ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Ακέραιη η Ευρωζώνη όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα

Ντάισελμπλουμ: Ακέραιη η Ευρωζώνη όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών


H Ευρωζώνη θα παραμείνει «ακέραιη», ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα και ότι οι 19 χώρες μέλη είναι έτοιμες να δουλέψουν με οποιονδήποτε κι αν κερδίσει σε αυτές, δήλωσε σήμερα από το Τόκιο ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.

«Όσον αφορά το Eurogroup, θα δουλέψουμε με οποιονδήποτε κερδίσει στις εκλογές στην Ελλάδα και θα διατηρήσουμε την Ευρωζώνη ακέραιη», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «οποιαδήποτε εικασία σχετικά με αυτό το θέμα είναι ακατάλληλη».

Όλες οι χώρες, σημείωσε, έχουν επενδύσει τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό κεφάλαιο στην ανάκαμψη, διατηρώντας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ακέραιη την Ευρωζώνη και συμπλήρωσε ότι «αυτό θα κάνουμε και στο μέλλον».

Ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας υπενθύμισε ότι η παρούσα φάση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας καταλήγει την 1η Μαρτίου του 2015, σημειώνοντας ότι «πριν από την ημερομηνία αυτή θα συναντηθούμε με εκείνους που θα αναδειχθούν νικητές στις εκλογές».

Ο J. Dijsselbloem παραδέχθηκε ότι έχουν συζητηθεί «ορισμένες πιθανότητες» και ότι όποιος συνθέσει τη νέα κυβέρνηση θα επηρεάσει τις συζητήσεις και υπενθύμισε ότι υπάρχει μια συνεννόηση στην Ευρωζώνη ότι αν μια χώρα χρειάζεται στήριξη, θα της παρασχεθεί υπό προϋποθέσεις. «Οι προϋποθέσεις δεν τίθενται για να τιμωρηθεί μια χώρα, ο λόγος είναι ένας: η χώρα αυτή να γίνει και πάλι οικονομικά ανεξάρτητη», σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης του J. Dijsselbloem στο Πανεπιστήμιο Keio του Τόκιο, με τίτλο «Ανάπτυξη στην Ευρωζώνη», ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε ότι η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα και ότι πρέπει «να εκμοντερνιστούν οι οικονομίες της για να επιτύχει μια βιώσιμη ανάπτυξη», βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητά της για τη δημιουργία περισσοτέρων θέσεων εργασίας.

ΠΗΓΗ: enikonomia και real.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ. ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ; ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΚΕΡΑΙΟΙ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ...

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"