​Μπορεί ο πρωθυπουργός να παραδέχθηκε χθες στην εκπομπή του Star, «Στον ενικό» με τον Ν. Χατζηνικολάου ότι η κυβέρνησή του δεν «έσκισε το Μνημόνιο», όπως διεμήνυε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως φαίνεται ότι δεν είναι το μοναδικό που δεν έκανε και δεν θα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κι αυτό γιατί στη συνέντευξή του ο Α. Τσίπρας πέταξε βόμβα μεγατόνων παραπέμποντας στο μέλλον τόσο την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, όσο και την αύξηση του αφορολόγητου.
«Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ έχει να κάνει με τις δυνατότητες της οικονομίας. Εάν η χώρα κινηθεί το επόμενο διάστημα σε ομαλό πλαίσιο και πιάσουμε τους στόχους μας για πρωτογενές πλεόνασμα στo 1,2% και ανάπτυξη 1,4%, θα μπορέσουμε το β΄ εξάμηνο να δούμε το θέμα του ΕΝΦΙΑ. Αν όχι, απλά θα είναι θέμα προτεραιοτήτων και θα πάει για το 2016», δήλωσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση πολίτη.
Ένα μεγάλο ερωτηματικό καλύπτει επίσης και το τι θα γίνει με το αφορολόγητο. Η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει ότι μέσα στον Φεβρουάριο, αυτό θα αυξανόταν στις 12.000 ευρώ και κατά περίπτωση θα ξεπερνούσε και τα 15.000 ευρώ, όμως και αυτό παραπέμπεται στο μέλλον.
Ενδεικτικό της στασιμότητας που επικρατεί, όσον αφορά στα μέτρα που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση για να ελαφρώσει από τα φορολογικά βάρη τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα είναι και το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί καμία αλλαγή στις κλίμακες φόρου.
Με τους θεσμούς να βάζουν βέτο σε όλα τα μέτρα που αφορούν φοροαπαλλαγές και οδηγούν στη μείωση των κρατικών εσόδων και τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα «Στον ενικό» ότι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αύξηση του αφορολόγητου μετατίθενται για το δεύτερο εξάμηνο του 2015, φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά να κάνει πίσω σε μερικές από τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει προεκλογικά.

ΠΗΓΗ:STAR

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΧΑΜΟΣ. ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ; ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 12.000 ΕΥΡΩ. ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.