ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ντ. Μπακογιάννη: Μεγάλη η ζημιά από την αδυναμία σύναψης συμφωνίας

Ντ. Μπακογιάννη: Μεγάλη η ζημιά από την αδυναμία σύναψης συμφωνίας


Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη κατέθεσε ο Ντόρα Μπακογιάννη την Τετάρτη, τονίζοντας πως η αδυναμία σύναψης συμφωνίας με τους εταίρους και η ανασφάλεια που έχει προκληθεί δημιουργούν μεγάλη ζημιά στην πραγματική οικονομία και συνθέτουν κλίμα απόλυτης στασιμότητας έως και κατάρρευσής της.
Όπως αναφέρει η βουλευτής της ΝΔ, «καταθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν αποσυρθεί από τις ελληνικές τράπεζες και η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας έχει υποβαθμιστεί κατά τρεις βαθμίδες από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης».
Αποτέλεσμα όλων αυτών, συνεχίζει, είναι «η κατακόρυφη αύξηση του κινδύνου χώρας (country risk), αφού η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις επικινδυνότητας, ανάμεσα σε χώρες όπως η Βενεζουέλα και η Ουκρανία, γεγονός που συνεπάγεται την περιθωριοποίηση της χώρας από Έλληνες και ξένους επενδυτές».
«Όλα αυτά προκαλούν έλλειμμα εμπιστοσύνης, ασφυξία στην αγορά και οδηγούν σε στάση πληρωμών στην πραγματική οικονομία», προσθέτει η κ. Μπακογιάννη, η οποία θέτει τρία ερωτήματα προς τον κ. Βαρουφάκη:
1.      Σε τι ποσό ανέρχονται οι εκροές καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα;
2.      Ποια είναι η κεφαλαιακή επίπτωση στις συστημικές τράπεζες και τι συνέπειες έχει στο δημόσιο χρέος;
3.      Ποια η πορεία του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015;

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΗ!

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"