ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Μητσοτάκης: Αλλού ο «φόρος λίπους» σχεδόν γελοιοποίησε κυβέρνηση

«Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα»

Μητσοτάκης: Αλλού ο «φόρος λίπους» σχεδόν γελοιοποίησε κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Αλλού ο «φόρος λίπους» σχεδόν γελοιοποίησε κυβέρνηση
 
«Έχουμε διάφορους συμβούλους, οι οποίοι βγάζουν όλα τους τα απωθημένα και εξαντλούν τη σοβαρότητα της διαπραγμάτευσης στις πλάτες της χώρας» τόνισε στον BHMA 99,5 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις σκέψεις για επιβολή «φόρου λίπους».

«'Φόρος λίπους' δοκιμάστηκε στην Δανία, αλλά απέτυχε παταγωδώς. Δεν έβγαλε λεφτά και προκάλεσε και πολύ μεγάλη αντίδραση. Σχεδόν γελοιοποίησε την κυβέρνηση. Όλα αυτά τα μέτρα, ενδεχομένως να ενέχουν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία, πλην όμως, όταν απομονώνονται και γίνονται ο κεντρικός πυλώνας μιας πολιτικής, τότε είναι που στερείται η ίδια η διαπραγματευτική θέση της χώρας σοβαρότητας.

» Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα, πριν ασχοληθούμε με το ζήτημα του 'φόρου λίπους'. Εγώ λέω ότι είναι ένα περιφερειακό μέτρο. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παρουσιάζεται μια τέτοια πρωτοβουλία ότι θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας» σημείωσε.

Με αφορμή την υπόθεση Κατρούγκαλου, ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε αν μπορεί να στηρίξει το νομοσχέδιο για το Δημόσιο.

«Κατά την άποψή μου όχι, τη στιγμή που υπάρχει ξεκάθαρη σύγκρουση συμφέροντος μεταξύ της επαγγελματικής διαδρομής του κ. Κατρούγκαλου και της πολιτικής πρωτοβουλίας πού αναλαμβάνει, έχοντας νομοθετική αρμοδιότητα.

» Ο κ. Κατρούγκαλος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερασπιστεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να στηρίξει τον κ. Κατρούγκαλο με κάθε κόστος. Θα υπενθύμιζα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Κατρούγκαλο να ανατρέξουν στο κεφάλαιο 6 του κώδικα δεοντολογίας περί συμπεριφοράς υπουργών, για να διαπιστώσουν ακριβώς πώς ορίζεται η σύγκρουση συμφέροντος.

» Βεβαίως ισχύει, δεν είδα να ανακαλείται. Ο κώδικας αυτός ετέθη σε ισχύ από την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν μας είπε η κυβέρνηση ότι δεν ισχύει, εξάλλου ο κώδικας λέει τα απολύτως εμφανή. Ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το πολιτικό σου αξίωμα για να προωθείς προσωπικά σου επαγγελματικά συμφέροντα. Τι κάνει ο κ. Κατρούγκαλος; Φάνηκε ότι το ενδιαφέρον του, εντός εισαγωγικών για τους διαθέσιμους, δεν ήταν απλά ιδεολογικό.

» Ότι κρύβονταν και οικονομικά συμφέροντα πίσω από αυτή την ιστορία. Είναι ο ορισμός της σύγκρουσης συμφέροντος, θα διδάσκεται κάποια στιγμή στα πολιτικά εγχειρίδια. Και το δεδομένο ότι ο κ. Τσίπρας στηρίζει τον κ. Κατρούγκαλο επιβεβαιώνει ότι το δήθεν επιχείρημα περί ηθικής υπεροχής της Αριστεράς είναι μία σαχλαμάρα.»

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"