ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 5,5% ΚΑΙ 6,5% ΣΤΑ ΔΕΚΑΕΤΗ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

«Όχι» από Λυκούδη, «παρών» από Νταβρή στην ψήφο εμπιστοσύνης

Σε θέσεις μάχης οι πολιτικοί αρχηγοί

«Όχι» από Λυκούδη, «παρών» από Νταβρή στην ψήφο εμπιστοσύνης


Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με Τα Νέα, τις εργασίες της Παρασκευής θα παρακολουθήσει από τα θεωρεία της Βουλής και ο Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από τον ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μίλτο Κύρκο.

Η συνεδρίαση της Πέμπτης ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:30 πρωί με πρώτο ομιλητή τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνο Δαμαβολίτη, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Παπαδημητρίου, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει τον τομέα Πολιτισμό και επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αύξηση στο 2% της κρατικής χρηματοδότησης.

Το έργο της κυβέρνησης υπερασπίστηκε η βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σημειώνοντας ότι «αυτή είναι η κυβέρνηση που έχει μιλήσει με ειλικρίνεια και έχει παρουσιάσει ένα εφικτό σχεδιασμό».

«Με πολλές θυσίες ο κύκλος του μνημονίου κλείνει» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι μετά από πολλές παλινωδίες συμφώνησε με τον έλεγχο των πλαστών δικαιολογητικών.
«Πρέπει να σταματήσουν να λυμαίνονται οι λίγοι τον κόπο των πολλών» τόνισε.
«Η κυβέρνηση κάνει το αυτονόητο, ζητώντας στο μέσο της θητείας της ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στο θέμα του έλεγχο των συμβάσεων στους Δήμους, λέγοντας πως όσοι αρνούνται να συμμορφωθούν με την απόφαση δεν πράττουν σωστά. «Κανένας δήμος και καμία περιφέρεια δεν είναι ανεξάρτητο κράτος» είπε ο κ. Ντινόπουλος.

Παράλληλα επέκρινε την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για την απόφασή της να παγώσει τις συμβάσεις που υπεγράφησαν από τον προκάτοχό της Γιάννη Σγουρό αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στο θέμα της αξιολόγησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Ντινόπουλος είπε ότι «δεν είναι δυνατόν ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα να αξιολογείται καθημερινά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην υπάρχει αξιολόγηση». «Δεν γίνεται να χρησιμοποιείται το άλλοθι των απολύσεων για να μην γίνεται αξιολόγηση» σημείωσε.

«Μετά την ψηφοφορία η κυβέρνηση θα είναι πιο δυνατή. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει άλμα στο κενό, εμείς χτίζουμε γέφυρες για να περάσουμε απέναντι» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ Ζέττα Μακρή.

«Όχι» από τον Σπ.Λυκούδη

«Θα ψηφίσω 'όχι' στην πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης γιατί δεν θέλω να προστεθώ στην υποστηρικτική προς την κυβέρνηση πλειοψηφία» ξεκαθάρισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, ζητώντας παράλληλα «νέα συμφωνία των βασικών πολιτικών δυνάμεων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης για μια νέα κυβέρνηση ειδικού σκοπού».
Ο κ. Λυκούδης τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη μετά μνημονίου εποχή, καθώς «δεν μπορεί να σηκώσει το φορτίο των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα».
«Οι πολιτικές  δυνάμεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στο μέλλον είναι υπό διαμόρφωση» συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως «στη μεταβατική αυτή φάση χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα μέσα από μία νέα συμφωνία των βασικών πολιτικών δυνάμεων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης για μια νέα κυβέρνηση ειδικού σκοπού».
«Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα πολιτικά της αποθέματα και είναι εγκλωβισμένη σε αδιέξοδες επιλογές» τόνισε, χαρακτηρίζοντας την πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης «ύστατη προσπάθεια απεγκλωβισμού της».
Σύμφωνα με τον κ. Λυκούδη η κυβέρνηση «επιδιώκει κυρίως να αμβλύνει την έντονη αμφισβήτηση που έχουν οι ηγεσίες και των δύο κομμάτων από τους βουλευτές τους και να πάρει μια ανάσα μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας»
«Παρών» από τον Γ.Νταβρή
Την πρόθεσή του να δηλώσει «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής. «Μέχρι να λεχθούν αλήθειες τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση, δεν επιθυμώ να συμμετάσχω σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι» είπε, σημειώνοντας:

«Δεν έχει σημασία ποιος κάθεται στο πηδάλιο. Σημασία έχει η επόμενη πτήση να έχει προοπτική. Ούτε η ΝΔ ούτε ο κ. Τσίπρας μπορούν να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα της χώρας».





Την Τετάρτη, κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης κατήγγειλε ότι αρκεί ένα τηλέφωνο στο Μαξίμου για να ακυρωθεί ένας νόμος.

Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος κάλεσε τον κ. Δραγασάκη να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.

Να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα κάλεσε τον Γιάννη Δραγασάκη και ο εισηγητής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Mega.

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απουσιάζει από τη συζήτηση, καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για «θεσμική εκτροπή και προσβολή της Βουλής», υποστηρίζοντας ότι «είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που στα τελευταία 150 χρόνια αποφεύγει τη Βουλή και μιλά περισσότερο στο Εντευκτήριο παρά στην αίθουσα».

Άννα Ανδίρα

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

Κύπρος: Οι χάρτες με την ΑΟΖ

Κύπρος: Οι χάρτες με την ΑΟΖ


Δύο χάρτες με τα 13 οικόπεδα της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου.

Στον έναν απεικονίζονται τα οικόπεδα των γεωτρήσεων και στον άλλο, αυτά στα οποία είναι σε εξέλιξη οι γεωτρήσεις από τις εταιρείες Noble (αμερικανική), ENI-KOGAS (Ιταλοκορεατική κοινοπραξία) και εκείνα, στα οποία θα κάνει γεωτρήσεις η γαλλική Total.

Αθήνα σε Άγκυρα: Κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια
Αγκυρα: Να αφήσει η Λευκωσία τις προκλήσεις...

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσίασε χάρτη, που αποτυπώνει τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο χάρτης, ο οποίος δείχνει τις περιοχές, τις οποίες η Άγκυρα δέσμευσε από τις 20 Οκτωβρίου έως και τις 30 Δεκεμβρίου για σεισμογραφικές έρευνες με οδηγία προς ναυτιλομένους («navtex»), προβλήθηκε από όλα τα κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης.

Οι χάρτες, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ενέργειας






Ο χάρτης με τις τουρκικές προκλήσεις

Ο χάρτης δείχνει τις περιοχές στην ΑΟΖ της Κύπρου, τις οποίες η Άγκυρα δέσμευσε από τις 20 Οκτωβρίου έως και τις 30 Δεκεμβρίου για σεισμογραφικές έρευνες με οδηγία προς ναυτιλομένους («navtex»).

Οι δεσμευμένες από την Τουρκία περιοχές απεικονίζονται στον χάρτη με κόκκινο χρώμα. Μέσα σε αυτές είναι μέρος του οικοπέδου 9 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου βρίσκεται το κοίτασμα «Ονασαγόρας», στο οποίο άρχισε γεώτρηση η ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI-KOGAS. Επιπλέον, στο κόκκινα χρωματισμένο πεδίο βρίσκεται και μέρος του οικοπέδου 2, το οποίο μαζί με το οικόπεδο 3, έχουν δοθεί για γεωτρήσεις στην ίδια κοινοπραξία. Με κίτρινο χρώμα απεικονίζονται οι περιοχές στην κυπριακή ΑΟΖ, που δέσμευσε η Κυπριακή Δημοκρατία για γεωτρήσεις στα ανωτέρω οικόπεδα. Στο 12 (κοίτασμα «Αφροδίτη») έκανε γεώτρηση η αμερικανική εταιρεία Noble, ενώ τα οικόπεδα 10, 11 έχουν δοθεί για γεωτρήσεις στη γαλλική εταιρεία Total.
Η κόκκινη συνεχόμενη γραμμή είναι αυτή που συμφωνήθηκε στις οριοθετήσεις της ΑΟΖ Κυπριακής Δημοκρατίας, Λιβάνου, Ισραήλ και Αιγύπτου. Η συνεχόμενη γαλάζια γραμμή δείχνει τις συνταταγμένες -όπως έχουν δημοσιευτεί- της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας με βάση τη μέση γραμμή σε συνάφεια με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Πατήστε επάνω στον χάρτη προκειμένου να δείτε αναλυτικά


ΠΗΓΗ:REAL.GR

Λαγκάρντ: Είναι καλύτερο για την Ελλάδα να έχει «προληπτική στήριξη»

Λαγκάρντ: Είναι καλύτερο για την Ελλάδα να έχει «προληπτική στήριξη»


Είναι δικαίωμα της Ελλάδας, όπως και κάθε χώρας να αποφασίσει πως θα χειριστεί τα οικονομικά της δεδομένα, υποστήριξε η διευθύντρια του ΔΝΤ κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις Σαμαρά ότι η χώρα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες χωρίς τα κεφάλαια του Ταμείου.
Εξέφρασε όμως παράλληλα την εκτίμηση ότι θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να έχει μια στήριξη και μια σχέση «προληπτικής υποστήριξης» με το ΔΝΤ, η οποία θα ήταν χρήσιμη για να προχωρήσει μπροστά η χώρα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθάρισε ότι είναι δικαίωμα κάθε χώρας, όπως και της Ελλάδας να αποφασίσει πως θέλει να χειριστεί τα οικονομικά της. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίηση της για την σημαντική βελτίωση που έχει επιτευχθεί από δημοσιονομικής άποψης.

Στον «κορμό» της ομιλίας της, η κα Λαγκάρντ τόνισε ότι οι ρυθμιστές της οικονομικής ζωής του πλανήτη πρέπει να πάρουν «πιο σοβαρά» της μεταρρυθμίσεις, αλλιώς κινδυνεύουν να δουν τις οικονομίες τους «κολλημένες στην λάσπη» μιας μέτριας ανάπτυξης με υψηλά χρέη και ανεργία, προέβλεψε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι διαβλέπει αυξημένη μεταβλητότητα στις αγορές, καθώς η Federal Reserve και άλλες κεντρικές τράπεζες θα εγκαταλείπουν την παροχή ρευστότητας και θα προχωρούν στην «ομαλοποίηση» του κόστους δανεισμού.

Δήλωσε επίσης ότι καλωσορίζει τα πρόσφατα σχέδια του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης, Μάριο Ντράγκι, να αγοράσει τιτλοποιημένα χρεόγραφα για να τονώσει την οικονομία, αλλά τόνισε ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ θα πρέπει να είναι έτοιμος να κάνει παραπάνω κινήσεις, αν δεν αρχίσουν να ανεβαίνουν οι τιμές.

Πηγή: www.euro2day.gr ΚΑΙ REAL.GR

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"