ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Economist: «Μη βιάζεστε» για έξοδο από το πρόγραμμα

Economist: «Μη βιάζεστε» για έξοδο από το πρόγραμμα


«Μη βιάζεστε» είναι ο τίτλος του άρθρου του περιοδικού «The Economist» αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης.

Το βρετανικό περιοδικό αναφέρεται εκτενώς στην πρόσφατη εκτίναξη των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα που «εμποδίζει τα σχέδια της κυβέρνησης να δανειστεί περίπου 9 δισ. ευρώ από τις αγορές το 2015 ώστε να ανταποκριθεί στις αποπληρωμές χρέους και να μειώσει τον αντίκτυπο των μέτρων λιτότητας που έχουν φέρει περισσότερο από το 35% των Ελλήνων στα όρια της φτώχειας».

Δίχτυ ασφαλείας με αυστηρούς όρους

Το περιοδικό αναφέρεται στη διακήρυξη του Αντώνη Σαμαρά ότι «η εποχή των μνημονίων έχει τελειώσει». «Μετά από ένα καλοκαίρι με τουριστικά έσοδα ρεκόρ, οι διεθνές ξενοδοχειακές αλυσίδες θέλουν να πάρουν εκτάσεις σε δημοφιλή νησιά του Αιγαίου. Το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει τρεις προσφορές από διεθνείς ομίλους για τη διαχείριση 14 αεροδρομίων.

Η κινεζική Cosco στέλνει 230 εκατ. ευρώ για το νέο τερματικό σταθμό στον Πειραιά και σύμφωνα με τις προβλέψεις ΕΕ και ΔΝΤ, η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος κατά 0,6% και κατά 2,9% το 2015» σχολιάζει το Economist.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη πλευρά. «Άλλοι όμως, υποστηρίζουν ότι οι προοπτικές της Ελλάδας σκιάζονται από την πολιτική αβεβαιότητα. Ο κ. Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία χρειάζονται πλειοψηφία 180 εδρών τη βουλή για να εκλέξουν νέο πρόεδρο το Φεβρουάριο, αλλιώς η χώρα οδηγείται σε εκλογές. Του λείπουν 26 ψήφοι. Επιπλέον, ορισμένοι ανεξάρτητοι αλλά κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, μπορεί να αποφασίσουν να συμμαχήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 4% και 8%. Ακόμη και υποστηρικτές της κυβέρνησης αρχίζουν να δέχονται ότι ο Σύριζα θα νικήσει στις επόμενες εκλογές.

Το ερώτημα που συζητείται έντονα στα καφέ της Αθήνας είναι εάν η αντιπολίτευση θα πετύχει απόλυτη πλειοψηφία ή εάν θα αναγκαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με άλλα αριστερά κόμματα. Θα μπορούσε να είναι το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι, ένα νέο κεντροαεριστερό κόμμα, που ίδρυσε ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος Σταύρος Θοδωράκης.

Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας χτίζει γέφυρες με τους ηγέτες της ΕΕ στις Βρυξέλλες και τη γερμανική κυβέρνηση στο Βερολίνο. Εξακολουθεί να πιέζει τους πιστωτές της Ελλάδας να διαγράψουν τουλάχιστον το ήμισυ από το υπερδιογκωμένο χρέος της χώρας – που τώρα ανέρχεται στο 175% του ΑΕΠ.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βλέπουν ότι δεν είναι πλέον ο αδιάλλακτος ταραχοποιός που υποσχόταν το 2012 ότι θα σκίσει το «βάρβαρο μνημόνιο». Ο κ. Τσίπρας αθόρυβα προσπαθεί να διαβεβαιώσει τους πιθανούς επενδυτές που φέρνουν χρήματα από το εξωτερικό στην Ελλάδα, ότι η χώρα θα παραμείνει κράτος μέλος της ευρωζώνης φιλικό προς τις επιχειρήσεις και με κυβέρνηση Σύριζα. Τα hedge fund που καθοδήγησαν τη μαζική φυγή από τα ελληνικά ομόλογα ακόμη δεν έχουν πειστεί».

ΠΗΓΗ: euro2day.gr και real.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"