ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Καμία συνεργασία με το καθεστώς του Άσαντ διαμηνύουν Γαλλία-Βρετανία

Μπροστά στην απειλή των τζιχαντιστών

Καμία συνεργασία με το καθεστώς του Άσαντ διαμηνύουν Γαλλία-Βρετανία

Καμία συνεργασία με το καθεστώς του Άσαντ διαμηνύουν Γαλλία-Βρετανία
Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ «δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Συρίας» , τονίζουν Λοράν Φαμπιούς και Φίλιπ Χάμοντ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ «δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Συρίας» επειδή αντιπροσωπεύει «την αδικία, την αταξία και τον τρόμο», τονίζουν υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Βρετανίας σε κοινό άρθρο τους που δημοσιεύεται στις εφημερίδες Le Monde και Al-Hayat. Η παρέμβαση έρχεται στη σκιά της αμφιλεγόμενης συνάντησης γάλλων βουλευτών με τον Άσαντ στη Δαμασκό και εν μέσω φωνών για επανάληψη των επαφών της Δύσης με το καθεστώς του στο πλαίσιο της μάχης κατά των τζιχαντιστών.

«Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ αντιπροσωπεύει ταυτόχρονα την αδικία, την αταξία και τον τρόμο. Και εμείς, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, λέμε 'όχι' και στα τρία» γράφουν οι Λοράν Φαμπιούς και Φίλιπ Χάμοντ, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για «το διάβημα αυτο-αποκατάστασης» στο οποίο προβαίνει, σύμφωνα με τους ίδιους, ο σύρος πρόεδρος.

«Στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, επιχειρεί να επωφεληθεί από τον τρόμο που προκαλούν οι εξτρεμιστές για να εμφανισθεί ως έπαλξη κατά του χάους. Ορισμένοι εμφανίζονται ευαίσθητοι στο λόγο αυτό: μπροστά στον τρόμο, λένε, η αδικία και η δικτατορία θα ήταν προτιμότερες από την αταξία» συνεχίζουν οι δύο υπουργοί.

Το άρθρο δημοσιεύεται την επομένη του αμφιλεγόμενου ταξιδιού στη Δαμασκό τεσσάρων γάλλων βουλευτών, οι τρεις εκ των οποίων συναντήθηκαν με προσωπική τους πρωτοβουλία με τον Άσαντ, τον οποίο οι γαλλικές αρχές αποκαλούν «χασάπη».

Επίσης το άρθρο των Φαμπιούς και Χάμοντ δημοσιεύεται σε μια στιγμή που όλο και περισσότερες φωνές υψώνονται για να ζητήσουν επανάληψη των επαφών με το καθεστώς της Δαμασκού με στόχο την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που ελέγχουν μεγάλα τμήματα συριακού εδάφους και δημιουργούν τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη.

«Το να προτείνεται ο Μπασάρ αλ-Άσαντ ως λύση έναντι του εξτρεμισμού, συνιστά παραγνώριση των αιτίων της ριζοσπαστικοποίησης. Έπειτα από 220.000 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους, αποτελεί ψευδαίσθηση το να φαντάζεται κανείς πως η πλειονότητα των Σύρων συναινούν στο να τεθούν και πάλι υπό την εξουσία αυτού που τους βασανίζει» σύμφωνα με το άρθρο.

«Για τη δική μας εθνική ασφάλεια, οφείλουμε να νικήσουμε το Νταές [το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους] στη Συρία» αναγνωρίζουν οι δύο υπουργοί.

«Έχουμε ανάγκη από έναν εταίρο που να δρα εναντίον των εξτρεμιστών, συνεπώς από μια πολιτική διευθέτηση κατόπιν διαπραγμάτευσης ανάμεσα στα διάφορα συριακά μέρη που να οδηγήσει σε μια κυβέρνηση ενότητας. Αυτή θα πρέπει να συνασπίζει ορισμένες δομές του υφιστάμενου καθεστώτος» και αντιπροσώπους της αντιπολίτευσης που έχουν «ένα μετριοπαθές όραμα» για τη Συρία, εκτιμούν.

«Είναι σαφές για μας πως ο Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν μπορεί να ενταχθεί σ' ένα τέτοιο πλαίσιο» επαναλαμβάνουν, διαβεβαιώνοντας επίσης πως ο σύρος πρόεδρος «δεν παύει να εξασθενεί» και υπόσχονται πως το Παρίσι και το Λονδίνο «δεν θα φεισθούν προσπαθειών» για να επιτύχουν μια λύση με διαπραγματεύσεις.

Όλες οι απόπειρες διαπραγμάτευσης για την επίλυση της συριακής τραγωδίας έχουν ως τώρα αποτύχει.
ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΑ. 

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"