ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Οι Γερμανοί κι οι φίλοι τους

Οι Γερμανοί κι οι φίλοι τους.

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


«Die Anstalt» (στα ελληνικά: «Το Ινστιτούτο») ονομάζεται μια εκπομπή που προβάλλεται από το ZDF, έναν κρατικό τηλεοπτικό δίαυλο της Γερμανίας.
Αυτή η εκπομπή μέσα σε 15 λεπτά κατόρθωσε να παρουσιάσει άψογα και με χιούμορ την ελληνική περιπέτεια χρέους, την εμπλοκή της με την τρόικα και την υπόθεση του αναγκαστικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων που μας οφείλει η Γερμανία.
Οι συντελεστές κατόρθωσαν να αιφνιδιάσουν, να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να συγκινήσουν το γερμανικό κοινό, αξιοποιώντας στο έπακρον αυτό που αποκαλείται «θεατρική οικονομία» αλλά και το ατού του «από μηχανής θεού», ο οποίος εμφανίζεται και απονέμει δικαιοσύνη.
Ο «από μηχανής θεός» ήταν ο Αργύρης Σφουντούρης. Το 1944 τα Ες Ες σκότωσαν τους γονείς του και 30 συγγενείς του στο μαρτυρικό Δίστομο. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής πρώτα εμφανίστηκε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του μικρούλη Αργύρη Σφουντούρη, που είχε μείνει ορφανός στη σφαγή του Διστόμου. Υστερα εμφανίστηκε και ο ίδιος.
Οι νόμοι που αναφέρονταν σε αρκετά στρατηγικά σημεία του σκετς ήταν: 1) Οι κανόνες είναι κανόνες. 2) Τα χρέη εξοφλούνται. 3) Τα κολπάκια απαγορεύονται. Αυτά συνηθίζουν να μας επαναλαμβάνουν συχνά οι Γερμανοί για το χρέος της χώρας μας, αλλά τα λησμονούν, όταν πρόκειται να γίνει κουβέντα για την περίοδο της Κατοχής.
Η εκπομπή του ZDF εξίσωνε την ισχύ των κανόνων. Είτε πρόκειται για παλιές οφειλές είτε για νέες πρέπει να εξοφλούνται. Τούτο το αυτονόητο μπορεί να το θυμούνται και να το επισημαίνουν οι παραγωγοί και οι ηθοποιοί μιας σατιρικής εκπομπής, αλλά επιμένουν να το παραβλέπουν αρκετοί Γερμανοί αξιωματούχοι αλλά και ουκ ολίγοι ελληνόφωνοι υπηρέτες τους.
Το υπηρετικό προσωπικό των Γερμανών της «σκληρής γραμμής» είναι κατάπτυστοι και απολύτως ελεγχόμενοι πολιτικοί, που τρέμουν στην ιδέα μήπως δυσαρεστηθεί το Βερολίνο, «ενημερωτές» της κοινής γνώμης που ουδέποτε τόλμησαν να πουν μισή αλήθεια, επιχειρηματίες με πολλούς σκελετούς στην ντουλάπα τους και διάφοροι άλλοι εθελόδουλοι και ελληνοφοβικοί. Ολοι αξιοθρήνητοι...

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"