ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Νέα ποινική δίωξη για μίζες από προμήθεια αντιαρματικών


Στρέφεται κατά του Αντώνη Κάντα

Νέα ποινική δίωξη για μίζες από προμήθεια αντιαρματικών

Νέα ποινική δίωξη για μίζες από προμήθεια αντιαρματικών
Η δίωξη αφορά την προμήθεια των αντιαρματικών ΚΟΡΝΕΤ - Ε και στρέφεται κατά του ήδη προφυλακισμένου Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου της εταιρίας ΚΒΡ  


Νέα ποινική δίωξη για μίζες σε ένα ακόμα εξοπλιστικό πρόγραμμα άσκησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η δίωξη αφορά την προμήθεια των αντιαρματικών ΚΟΡΝΕΤ - Ε και στρέφεται κατά του πρώην διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου της εταιρίας ΚΒΡ.

Οι δυο κατηγορούμενοι διώκονται για δωροδοκία, δωροληψία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περι καταχραστών του δημοσίου (ισόβια) και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η έρευνα είχε διαταχθεί από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου, ενώ τα στοιχεία ενισχύθηκαν από την ομολογία του κατηγορούμενου Αντώνη Κάντα.

Οι δυο επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βελνηκεκούς νέας γενιάς τύπου ΚΟΡΝΕΤ, διακινήθηκαν 3 εκατ.  δολάρια από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας, προκειμένου ο Αντώνης Κάντας να προβεί σε υπηρεσιακές ενέργειες που ανάγονταν στα καθήκοντά του και συγκεκριμένα στην υπογραφή της επίμαχης σύμβασης.

Το συνολικό κόστος σύμβασης ανέρχεταις σε 100 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την ομολογία του Αντώνη Κάντα, φέρεται να έλαβε από τον επιχειρηματία παράνομη προμήθεια ύψους 3% του συνολικού τιμήματος της σύμβασης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης καταβλήθηκε το 3%, εκ του οποίου τα 700.000 ευρώ σε μετρητά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σε λογαριασμό του Κάντα στο υποκατάστημα της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη και σε άλλη τράπεζα της Ελβετίας.

Οι ανακριτές διαφθοράς Νίκος Τσιρώνης και Χριστόφορος Μάρκος ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σχολιο μου: ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"