ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Handelsblatt: Η υπομονή του Ντράγκι εξαντλείται...


Τι αναφέρει αξιωματούχος της ευρωζώνης στη γερμανική εφημερίδα

Handelsblatt: Η υπομονή του Ντράγκι εξαντλείται...

Handelsblatt: Η υπομονή του Ντράγκι εξαντλείται...
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, είναι «εξαιρετικά νευρικός» για την Ελλάδα, διότι ανησυχεί όλο και περισσότερο ότι η ευθύνη για μια έξοδο της Ελλάδας θα μπορούσε να πέσει επάνω του, αναφέρει αξιωματούχος της ευρωζώνης στη γερμανική Hasndelsblatt.

Η ΕΚΤ βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, καθώς δεν θέλει να θεωρηθεί ότι στηρίζει τις αφερέγγυες ελληνικές τράπεζες, κάτι που είναι εναντίον των κανονισμών της ΕΚΤ, αλλά η διακοπή των κεφαλαίων (ELA) είναι ακόμη πιο δύσκολη διότι θα μπορούσε να επισπεύσει μια άτακτη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο Nτράγκι είναι στη χειρότερη θέση από όλους, δήλωσε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης σύμφωνα με το δημοσίευμα της Handelsblatt.

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα η ΕΚΤ παρέχει χρηματοδότηση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τόση όσο χρειάζεται ώστε να επιβιώνει εβδομάδα την εβδομάδα. Ωστόσο η μοίρα των τραπεζών και του ελληνικού Κράτους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και ο Ντράγκι γνωρίζει ότι εάν επιτρέψει να καταρρεύσουν οι τράπεζες αυτομάτως θα καταρρεύσει και η χώρα. Και το αντίθετο.

Την ίδια ώρα όμως οι διαβουλεύσεις εξελίσσονται με αργό ρυθμό. Μία συμφωνία στη Ρίγα δεν θα υπάρξει, απλά θα γίνει μία ενημέρωση για την πορεία των διαβουλεύσεων, όπως αναφέρει κυβερνητικός παράγοντας της Γερμανίας στην εφημερίδα. Όμως, όπως σημειώνει η Handelsblatt η υπομονή του κ. Ντράγκι εξαντλείται και σύμφωνα με την εφημερίδα ο ίδιος έχει αυξήσει την πίεση τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς τους Ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να βρεθεί μία λύση.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα μέχρι τις 11 Μαϊου πρέπει να υπάρξει μεγάλη πρόοδος, αφού ο βασικός στόχος είναι στο τέλος Ιουνίου όχι μόνο να δοθούν κεφάλαια απ' τους πιστωτές αλλά και να κλειδώσει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας.

ΠΗΓΗ:ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"