ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Bloomberg: Πιστωτική γραμμή “tailor made” ζητεί η Ελλάδα

Bloomberg: Πιστωτική γραμμή “tailor made” ζητεί η Ελλάδα

Πρόταση για ειδική πιστωτική γραμμή που να διαφέρει από τα προηγούμενα άλλων χωρών και να ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες της Ελλάδας έχουν καταθέσει Έλληνες αξιωματούχοι, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg.

Το πρακτορείο επικαλείται δύο πηγές και αναφέρει ότι η ελληνική πρόταση δίνει τη δυνατότητα στα κράτη- μέλη της Ευρωζώνης να μη δεσμευθούν με την υπόσχεση παροχής νέου δανείου, μετατρέποντας τα αδιάθετα κεφάλαια από το υφιστάμενο πρόγραμμα, που προς το παρόν προορίζονται για την στήριξη των τραπεζών, σε γραμμή πίστωσης.

«Με αυτό τον τρόπο, οι Έλληνες αξιωματούχοι θα έχουν ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν μπορέσει η χώρα να πουλήσει ομόλογα» σχολιάζει το Bloomberg και συμπληρώνει: «Η προσπάθεια αυτή είναι μία επιτομή όσων προσπαθεί να εξισορροπήσει ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς θέλει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η Ελλάδα ανακτά την οικονομική της ανεξαρτησία, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους επενδυτές ότι το πλέον υπερχρεωμένο κράτος της Ευρώπης θα μπορεί να αναχρηματοδοτεί τις υποχρεώσεις του χωρίς διεθνή στήριξη».

Το ύψος της πιστωτικής γραμμής μπορεί να αγγίξει τα 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2016, όπου περιλαμβάνονται και τα κέρδη που πραγματοποίησαν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης αγοράζοντας ελληνικά κρατικά ομόλογα. Σημειώνεται πως τα κράτη- μέλη έχουν ήδη δεσμευθεί για την απόδοση αυτών των κερδών στην Ελλάδα.

Η πρόταση που διαπραγματεύονται οι Έλληνες αξιωματούχοι περιλαμβάνει την ίδρυση ενός ειδικού ταμείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, που θα χρηματοδοτηθεί από τα κεφάλαια του ΤΧΣ για τις τράπεζες τα οποία δεν έχουν διατεθεί. Με αυτό τον τρόπο θα παρακαμφθεί η προληπτική γραμμή χρηματοδότησης υπό όρους του ESM, για την οποία η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις, αλλά και η γραμμή χρηματοδότησης ενισχυμένων προϋποθέσεων, την οποία η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει λόγω των σκληρών όρων που περιλαμβάνει.

«Με στήριξη από τη βελτιωμένη εικόνα στα δημοσιονομικά της Αθήνας και την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, ο Σαμαράς ποντάρει την πολιτική του αξιοπιστία στην έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα στήριξης φέτος» σχολιάζει το Bloomberg και συμπληρώνει: «Οι αξιωματούχοι που διαπραγματεύονται τη συμφωνία χρειάζεται ακόμη να συμφωνήσουν τι είδους εποπτεία θα συνοδεύει το νέο ταμείο. Το σχέδιο βασίζεται επίσης στην προϋπόθεση ότι τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν θα χρειαστούν αυτά τα κεφάλαια. Οι πιστωτές της Ελλάδας πάντως, ανησυχούν ότι εάν το ταμείο αυτό είναι πολύ μικρό, τότε οι αγορές δεν θα πειστούν πως υπάρχει επαρκής στήριξη στη χώρα»

ΠΗΓΗ: REAL

Εντείνονται οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο

Εντείνονται οι προκλήσεις

Και το οικόπεδο 2 της κυπριακής ΑΟΖ παραβίασε το τουρκικό σκάφος

Και το οικόπεδο 2 της κυπριακής ΑΟΖ παραβίασε το τουρκικό σκάφος
Η θέση του τουρκικού σκάφους Barbaros Hayreddin Pasa σύμφωνα με την ιστοσελίδα marinetraffic.com   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Λευκωσία, Κύπρος
Στο Οικόπεδο 2 της κυπριακής ΑΟΖ και σε απόσταση περίπου 40χλμ από το Ακρωτήριο Κιτίου βρίσκεται το τουρκικό σεοσμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός» μαζί με τα δύο συνοδευτικά πλοία.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, από τα ξημερώματα, αφού πραγματοποίησε πλεύση για σάρωση του βόρειου τμήματος του Οικοπέδου 3, δείχνοντας ότι θα συνεχίσει εκεί, άλλαξε πορεία και συνέχισε κατευθείαν στο «2».



Ήδη έχει περάσει σε απόσταση περίπου 35χλμ εντός του Οικοπέδου 2, πλέοντας παράλληλα με τις ακτές της νότιας Κύπρου από το Κάβο Γκρέκο προς την Λάρνακα, διατηρώντας την ίδια περίπου απόσταση από τις ακτές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα στοιχεία της εφημερίδας, η τουρκική φρεγάτα «TCG Gelibolu» που συνόδευσε το «Μπαρμπαρόσα», έχει παραμείνει σε περιοχή βορειοανατολικά του «3» και δεν ακολουθεί την πορεία του σεισμογραφικού, αλλά παρακολουθεί από απόσταση, ενώ δεύτερη τουρκική φρεγάτα η «TCG Gokceada», παραμένει εδώ και μέρες στην ίδια περιοχή- νοτιοανατολικά του σημείου της γεώτρησης. 

Συνεργάτης του προέδρου: Πρόκληση χειρότερη από τα Ίμια

«Η πρόκληση είναι χειρότερη από τα Ίμια. Φανταστείτε τι θα είχε γίνει αν η Κύπρος ήταν άλλο κράτος και είχε στείλει στο σημείο το Πολεμικό Ναυτικό του. Θα είχαμε σύρραξη» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Πρ.Προδρόμου, στενός συνεργάτης του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Τα μέτρα που εξετάζει η Λευκωσία

Σκέψεις ακόμη και για «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων EE-Τουρκίας εξετάζει -σύμφωνα με πληροφορίες-η Λευκωσία, ως απάντηση στην είσοδο του ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρόσα» στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Βάσει των όσων προέκυψαν από τη συνάντηση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός της ημέρας, οπότε το όργανο θα συνεδριάσει ξανά.

Τα μέτρα της Κύπρου θα κινούνται σε τρεις άξονες: πολιτικά, νομικά, διπλωματικά. Είναι σαφές όμως ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τις κινήσεις και τη δραστηριότητα του τουρκικού σκάφους.

Το αίτημα για «πάγωμα» των ενταξιακών συνομιλιών ΕΕ - Τουρκίας θα μπορούσε να τεθεί στο τραπέζι στο πλαίσιο της προσεχούς Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 και 24 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Βήμα.

Ωστόσο, υπάρχει μία σειρά ερωτημάτων που θα πρέπει να απαντηθούν εφόσον ληφθεί μία τέτοια απόφαση, όπως ποιο είναι το κλίμα στη Σύνοδο υπέρ μίας τέτοιας πρωτοβουλίας και κατά πόσο ένα πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα έχει ουσιαστικό κόστος για την Τουρκία.

Η πραγματικότητα είναι ότι εσχάτως η Άγκυρα προσπαθεί να δείξει ότι το ενδιαφέρον της για την ΕΕ δεν έχει εκπνεύσει, αν και οι πράξεις της σε σειρά θεμάτων δεν υποστηρίζουν τις λεκτικές διακηρύξεις της.

Αντίδραση Βενιζέλου

Ενδεικτικές πάντως των προθέσεων της Λευκωσίας - που έχει την πλήρη στήριξη της Αθήνας στις κινήσεις της - να κινηθεί δυναμικά είναι και οι δηλώσεις που έκανε από το Λουξεμβούργο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πέραν του ότι ζήτησε από την Τουρκία «να ανακρούσει πρύμναν», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε χαρακτηριστικά ότι «αν η Τουρκία δεν αντιληφθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει, θέτει η ίδια ανυπέρβλητα εμπόδια στην ευρωπαϊκή της πορεία και προοπτική».

Ο κ. Βενιζέλος ενέταξε δε την τουρκική προκλητική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το ευρύτερο πρίσμα της σύγκρουσης με τους τζιχαντιστές, λέγοντας ότι η Άγκυρα ακολουθεί μία εξωτερική πολιτική που διασπά το κοινό μέτωπο που έχει διαμορφωθεί.

Στις 28 και 29 Οκτωβρίου ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφθεί τη Λευκωσία όπου θα έχει διμερείς επαφές με την κυπριακή κυβέρνηση και θα προετοιμάσει μαζί με τους Ιωάννη Κασουλίδη και Σαμέχ Σουκρί την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδος - Κύπρου - Αιγύπτου στο Κάιρο.

Ενδιαμέσως, στις 7 Νοεμβρίου, θα βρεθεί στη Λευκωσία και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που θα μεταβεί στο Κάιρο μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Τη Λευκωσία θα επισκεφθεί στις 5-6 Νοεμβρίου και ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

Πηγη: Newsroom ΔΟΛ

Υποψήφιοι αυτόχειρες

Υποψήφιοι αυτόχειρες

Οταν κάποιος γνωρίζει ότι ακολουθεί μία οδό που καταλήγει στον θάνατο, και επιμένει στην επιλογή του, τότε δεν προβαίνει σε τίποτε άλλο παρά στην αυτοκτονία του - έστω και σταδιακά, με ρυθμό αργό και βασανιστικό. Ο μόνος λογικός τρόπος να αποφύγει την κακή κατάληξη είναι να αλλάξει πορεία. Αν συνεχίζει να βαδίζει στην οδό της απωλείας και συνάμα διαμαρτύρεται, έχει χάσει και την επαφή του με την κοινή λογική. Οι κοινοί θνητοί τα γνωρίζουν τα προαναφερθέντα και τα πράττουν δίχως χρονοτριβή. Ο συνδυασμός της ανάγκης για επιβίωση και της λογικής χαράσσει ασφαλείς δρόμους διαφυγής από πάσης φύσεως «αδιέξοδα».
Ωστόσο, ενώ οι απλοί πολίτες ξέρουν τι να κάνουν και πότε, στις κορυφές της κοινωνικής και πολιτικής πυραμίδας υπάρχουν τόσο μεγάλη σύγχυση και τόσο μικρά αποθέματα θάρρους και φαντασίας, ώστε να διακρίνονται «μονόδρομοι» εκεί όπου υπάρχουν επιλογές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της νοοτροπίας είναι η ομολογία του εξ απορρήτων του κ. Σαμαρά ότι «δεν βγαίνει» η συνταγή για τη «θεραπεία» που δολοφόνησε την πατρίδα μας. Η ομολογία του πρωθυπουργικού συμβούλου Σταύρου Παπασταύρου (που μετέχει σε όλες τις συναντήσεις με την τρόικα) αποκαλύφθηκε από την «κυριακάτικη δημοκρατία» και συγκλόνισε με την απλότητα της διατύπωσης αλλά και την ωμότητά της. Ομοίως απλές και ωμές είναι οι διατυπώσεις των παραγόντων της τρόικας για την... απεμπλοκή μας από τα γρανάζια της κρεατομηχανής, στην οποία μας σφήνωσε η προσφυγή στον «Μηχανισμό Στήριξης».
Τα Μνημόνια μπορεί να αλλάξουν ονομασία, όπως το ξίδι «βαφτίζεται» γλυκάδι, αλλά όσο επικρατούν οι νοσηρές νοοτροπίες στην κορυφή, άλλο τόσο θα ταλαιπωρείται η βάση.
Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι οικονομολόγος για να διαπιστώσει ότι πρόγραμμα διαχείρισης της κρίσης και της απεμπλοκής από το Μνημόνιο «δεν βγαίνει». Απλά να ζει στην Ελλάδα και να είναι στοιχειωδώς παρατηρητικός. Οι πολιτικές που οδήγησαν στην ξενοκρατία και την εξαθλίωση του λαού δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν.


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κέρινο άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου στο μουσείο των Σκοπίων

Κέρινο άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου στο μουσείο των Σκοπίων

Τα εγκαίνια του μουσείου πραγματοποιήθηκαν από τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι

Κέρινο άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου στο μουσείο των Σκοπίων
Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα Σκόπια τα εγκαίνια του νέου αρχαιολογικού μουσείου της ΠΓΔΜ. Το νέο αρχαιολογικό μουσείο της ΠΓΔΜ βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Βαρδάρη (Αξιός) που διασχίζει την πόλη, η δε αρχιτεκτονική του κτιρίου ακολουθεί το νεοκλασικό ρυθμό. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, το κόστος κατασκευής και λειτουργίας του μουσείου ανήλθε στα 27 εκατ.ευρώ.
Οι συλλογές του μουσείου εκτίθενται σε τρία επίπεδα, σε μία έκταση 6000 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά εκτίθενται περίπου 6000 αντικείμενα από την προϊστορική περίοδο μέχρι το Μεσαίωνα.
Στο νέο μουσείο έχουν τοποθετηθεί και δεκαπέντε κέρινα ομοιώματα, μεταξύ αυτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου Β', του Ιουστινιανού, του Περσέα και του Τσάρου Σαμουήλ. Τα κέρινα αυτά ομοιώματα, που είναι σε φυσικό μέγεθος παραγγέλθηκαν στη Ρωσία. Στην είσοδο του μουσείου εκτίθεται αντίγραφο της μαρμάρινης σαρκοφάγου της Σιδώνας (γνωστή ως Σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου), η οποία φυλάσσεται στο αρχαιολογικό μουσείο Κωνσταντινούπολης.
Τα εγκαίνια του μουσείου πραγματοποιήθηκαν από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και την υπουργό Πολιτισμού, Ελιζαμπέτα Κάντεσκα-Μίλεφσκα. Ο κ.Γκρούεφσκι, κατά την ομιλία του στη διάρκεια των εγκαινίων αναφέρθηκε στην ξεχωριστή, όπως τη χαρακτήρισε, σημασία που έχει για τη χώρα του το νέο αρχαιολογικό μουσείο.
"Όλα αυτά τα εκθέματα του νέου αρχαιολογικού μουσείου έχουν ανεκτίμητη αξία για τη χώρα μας και αντιπροσωπεύουν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η οποία αποτελεί έκφραση των ιδιαίτερων παραδόσεων, της γνώσης και των αξιών των προηγούμενων γενεών σε αυτό τον τόπο. Κάτι τέτοιο μας επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση της ιστορίας και της συλλογικής μνήμης της κοινωνίας από την οποία μπορούν να αντλήσουν γνώση οι νέες γενιές. Η δική μας γενιά έχει σήμερα την τιμή να διατηρήσει κατάλληλα την κληρονομιά αυτή και να τη διαδώσει στον κόσμο, διότι ένα τέτοιο παρελθόν ανήκει σε όλο τον κόσμο", σημείωσε ο κ. Γκρούεφσκι.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του θα συνεχίσει να επενδύει στον πολιτισμό και πως το επόμενο βήμα στον τομέα αυτό θα είναι η λειτουργία, την ερχόμενη εβδομάδα, "μουσείου για τους Μακεδόνες πρόσφυγες από την περίοδο του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα".
Πηγή: ΑΜΠΕ ΚΑΙ http://www.news.gr/
(φωτογραφία αρχείου)
 ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΥΡΩΤΙΚΑ ΑΓΧΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΝΕΟΥΝ ΑΦΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ. ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΨΕΥΔΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ-ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΤΣΑΡΟΣ ΣΑΜΟΥHΛ ΤΟΥ 10 ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΑΝ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
 

«Δεν βγαίνει!» το πρόγραμμα (που δολοφονεί την Ελλάδα)

«Δεν βγαίνει!» το πρόγραμμα (που δολοφονεί την Ελλάδα)

Ο ίδιος ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου ομολογεί την αποτυχία του οικονομικού προγράμματος, που, αν και «δολοφονεί» την Ελλάδα, συνεχίζει να εφαρμόζεται!
Οπως αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο κ. Παπασταύρου -ο οποίος είναι παρών σε όλες τις συζητήσεις με την τρόικα και γνωρίζει από πρώτο χέρι και την παραμικρή λεπτομέρεια- εκμυστηρεύτηκε αυτή τη μεγάλη αλήθεια πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή. Οταν παλαιός γνώριμός του και επί χρόνια βουλευτής της Ν.Δ. τον ρώτησε για το πώς εξελίσσεται η πορεία του οικονομικού προγράμματος, εκείνος (σε μια κρίση ειλικρίνειας;) του απάντησε: «Δεν βγαίνει, δεν βγαίνει, δεν βγαίνει!», επαναλαμβάνοντας εις τριπλούν και με έμφαση τη φράση του.
Η επί σειράν ετών γνωριμία των δύο συνομιλητών δεν ήταν από μόνη της λόγος για να μιλήσει με άνεση και να αναφωνήσει αυτή τη χαρακτηριστική ομολογία ο κ. Παπασταύρου, κάνοντας τον ακροατή του να μην πιστεύει στ’ αυτιά του.

Στη λίστα Λαγκάρντ

Ο ισχυρός παράγων του Μεγάρου Μαξίμου (που έγινε γνωστός και από την εμπλοκή του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»), αν και έχει επωμιστεί να προβαίνει σε παραπλανητικές διαρροές για τη θετική εξέλιξη των πραγμάτων και να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα περί εξόδου από την κρίση, έδειχνε, σύμφωνα με τις πληροφορίες,  αυτή τη φορά περισσότερο εξουθενωμένος και πεπεισμένος ότι οι προσδοκίες δεν έχουν πια αντίκρισμα.

Εχει σημασία ότι ο κ. Παπασταύρου έκανε την εκμυστήρευση ενώ λίγες ώρες αργότερα θα επέβαινε στο αεροπλάνο μαζί με τον Γ. Στουρνάρα για να συνοδεύσουν τον Γκίκα Χαρδούβελη στην κρίσιμη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον. Μια συνάντηση στην οποία η κυβέρνηση είχε εμφανιστεί να επενδύει πολλά για την έξοδο από το Μνημόνιο πριν από το τέλος του έτους. Προφανώς, όμως, και παρά τα λεγόμενα δεν ήταν έκπληξη η άρνηση που εισέπραξαν εκ μέρους του ΔΝΤ να φύγει από την Ελλάδα, μολονότι και αυτό το σενάριο είχε μπει το προηγούμενο διάστημα στο επικοινωνιακό παιχνίδι.
ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Α ναι; Τωρα το καταλαβατε; Τοσα χρονια σας το γραφω και σας το λεω. Αλλα εσεις εκει.

Σκηνικό έντασης στην Μεσόγειο

Σκηνικό έντασης στην Μεσόγειο


Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου. Η Τουρκία έκανε πράξη τις απειλές της και πλέον στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ πλέει το ωκεανογραφικό σκάφος Barbaros. Παρακολουθείται στενά από τις αρχές της Κύπρου, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή και σε ανοικτή επικοινωνία με την Αθήνα.

Την ίδια ώρα, ρωσικό πλοίο πραγματοποιεί από χθες τριήμερη άσκηση στην ίδια περιοχή, με χρήση πραγματικών πυρών. Μέσα σε αυτό το κλίμα, σε μία μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από δυτικά της Πάφου, μέχρι και τα όρια των οικοπέδων 2, 3 και 9, το Ισραήλ ξεκινά σήμερα αεροναυτικές ασκήσεις.

Κυπριακά διαβήματα για τη στάση Βρετανίας - Σουηδίας - Φινλανδίας

Οι έντονες αυτές δραστηριότητες δεν σχετίζονται με το τουρκικό σκάφος, ωστόσο στέλνουν εμμέσως πλην σαφώς μήνυμα στην Άγκυρα, σχετικά με τις «πειρατικές» κινήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο.



Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, το τουρκικό σκάφος βρισκόταν τις τελευταίες μέρες μεταξύ των κόλπων Ισκεντερούν και Μερσίνας, πραγματοποιώντας σεισμογραφικές έρευνες, ενώ μετά το μεσημέρι της Κυριακής, ανεφοδιάστηκε σε λιμάνι κοντά στην Μερσίνα.

Προκαλούν οι Τούρκοι - Αντιδράσεις από Κύπρο και Αθήνα

Η κάθοδος του Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ, έγινε με πορεία από τα ανοικτά του Αποστόλου Αντρέα, περνώντας από τα βορειοδυτικά όρια της θαλάσσιας ζώνης που δέσμευσε η Ρωσίας για τις αεροναυτικές ασκήσεις.

Στην περιοχή, αρκετά πιο νοτιοανατολικά βρίσκεται ήδη τουρκική φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού που παρακολουθεί τη γεώτρηση της κοινοπραξίας ENI-Kogas σε απόσταση 5 μιλίων από το κυπριακό τεμάχιο 9.

Η κίνηση του γεωτρύπανου να ξεκινήσει τη διαδικασία ενόχλησε την τουρκοκυπριακή πλευρά, καθώς θεωρεί ότι όσο είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνονται γεωτρήσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στη Λευκωσία, συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση. Ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης χαρακτήρισε παράνομη και απαράδεκτη την ενέργεια της Τουρκίας. Ταυτόχρονα, κατέστησε σαφές ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχιστεί.

Βενιζέλος: Να ανακρούσει πρύμναν η Τουρκία

Για υπονόμευση του διαλόγου στην Κύπρο έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. «Η Τουρκία υπονομεύει τον διάλογο στην Κύπρο και δημιουργεί μία εστία κρίσης, τη στιγμή που η προσοχή της διεθνούς κοινότητας πρέπει να είναι στραμμένη στο Κομπάνι, στον ISIS και στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας» ανέφερε.


VIDEO-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ από realmedialive

Στην Κύπρο θα βρεθεί στις 7 Νοεμβρίου ο Αντώνης Σαμαράς. Από εκεί, θα μεταβεί στις 9 του ίδιου μήνα στο Κάιρο, προκειμένου να συμμετέχει στην πρώτη τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Στην Κύπρο στις 7 Νοεμβρίου ο Σαμαράς

ΠΗΓΗ: REAL

TO ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ.

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ

Ο Βενιζελος δηλωσε οτι το δημοσιο χρεος ειναι απολυτως βιωσιμο. Στο ονειρο του ισως. Μαζεψτε τον. Διαλυει την δαπραγματευτικη θεση της χωρας προκειμενου να γινει αρεστος στους δανειστες και θα τιναξει στον αερα μια ευνοικοτερη συνολικη λυση του προβληματος που απαιτειται εδω και τωρα

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"