ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Αρχισαν (τώρα) τα δύσκολα για τον Αντ. Σαμαρά

Αρχισαν (τώρα) τα δύσκολα για τον Αντ. Σαμαρά



Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Αντώνη Σαμαρά. Μετά τη βαριά ήττα της Κυριακής, η Συγγρού, όπου βρίσκεται η έδρα της Ν.Δ., μοιάζει με χύτρα που βράζει και το μόνο ερώτημα πλέον είναι αν υπάρχει κάποιος και ποιος είναι αυτός που θα σηκώσει το καπάκι για να μη γίνει έκρηξη.
Το κλίμα μεταξύ των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά είναι πολύ βαρύ. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα μεταξύ τους, ενώ δεν έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι κανένα από τα στελέχη του κόμματος δεν εμφανίστηκε τη βραδιά των εκλογών στη Συγγρού.

Την ίδια ώρα η βάση της Κεντροδεξιάς, πληγωμένη και αμήχανη, περιμένει τις πρωτοβουλίες του κ. Σαμαρά, ενώ κάποια από τα στελέχη ήδη του ζητούν να αναλάβει πρωτοβουλίες, στοχοποιώντας τον για τις δηλώσεις που έκανε. Μάλιστα, ο προβληματισμός μεγαλώνει, καθώς η περίπτωση να επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας κεντροδεξιό Πρόεδρο Δημοκρατίας θα δημιουργήσει ακόμη έναν πονοκέφαλο στη Ν.Δ.

Από τη μεριά του ο κ. Σαμαράς φαίνεται να επιμένει να μη συζητά οτιδήποτε έχει σχέση με θέμα διαδοχής του, μια και πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αριστερή παρένθεση και δεν θα αντέξει! Στελέχη που έχουν διαδρομή και παραταξιακή συνείδηση τόνιζαν πάντως ότι πρέπει άμεσα να συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Επιτροπή, αλλά και να συγκληθεί είτε συνέδριο είτε συνδιάσκεψη, ώστε να γίνουν απολογισμός και επαναχάραξη της πορείας της Ν.Δ.
Eκστρατεία φόβου
Οπως έλεγε έμπειρο στέλεχος της Ν.Δ., «δεν μπορεί να λέμε ότι αντέξαμε, όταν ξέρουμε ότι ένα κομμάτι από αυτούς είτε ανήκε στο ΠΑΣΟΚ είτε επηρεάστηκε από την εκστρατεία φόβου, ή όταν έχουμε χάσει με 8,5%, ενώ έχουμε... χαρίσει ψηφοφόρους σε Καμμένο και Χ.Α.».
Χθες πάντως μια σειρά από στελέχη πήραν τα... όπλα τους, ζητώντας, σε διάφορους τόνους, πρωτοβουλίες και αλλαγή πορείας. «Επειτα από μια ήττα, ότι πρέπει να καθίσουμε να δούμε τι συμβαίνει είναι αυτονόητο» δήλωσε ο πρώτος σε σταυρούς στη Β΄ Αθηνών Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε: «Βεβαίως. Χάσαμε και χάσαμε άσχημα». Ο βουλευτής Μάκης Βορίδης υποστήριξε: «Η Ν.Δ. είναι συντεταγμένο κόμμα και ο πρόεδρος έχει στα χέρια του όλες τις κατάλληλες διαδικασίες προκειμένου να κρίνει τι είναι αυτό που θέλει να δρομολογήσει».
Ο τ. ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης στο twitter του έγραψε: «Πρωτοβουλίες για επιστροφή στις ρίζες.Αυτοκριτική και ανάληψη ευθυνών. Μια διαφορά 8,5% και από 33,5% -το 2009- σε 27,5% σήμερα είναι μεγάλη ήττα. Αραγε μπορεί να έχει κάποιος ήσυχη τη συνείδησή του, όταν υπάρχουν σήμερα 1,2 εκατ. άνεργοι Ελληνες και 6,3 εκατ. στα όρια της φτώχειας;» Λάβρος κατά του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά εμφανίστηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης. «Δεν θα δεχθούμε από δω και στο εξής να παίρνουν αποφάσεις οι σύμβουλοι, να μας τις φέρνουν και να πρέπει να συμφωνήσουμε. Αυτά τελείωσαν» σημείωσε. Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος αναφέρθηκε σε μια σειρά από απανωτά λάθη που έφεραν την ήττα. Βολές για την επικοινωνιακή στρατηγική εξαπέλυσε και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Γιάννης Μιχελάκης.

ΠΗΓΗ: http://www.dimokratianews.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"