ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

«Δεν θα υπάρξει λύση στο Eurogroup»

«Δεν θα υπάρξει λύση στο Eurogroup»

Βερολίνο: Μη περιμένετε χρηματοδότηση εντός του Απριλίου

Βερολίνο: Μη περιμένετε χρηματοδότηση εντός του Απριλίου
  (Φωτογραφία:  Associated Press )


«Μη ρεαλιστικό» χαρακτήρισε το να αναμένει κανείς καταβολή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα εντός του Απριλίου η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Κανένας στο Eurogroup δεν περιμένει ότι τα θέματα στήριξης της Ελλάδας θα λυθούν έως τις 24 Απριλίου» συμπλήρωσε, ενισχύοντας την άποψη -που εκφράστηκε και από επίσημα χείλη της Κομισιόν- ότι η δυνατότητα για συμφωνία στις 24 Απριλίου έχει χαθεί.

Το επόμενο ορόσημο για απελευθέρωση κεφαλαίων είναι πλέον το Eurogroup της 11ης Μαΐου, αν και ο ξένος Τύπος βρίθει μαύρων προβλέψεων και «ενοράσεων» ότι έρχεται το τέλος, μιλώντας για σενάρια χρεοκοπίας εντός ή εκτός ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε με την Ελλάδα. Αν υπάρξει λίστα μεταρρυθμίσεων, τότε το επόμενο βήμα είναι μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement) για να γίνουν επίσημες αλλαγές στους όρους του προγράμματος στήριξης. Αυτή είναι περίπλοκη δiαδικασία και ουδείς στο Eurogroup περιμένει ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 24 Απριλίου», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και συμπλήρωσε:

«Από τη στιγμή που θα έχουμε αυτή τη Συμφωνία σε Επίπεδο Εμπειρογνωμόνων, στη συνέχεια πρέπει να έχουμε εφαρμογή. Η Ελλάδα θα πρέπει να ψηφίσει νόμους και σε κάποιο σημείο οι θεσμοί θα πραγματοποιήσουν μια αξιολόγηση της εφαρμογής και μόνο σ' αυτή τη βάση θα μπορούσε να εκταμιευθεί η βοήθεια. Αν κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι η βοήθεια θα μπορούσε να καταβληθεί τον Απρίλιο, πιστεύω πως αυτό είναι λάθος».

Σημειώνεται ότι μιλώντας στη Handelsblatt και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, είπε πως δύσκολα θα υπάρξει απόφαση στο Eurogroup για εκταμίευση χρημάτων προς την Αθήνα. Ο ίδιος είπε πως είναι πιθανότερο, στο Eurogroup που θα γίνει στη Ρίγα της Λετονίας, να γίνει «απολογισμός της προόδου» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με διπλωμάτες της ΕΕ, που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, η απόφαση για απελευθέρωση των κεφαλαίων ενδέχεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαΐου. Ο λόγος για τις καθυστερήσεις είναι η απροθυμία της Αθήνας να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στην αγορά εργασίας, ενώ δεν υπάρχει και δείγμα γραφής για πρόοδο στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, σημειώνει η εφημερίδα.

Ο Β. Ντομπρόφσκις κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση για άμεση δράση. «Περιμένουμε από την Ελλάδα αξιόπιστη δέσμευση για τις μεταρρυθμίσεις. Επειγόντως», τόνισε.


ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Η ΧΩΡΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΣΕ ΑΣΧΗΜΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"