ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πάνω από 1.5 δισ. ευρώ έβγαλαν στο εξωτερικό υπάλληλοι του Δημοσίου

Αποκάλυψη σοκ: Πάνω από 1.5 δισ. ευρώ έβγαλαν στο εξωτερικό υπάλληλοι του Δημοσίου


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η είδηση πως από το 2010 μέχρι και σήμερα 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι φυγάδευσαν με εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικά ποσά που ανέρχονται στο 1,5 δισ. ευρώ.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι 415 από τους δημοσίους υπαλλήλους που εντοπίστηκαν να έχουν στείλει χρήματα στο εξωτερικό, στη συνέχεια ζήτησαν να αποχωρήσουν και συνταξιοδοτήθηκαν.
Έκτακτη συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα είχαν σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου.
Τα ποσά είναι ιλιγγιώδη και κατά μέσο όρο αναλογούν 285 χιλιάδες ευρώ σε κάθε δημόσιο υπάλληλο!
Από το συγκεκριμένο θέμα προκύπτουν ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και του οικονομικού επιτελείου, το οποίο θα πρέπει να εξηγήσει γιατί οι περιπτώσεις αυτές δεν είχαν ελεγθεί ως τώρα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του υπουργείου:
1.    5.260 δημόσιοι υπάλληλοι, οι ή και με τους / τις συζύγους, έχουν βγάλει από το 2010 σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού εμβάσματα που το σύνολό τους ανέρχεται σε 1.450.000.000 ευρώ.

2.    Σχεδόν οι μισοί εξ αυτών είναι εκπαιδευτικοί όλων των κατηγοριών και βαθμίδων, ενώ οι υπόλοιποι είναι κυρίως υπάλληλοι των Υπουργείων Υγείας (κυρίως γιατροί), Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Υποδομών και των ΟΤΑ.

3.    Μετά την εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς το ΣΕΕΔΔ για έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης, 415 από τους 5.260 υπαλλήλους με συνολικό ποσό αποστολής εμβασμάτων 117.000.000 ευρώ (μέσος όρος 283.000 ευρώ ανά υπάλληλο) αποχώρησαν πρόσφατα από το Δημόσιο για διάφορους λόγους.  
Ο Μητσοτάκης είχε ζητήσει να εντοπιστούν οι επίορκοι που φυγάδευαν χρήματα
Παρέμβαση και για τη φοροδιαφυγή δημοσίων υπαλλήλων θα κάνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες
Σε μια προσπάθεια να εντοπίσει νέα δεξαμενή επιόρκων που έχουν βγάλει με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα περιουσιακά τους στοιχεία, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να εντατικοποιήσει τους σχετικούς ελέγχους.
Οπως είναι γνωστό, η κ. Σαββαΐδου, με πρόσφατη εγκύκλιό της, έχει ζητήσει πρόσθετες διευκρινίσεις για το χειρισμό των υποθέσεων φορολογουμένων που απέστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011, σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τη φορολογική διοίκηση στον έλεγχο συγκεκριμένων περιπτώσεων.
Ο υπουργός, από την πλευρά του, επιθυμεί να μπουν στο μικροσκόπιο της υπηρεσίας δημόσιοι υπάλληλοι που φέρεται να έχουν βγάλει στο εξωτερικό μεγάλα ποσά.
Στην εγκύκλιο της κ. Σαββαϊδου αναφέρεται πως σε περίπτωση προσαύξησης περιουσίας που προέρχεται από άγνωστη ή μη διαρκή ή μη σταθερή πηγή ή αιτία, ο φορολογούμενος μπορεί να κληθεί να αποδείξει είτε την πραγματική πηγή ή αιτία προέλευσής της, είτε ότι φορολογείται από άλλες διατάξεις, είτε ότι απαλλάσσεται από τον φόρο με ειδική διάταξη.
Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, η προσαύξηση της περιουσίας μπορεί να αναφέρεται σε κινητή ή ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής, οικόπεδα, σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη, αεροσκάφη, πάσης φύσεως χρεόγραφα (μετοχές, τοκομερίδια), καταθέσεις κ.λπ.

ΠΗΓΗ: http://www.kontranews.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟ! ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ. ΝΤΡΟΠΗ. ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ. ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ...

Διευρύνεται η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια

Διευρύνεται η ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια


Διευρύνεται με εντολή του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά, η ρύθμιση για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια περιλαμβάνοντας δυό ακόμη κατηγορίες δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν της εξέλιξης αυτής, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, θα συμπεριλάβει στην προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια, και εκείνα που αφορούν τη λεγόμενη "κακή" Αγροτική Τράπεζα καθώς και εκείνα που έχουν συναφθεί με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρόκειται στην ουσία για αγροτικά δάνεια που μεταφέρθηκαν στο «κακό κομμάτι» της Αγροτικής Τράπεζας και την Πειραιώς και δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση, ενώ η δεύτερη περίπτωση αφορά σε πυρόπληκτες ή σεισμόπληκτες περιοχές, επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, πτηνοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες κ.ά.

ΠΗΓΗ: REAL

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"