ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

«Grexit σημαίνει διάσπαση της Ευρώπης»

Υπέρ συμφωνίας με την Ελλάδα

«Grexit σημαίνει διάσπαση της Ευρώπης» λένε 18 επιφανείς οικονομολόγοι

«Grexit σημαίνει διάσπαση της Ευρώπης» λένε 18 επιφανείς οικονομολόγοι
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Την ανησυχία τους, ότι οι δυσκολίες στη διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και Eurogroup δημιουργούν κίνδυνο μη επίτευξης συμφωνίας, κάτι που θα οδηγούσε σε σοβαρές οικονομικές και πολιτικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό, αλλά και για όλους τους ευρωπαίους, εκφράζουν με κείμενό τους 18 επιφανείς οικονομολόγοι.

Με το κείμενό τους, που δημοσιεύεται στους Financial Times, οι νομπελίστες οικονομολόγοι Τζόζεφ Στίγκλιτς και Χρήστος Πισσαρίδης, ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης και σειρά άλλων επιφανών οικονομολόγων προειδοποιούν ότι «Grexit σημαίνει διάσπαση της Ευρώπης».

Οι οικονομολόγοι ζητούν «κατάλληλους συμβιβασμούς» προκειμένου να μην σημειωθεί το απευκταίο: «Χωρίς αλλαγή, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα καταρρεύσει» σημειώνουν.

«Φοβούμαστε ότι η ανικανότητα επίτευξης θετικής συμφωνίας θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή της διάσπασης όχι μόνο της ευρωζώνης, αλλά και του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το συνεπακόλουθο πλήγμα θα οδηγήσει σε τάσεις πολιτικής αποσύνθεσης» υπογραμμίζουν.

Οι 18 οικονομολόγοι τάσσονται υπέρ σημαντικής χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων για την Ελλάδα, μείωση του απαιτούμενου πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ, χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του χρέους και αποπληρωμή με ρήτρα ανάπτυξης, καθώς και προώθηση μεταρρυθμίσεων, στις οποίες να συμπεριλαμβάνεται η αντιμετώπιση της διαφθοράς.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"