ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Παναγιώτης Γεννηματάς: Είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον της χώρας

Παναγιώτης Γεννηματάς: Είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον της χώρας


Παναγιώτης Γεννηματάς: Είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον της χώρας
 Την απαισιοδοξία του για τις διαπραγματεύσεις και την γενικότερη εικόνα της χώρας, εξέφρασε μιλώντας στον Prisma 95,1 ο επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτης Γεννηματάς.
Σύμφωνα με τον κύριο Γεννηματά το Μνημόνιο που υπογράψαμε περιελάμβανε μια βεντάλια μέτρων- μεταρρυθμίσεων, τα οποία η χώρα θα έπρεπε κανονικά να εφαρμόσει από το 1992!!! Ωστόσο οι κυβερνήσεις της πρώτης φάσης της κρίσης, δεν εννοούσαν να επιλέξουν οι ίδιες κάποιο μέρος των καθυστερημένων μεταρρυθμίσεων και έπρεπε να έρθει η Ώρα της Κρίσης, για να δούμε την αλήθεια κατάματα και να βγουν οι σκελετοί από την ντουλάπα και όλα όσα κρύβαμε κάτω από τα χαλιά.
Από το 2006 και μετά τα πράγματα πήραν τον συγκεκριμένο δρόμο με την Κυβέρνηση Καραμανλή και το 2007 που ξέσπασε η κρίση, δεν θέλησαν με χαμηλότερου κόστους μέτρα να αποκαταστήσουν μια ισορροπία και όλα αφέθηκαν και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε.
Σύμφωνα με τον κύριο Γεννηματά ευθύνες έχουν και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί για την υπερχρέωση της χώρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και εμείς δεν μπορούμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και τις καλές εποχές. Οι ξένοι μας άφησαν μεγάλα περιθώρια και οι Έλληνες πέρασαν καλά χρόνια και κανείς δεν μπορεί να παραπονιέται για αυτό.
Ωστόσο ευθύνη έχουν και οι πολίτες καθώς θα έπρεπε να έχει την αίσθηση του μέτρου κατά την περίοδο της αλόγιστης σπατάλης, διαφορετικά, όπως ανέφερε, αν το κοινό είναι ανήλικό τότε να του αφαιρεθεί το δικαίωμα της ψήφου, καθώς πρέπει να είναι σε θέση να αποφασίσουν και για τον λογαριασμό.
Στο ερώτημα για το ότι δεν υπήρξε κανένα πολιτικό σινιάλο για τα «δεινά» που έρχονται ο κύριος Γεννηματάς, είπα για ποιο λόγο να συμβεί αυτό από την στιγμή που η κοινωνία αδιαφορούσε για κάθε σινιάλο και χαριεντιζόταν με τα παιδάκια τον Αντωνάκη-Γιωργάκη, αντί να ψάξει κάποιον σοβαρό για να τον κυβερνήσει τότε ο λαός θα το πληρώσει ανέφερε με νόημα.
Ο κύριος Γεννηματάς ανέφερε ότι η πολυαναμενόμενη δόση δεν θα καταλήξει στην πραγματική οικονομία, αλλά θα πάει για την εξυπηρέτηση υποχρεώσεων, λέγοντας ότι το 2009 έγινε υποκατάσταση δανεισμού, καθώς οι ξένοι ανέλαβαν να πληρώνουν τα δάνεια που δεν μπορούσαμε να πληρώνουμε εμείς, με τον όρο ότι όλο αυτό το διάστημα, εμείς θα νοικοκυρεύουμε το σπίτι. Η Ελλάδα δεν νοικοκυρεύει το σπίτι της και παραμένει εξαρτημένη στις δόσεις κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα, ανέφερε.
Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι αναπόφευκτες και σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθούν από την δυνατότητα πληρωμής μισθών και συντάξεων από την Κυβέρνηση, με την ίδιο να λέει ότι δεν πρέπει να είμαστε καθόλου αισιόδοξοι για την κατάσταση της χώρας, καθώς τότε ίσως υπάρξουν κάποιοι οι οποίοι θα αντιδράσουν σοβαρά και αυτό σημαίνει ότι ψάχνουμε τους πολιτικούς που μπορούν να καθαρίσουν για την χώρα.
\
ΠΗΓΗ:  lefkadatoday.gr


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"