ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Αντίθετη η ΟΒΕ σε ενδεχόμενη αύξηση του ΕΦΚ καυσίμων

Αντίθετη η ΟΒΕ σε ενδεχόμενη αύξηση του ΕΦΚ καυσίμων


Την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι ήδη στη χώρα μας επιβάλλεται από τις υψηλότερες φορολογίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ που επικαλείται η ΟΒΕ, η φορολογία στην Ελλάδα είναι η 4η υψηλότερη στην αμόλυβδη και η 8η στο πετρέλαιο θέρμανσης ενώ η τελική τιμή της αμόλυβδης είναι η πέμπτη υψηλότερη και του πετρελαίου θέρμανσης η ένατη.

Επίσης, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας της 23ης Μαρτίου οι φόροι και τα τέλη στην αμόλυβδη-95 αντιστοιχούσαν στο 63,8% της τελικής τιμής και κυμαίνονταν στο 1 ευρώ.

«Είναι να απορεί κάποιος πως, ενώ η κυβέρνηση τόνιζε συνεχώς ότι θα μειώσει τους υπέρογκους φόρους των καυσίμων, τώρα στο υπουργείο Οικονομικών απεργάζονται σχέδια νέας αύξησης της φορολογίας, τη στιγμή που η οικονομική κρίση οξύνεται και είναι βέβαιο ότι θα έχουμε όπως και τις προηγούμενες φορές μεγάλη πτώση της κατανάλωσης»αναφέρει η ΟΒΕ.

Υποστηρίζει ακόμη ότι μια αύξηση του φόρου στα καύσιμα, θα πλήξει τόσο τους ιδιώτες καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις και θα επιφέρει αύξηση τιμών σε πολλά προϊόντα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΚΑΙ REAL

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
NA MHN ΤΟΛΜΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΟΣΑ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΛΟΙΠΟΝ.

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"