ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ο (ΙΔΑΝΙΚΟΣ) ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ

Ο (ΙΔΑΝΙΚΟΣ) ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!

Οταν ανέλαβε ο Γιάνης Βαρουφάκης το υπουργείο Οικονομικών, είχαμε πει (διατηρώντας τους αστερίσκους, λόγω των παρεών που έκανε) ότι ήταν προτιμότερος από τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Γκίκα Χαρδούβελη, δύο ανθρώπους οι οποίοι υπηρέτησαν με συνέπεια το σημιτικό καθεστώς και τους ανακάλυψε ο Σαμαράς, για να δώσει τη χαριστική βολή στην κυβέρνησή του, διώχνοντας ένα μεγάλο κομμάτι κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Μάλιστα, ο δεύτερος, έπειτα από όσα δήλωσε για τη... φυγάδευση χρημάτων του στο εξωτερικό, απομακρύνθηκε και από τη Συγγρού.

Ομως, ας επανέλθουμε στον καθηγητή Γιάνη Βαρουφάκη και στα λάθη του, που τον μετέτρεψαν σε ιδανικό αυτόχειρα.
Στην πορεία, κάπου έχασε το μέτρο και στοχοποιήθηκε εύκολα από τις «αλεπούδες» του Eurogroup. Πολιτικοί με διακλαδώσεις σε όλα τα συστήματα δεν θα μπορούσαν να συγχωρήσουν τον καθηγητή που είχε βαριά πτυχία και γνώσεις, οι οποίες τους μετέτρεπαν σε μαθητές του στις συνεδριάσεις.

Για αυτούς ήταν θέμα χρόνου να τον μετατρέψουν σε εύκολο στόχο για να... πυροβολούν, δείχνοντας ότι η αλληλεγγύη είναι κάτι άγνωστο σε εκείνους, όπως και η ευπρέπεια. Από τη μεριά του, ο υπουργός Οικονομικών απεδείχθη ιδανικός αυτόχειρας. Με υπερβολική δόση αυτοπροβολής σε κάθε επίπεδο, κατάφερε να δημιουργήσει από ένα σημείο και μετά περισσότερα προβλήματα από όσα εκλήθη να λύσει. Αποτέλεσμα, ο Αλέξης Τσίπρας να πάρει χθες την πρώτη επώδυνη σε ενδοκυβερνητικό πεδίο απόφαση, βάζοντάς τον επί της ουσίας στο «ψυγείο» και αναθέτοντας σε άλλους να κάνουν όσα εκείνος όφειλε να κάνει. Ηταν μια κίνηση τακτικής του Μαξίμου το να αποσύρει τον... στρατηγό του από τη σκακιέρα, από το να τον αφήσει να τον «φάει» η άλλη πλευρά.

Ο χρόνος θα δείξει εάν ο Γιάνης Βαρουφάκης θα αποτελέσει σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό τον πρώτο υπουργό που θα πάει σπίτι του με κυβέρνηση Αριστεράς. Το βέβαιο είναι ότι ο Τσίπρας έχασε έναν από τους σωματοφύλακές του και μετρά την πρώτη απώλεια. Οσοι γνωρίζουν από σκάκι -και οι εταίροι μας και όσοι τους εκπροσωπούν το γνωρίζουν καλά-, εάν δεν μπορείς να κάνεις ματ, αρχίζεις την αποψίλωση. Και το φάγωμα του Βαρουφάκη κάτι δείχνει.

Οσο για κάποιους δήθεν σαμαροφύλακες, καιρός είναι να σταματήσουν τις βλακείες, γιατί όλα έχουν ένα όριο. Η νέα βλακεία που ανακυκλώνουν, με τη συμμετοχή του βενιζελικού ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής τα έχει βρει με τον Τσίπρα και τον στηρίζει. Ας σταματήσουν τη γνώριμη τακτική των ψιθύρων και των διαρροών. Η αχαριστία και το κόμπλεξ τους απέναντι στον Καραμανλή δεν έχουν όριο. Τους μάθαμε πια...

 Νίκος Ελευθερόγλου

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"