ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Τι πίστευαν οι ΗΠΑ για Καραμανλή, Ανδρέα

Αποκάλυψη Wikileaks: Τι πίστευαν οι ΗΠΑ για Καραμανλή, Ανδρέα και την “ευλογημένη Ελλάδα”

Μια αναφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσινγκτον η οποία έχει γραφτεί το 1978, αλλά θα μπορούσε να είναι και σημερινή αποκαλύπτεται από τα Wikileaks.
Η αμερικανική αναφορά έχει να κάνει με τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή,τον επερχόμενο Ανδρέα Παπανδρέου και βέβαια με την κατάσταση στην Ελλάδα. Τα όσα επισημαίνονται από τότε για την Ελλάδα μας δείχνουν πολλά για το πως μας έβλεπαν ,πόσο μας “μετρούσαν” και τι πίστευαν ότι πρέπει να αλλάξουμε οι ΗΠΑ.  Οι αμερικανοί όπως και τώρα έτσι και τότε ήθελαν να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να “ανήκει εις τη Δύση” και δεν θα “λοξοδρομούσε”.

Αναφέρονται με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον Καραμανλή και δεν κρύβουν την ελπίδα τους “να μην γίνει πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου”, λόγω του “αντιαμερικανισμού” του.
Για τις Ένοπλες Δυνάμεις οι αμερικανοί γράφουν ,επαναλαμβάνουμε το 1978 : “Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν οι πιθανοί κριτές της Ελληνικής πολιτική. Ουσιωδώς συντηρητικές και έντονα δεμένες με το ΝΑΤΟ, τη Δύση και τις ΗΠΑ, παραμένουν έτοιμες να παρεμβουν για να σώσουν το Ελληνικό Έθνος εαν το κρίνουν απαραίτητο. Σήμερα, όπως και στο παρελθόν, εχθροι τους: οι διαταραχές, οι κομμουνιστές, και ο Ανδρέας Παπανδρέου”.
Για την οικονομία από τότε προέβλεπαν ότι το “μοντέλο” που ακολουθούσαμε δεν θα μπορούσε να αντέξει στον “παγκόσμιο ανταγωνισμό”. Αλλά παρόλα αυτά γράφουν για την Ελλάδα:
“Ευλογημένη με μια ευνοϊκή γωγραφική θέση και με μια ισχυρή επιχειρηματική παράδοση, οι Έλληνες έχουν εκμεταλλεύτει στο επακρον τα πλεονεκτήματά τους”.

ΠΗΓΗ:  eirinika.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"