ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Μαύρα σύννεφα στην κυβέρνηση εν αναμονή του e-mail της τρόικας

Μαύρα σύννεφα στην κυβέρνηση εν αναμονή του e-mail της τρόικας

Η κατήφεια που επικρατεί αυτές τις ημέρες στο Μαξίμου είναι εμφανής. Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως λένε άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του, νιώθει προδομένος. Είναι στιγμές που περνά από το μυαλό του να βγει σε ζωντανή σύνδεση και να κάνει εκείνος το βήμα που θα τον φέρει στην αντίπερα όχθη, καθώς αισθάνεται ότι παίζεται από την τρόικα ένα «βρόμικο» παιχνίδι. Πίσω από τη φαινομενική ηρεμία και την αισιοδοξία κρύβεται συσσωρευμένη οργή, καθώς η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι την κρίσιμη στιγμή οι δανειστές «άδειασαν» άτσαλα την κυβέρνηση.

Τα μαύρα σύννεφα έχουν πυκνώσει, καθώς πλέον όλοι παραδέχονται πως, ό,τι και να γίνει, είτε επιστρέψει είτε δεν επιστρέψει η τρόικα, το πλήγμα είναι μάλλον ανεπανόρθωτο. Το πολιτικό κόστος από όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα το ραντεβού στο Παρίσι, έχουν καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών ως «στρατηγική ήττα», αφού όλα ήρθαν «τούμπα» στους σχεδιασμούς που είχαν γίνει για το τέλος του Μνημονίου και την αποχώρηση του ΔΝΤ.
Τα σενάρια που ακούγονται -καθώς ακόμα δεν έχει έρθει η απάντηση στο mail που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στους εκπροσώπους των δανειστών (παρόλο που όλοι πίστευαν ότι η διαδικασία θα ήταν σχετικά σύντομη)- περιορίζουν ακόμα περισσότερο τα περιθώρια αναστροφής του κλίματος, εν όψει προεδρικής εκλογής.

Η κυβέρνηση, εκτός των άλλων, έχει να διαχειριστεί και τους βουλευτές της, που βλέπουν τις εκλογές να πλησιάζουν και θα σκεφτούν δύο φορές το ενδεχόμενο να ψηφίσουν επώδυνα μέτρα. Στο Μαξίμου, βέβαια, εκτιμούν ότι η αύξηση στον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα ψηφιστεί, όπως και οι αλλαγές στους μισθούς των νεοεισερχομένων στο Δημόσιο, αλλά και οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό.
Τα σενάρια για την ψήφιση του «νέου πακέτου» μιλούν για πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ώστε να κερδηθεί χρόνος, έως ότου πάει -όπως πρέπει- για κύρωση στη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει πρώτα η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει παράταση των εργασιών του Κοινοβουλίου για να κατατεθούν τα νέα μέτρα ως τροπολογία σε κάποιο από τα νομοσχέδια που υπάρχουν.
Χθες, πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο 16ο φόρουμ για τη χώρα μας που διοργανώνεται από την Capital Link στη Νέα Υόρκη, επανέλαβε τη θέση του ότι στην Ελλάδα «δημιουργούμε ένα ασφαλές και ελκυστικό περιβάλλον».


Νίκος Ελευθερόγλου

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ. ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ. END OF STORY...

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ 25% ΕΦΕΡΕ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ;

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΤΑΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΩΣ ΕΘΝΟΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"