ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Πληθαίνουν στις Βρυξέλλες οι φωνές που ζητούν κούρεμα του ελληνικού χρέους

in.gr | Deutsche Welle

Πληθαίνουν στις Βρυξέλλες οι φωνές που ζητούν κούρεμα του ελληνικού χρέους




Στις Βρυξέλλες πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, γράφει η Die Welt επικαλούμενη υψηλόβαθμους παράγοντες της ΕΕ. Κούρεμα 50% ζητά και ο πρόεδρος του ινστιτούτου DIW Μ. Φράτσερ.

Πληθαίνουν οι φωνές στις Βρυξέλλες που ζητούν κούρεμα του ελληνικού χρέους, γράφει σήμερα η εφημερίδα Die Welt. «Ένα κούρεμα είναι αναπόφευκτο, διαφορετικά η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει το χρέος της», εκτιμούν υψηλόβαθμοι παράγοντες της ΕΕ, επιφορτισμένοι με τις διαβουλεύσεις αναφορικά με την Ελλάδα.

Διάσταση απόψεων υπάρχει ωστόσο στις Βρυξέλλες για τον χρόνο μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Ορισμένοι θεωρούν αναγκαίο ένα κούρεμα εντός του 2015, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι το κούρεμα θα
πρέπει να γίνει σε μερικά χρόνια, όταν πια θα έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος άλλες χώρες της κρίσης να διεκδικήσουν κούρεμα, του δικού τους χρέους.

Οι υψηλόβαθμοι παράγοντες εκτιμούν επίσης ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στο επόμενο διάστημα στις αγορές, οπότε μια πιστωτική γραμμή στήριξης των 10,9 δισεκατομμυρίων δεν θα είχε νόημα. «Θα εξαντλούνταν αμέσως και θα έχανε τον προληπτικό της χαρακτήρα», υποστηρίζουν.

Η Die Welt σημειώνει, ότι οι ίδιοι κύκλοι στις Βρυξέλλες αναμένουν ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα παραταθεί πέραν του Φεβρουαρίου και ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει πιθανώς και τρίτο πακέτο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας. Υπολογίζουν δε τις μεσοπρόθεσμες ανάγκες της Αθήνας στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κούρεμα του ελληνικού χρέους στο μισό ζητά ο πρόεδρος του DIW


Υπέρ ενός κουρέματος του ελληνικού χρέους κατά 50% τάχθηκε ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (DIW) και σύμβουλος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαρσέλ Φράτσερ.

Σε συνέντευξή του στην δημόσια αυστριακή τηλεόραση (ORF) δήλωσε χθες ότι αν η Ελλάδα συνεχίσει στην πορεία των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να συζητηθεί το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης και τόνισε ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διαγραφούν 120 δισεκατομμύρια ευρώ από τα οποία 40 με 50 αντιστοιχούν στην Γερμανία. Το ποσό αυτό θα ήταν διαχειρίσιμο για τη Γερμανία, τόνισε ο πρόεδρος του ινστιτούτου DIW.

Στέφανος Γεωργακόπουλος (Die Welt, dpa)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Αυτο δεν υποστηριζω με παθος και πιστη 4 χρονια; Τωρα το Βερολινο και οι Βρυξελλες αρχιζουν να το παραδεχονται.Το ελληνικο χρεος ειναι μη βιωσιμο και αν δεν πιεστουν να το κουρεψουν κατα 50% δεν θα οδηγηθουμε πουθενα.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"