ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Μαύρη Τρίτη στο Χρηματιστήριο με -12,78%

Η μεγαλύτερη πτώση της 27ετίας

Μαύρη Τρίτη στο Χρηματιστήριο με -12,78%

Μαύρη Τρίτη στο Χρηματιστήριο με -12,78%
 
Κραχ στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών αλλά και τη στάση των ευρωπαϊων εταίρων και του Eurogroup να τρομοκρατεί τους επενδυτές -κυρίως τους ξένους- που προχώρησαν σε μπαράζ πωλήσεων. Με πτώση 12,78%, τη μεγαλύτερη της 27ετίας, ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε στις 902,84 μονάδες.

Ενδεικτικό του ξεπουλήματος που σημειώθηκε, η πτώση κατά 17% των τραπεζών. Επιδείνωση του κλίματος και στην αγορά των ελληνικών ομολόγων.

Η πτώση των τιμών των μετοχών έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις και τέτοιο μέγεθος πτώσης είχε να δει η χρηματιστηριακή αγορά από το 1987.

«Η αγορά αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες των επενδυτών η κυβέρνηση να μην βρει τους 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου, το οποίο θα οδηγήσει σε πρόωρες και πιθανόν επαναλαμβανόμενες εκλογές», σχολίασε στο Reuters trader ελληνικής χρηματιστηριακής.

«Στις αγορές δεν αρέσει η αβεβαιότητα. Η κυβέρνηση αυτή έχει δοκιμαστεί, ενώ μια καινούρια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι» πρόσθεσε.

O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε στα επίπεδα των 900 μονάδων, κλείνοντας στις 902,84 μονάδες με δραματική πτώση 132,24 μονάδων ή σε ποσοστό 12,78%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 898,93 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 13,15%.

Από τις αρχές του 2014 ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει πτώση 22,34%, ενώ από τα υψηλά του περασμένου Μαρτίου τις 1.369,56 μονάδες υποχωρεί σε ποσοστό 34,08%.

Η αξία των συναλλαγών κατέγραψε κατακόρυφη άνοδο και ανήλθε στα 212,73 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 12,93%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 13,12%.

Με πτώση έκλεισαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της MIG (-23,69%), της ΔΕΗ (-23,08%), της Εθνικής (-20,49%), της Τέρνα Ενεργειακή (-17,88%), της Πειραιώς (-16,42%), της Viohalco (-16,25%), των ΕΛΠΕ (-15,98%) και της Ελλάκτωρ (-15,77%).

Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-20,63%), των Τραπεζών (-16,62%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-15,86%) και της Υγείας (-15,84%).

Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε σήμερα στην αγορά είναι και το γεγονός ότι μόλις 10 μετοχές κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον και να κλείσουν με άνοδο, ενώ 121 κινήθηκαν πτωτικά και 9 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΑΧΟΝ Συμμετοχών +20,00%, Περσεύς +16,86%, Yalco +10,09%, Μουζάκης (κ) +9,50% και Εβροφάρμα +7,77%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Γ.Ε. Δημητρίου -30,00%, Attica Bank -27,47%, MIG -23,69%. ΔΕΗ -23,08% και ΑΝΕΜΟΣ -21,62%.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σαμαράς: Επιλέξαμε τον Σταύρο Δήμα

«Ενώνει και εμπνέει»

Σαμαράς: Επιλέξαμε τον Σταύρο Δήμα ως υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας

Σαμαράς: Επιλέξαμε τον Σταύρο Δήμα ως υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Την κοινή απόφαση του ιδίου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να προτείνουν ως υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα, ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως είπε, με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας έως το τέλος του μήνα, θα καθαρίσουν τα σύννεφα της πολιτικής αβεβαιότητας και η χώρα θα είναι έτοιμη να συζητήσει για την μετά το μνημόνιο εποχή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα είναι η καλύτερη, καθώς πρόκειται για πρόσωπο που ενώνει και εμπνέει. Σημείωσε, δε, ότι θα είναι υποψήφιος και για τις τρεις ψηφοφορίες.

Με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας η χώρα θα είναι πλέον σταθερή πολιτικά και οικονομικά, κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΣΑΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΚΑΙΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ

Δεν σας το εγραψα πριν μια εβδομαδα πως ολα θα τελειωσουν μεσα στις γιορτες και πως αμεσως μετα απο αυτες οδηγουμαστε σε εκλογες; Κατι θα ηξερα εγκαιρα.. .

ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΩ.

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΖΗΤΗΣΕ Η ΤΡΟΪΚΑ.

Φανταστειτε τι μετρα ζητησαν οι εμμονικοι της τροικας για να καλυφθει το δημοσιονομικο κενο και επεσπευσαν γρηγορα την προεδρικη εκλογη.

Ο Βενιζελος ριχνει γεφυρες στον Τσιπρα

Ο Βενιζελος ριχνει γεφυρες στον Τσιπρα απο οτι είδα χθές στην Ανατροπη για να μεινει στην καρεκλα και με μια νεα κυβερνηση. Τωρα θα μαθετε τι ειναι το Πασοκ; Δεν το ξερατε οταν αποφασισατε να συνεργαστειτε μαζι του το 2011 και το 2012 οι της ΝΔ; Ειναι πολυ αργα πια για δακρυα.. .

Σε ελεύθερη πτώση το Χρηματιστήριο

Σε ελεύθερη πτώση το Χρηματιστήριο


Βαριές απώλειες 7,62% εξακολουθεί να καταγράφει αυτήν την ώρα ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφούμενος στις 956,25 μονάδες.

Η αξία συναλλαγών ανέρχεται σε 39,8 εκατ. ευρώ επί 31,69 εκατ. τεμαχίων μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια.

Εκ των 99 μετοχικών τίτλων που κινήθηκαν, 9 καταγράφουν κέρδη ενώ 86 απώλειες, και 4 παραμένουν αμετάβλητοι έναντι του προηγουμένου κλεισίματός τους.

Οπως αναφέρει το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου εκ των επιμέρους δεικτών, ο FTSE που καταγράφει την πορεία μετοχών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες 6,71% διαμορφούμενος στις 313,02 μονάδες.

Ο δείκτης FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 8,15% στις 846,40 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης FTSEB σημειώνει πτώση 8,63% στις 92,53 μονάδες.

Εκ των μετοχικών τίτλων τα υψηλότερα κέρδη σημειώνει η μετοχή της Μουζάκης (10,00%) και τη σημαντικότερη πτώση ο τίτλος της Τραπέζης Αττικής (-15,38%).

Αναλυτές αναφέρουν ότι η επιλογή της κυβέρνησης να επιταχύνει την προεδρική εκλογή και να αιτηθεί παράλληλα βραχυπρόθεσμη επέκταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης για ένα δίμηνο, δημιουργεί ένα «τοξικό» μείγμα, καθώς αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα τόσο για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις έως και την 1η Μαρτίου 2015.
 ΠΗΓΗ: REAL

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ;

Ν. Χατζηνικολάου: Κλείδωσε το όνομα - Σταύρος Δήμας


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Νίκου Χατζηνικολάου, τις οποίες ανέφερε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τρίτης στον “αέρα” του realfm 97,8, ο Σταύρος Δήμας θα είναι ο «εκλεκτός» της συγκυβέρνησης για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το όνομα αναμένεται να "κλειδώσει" και επίσημα στη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στις 15:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Κατά τη γνώμη μου έχει κλειδώσει ο υποψήφιος και είναι ο Σταύρος Δήμας, πρώην υπουργός, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα περιβάλλοντος και αντιπρόεδρος της Ν.Δ το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα από τότε που πρόεδρος στο κόμμα είναι ο Αντώνης Σαμαράς», τόνισε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και ακούστε χαρακτηριστικά όσα είπε στον realfm 97,8 ο Νίκος Χατζηνικολάου
 
ΠΗΓΗ: REAL

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"