ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ποια είναι η Lazard του Βαρουφάκη και του Παπανδρέου

Ποια είναι η Lazard του Βαρουφάκη και του Παπανδρέου

Ο κουρέας του ελληνικού χρέους

Ο κουρέας του ελληνικού χρέους, η εταιρεία Lazard επιστρέφει στον τόπο του... εγκλήματος.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ανακοίνωσε ότι αναθέτει στην εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων το ρόλο του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης.

Η ανακοίνωση αυτή δεν έγινε τυχαία. Η κυβέρνηση έπαυσε να μιλάει για απευθείας κούρεμα του ελληνικού χρέους και πλέον θέλει να εφαρμόσει άλλες τεχνικές, κάτι που η γαλλική Lazard ξέρει καλά.

Μάλιστα ο Ματιέ Πιγκάς, ανώτατο στέλεχος της τράπεζας Lazard, εισηγήθηκε τη μείωση κατά 50% του χρέους που διακρατούν οι πιστωτές που ανήκουν στον επίσημο τομέα, θέση που υποστηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση και προκαλεί εκνευρισμό σε ΕΚΤ και Γερμανία.

Ο Γάλλος τραπεζίτης πυο προσέλαβε ξανά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αριστερών καταβολών, υπέρ των αγορών και οπαδός του συγκροτήματος πανκ The Clash.

Ο 47χρονος Γάλλος τραπεζίτης, αντιπρόεδρος της Lazard στην Ευρώπη, υπήρξε σύμβουλος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν την περίοδο 1998-1999, όταν ο δεύτερος ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Επίσης είναι στενός συνεργάτης του νυν υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Λοριάν Φαμπιούς, ενώ το 2007 ανέλαβε σύμβουλος της Σεγκολέν Ρουαγιάλ κατά τις προεδρικές εκλογές.

Μάλιστα όταν στα τέλη του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε τι συμβαίνει με το χρέος στράφηκε στον κ. Στρος Καν ζητώντας τη βοήθειά του.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) δεν χρειάστηκε να ψάξει πολύ. «Πάρε τη Lazard και τον Πιγκάς» φέρεται να του είπε τότε. Έτσι και έγινε με τελικό αποτέλεσμα το γνωστό PSI.

Ο τραπεζίτης και η εταιρεία του επέστρεψαν για να διαπραγματευθούν εκ νέου τα του ελληνικού χρέους.

Πάντως όταν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ την επέλεξε το 2010 για να αξιολογήσει τις ελληνικές τράπεζες και στη συνέχεια της ανέθεσε το PSI, που οδήγησε σε «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων είχε δεχθεί έντονη κριτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ως αξιωματική αντιπολίτευση από το 2012 και μετά είχαν κάνει «σειρά ερωτήσεων στη Βουλή για τη Lazard, και τις αμοιβές της, οι οποίες για το PSI έφτασαν τα 25 εκατ. ευρώ.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΛΛΗ ΤΟΥΜΠΑ ΑΥΤΗ. ΤΗΝ LAZARD ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΑΝ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ 2010 ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΟΤΕ;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"