ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων και από την πλευρά Καραμανλή

Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων και από την πλευρά Καραμανλή

ΕΛΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Και η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή θεωρεί πλέον ότι είναι θέμα ολίγου χρόνου για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και στη Ν.Δ.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
«Ο Καραμανλής δεν δίνει ούτε πράσινο, αλλά ούτε και κόκκινο φως σε κανέναν. Αντιλαμβάνεται πάντως ότι πλησιάζει η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων και στη Νέα Δημοκρατία», σχολιάζει κορυφαίο στέλεχος του κόμματος που βρίσκεται σε συχνή επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό.
Οσοι επισκέπτονται σταθερά το γραφείο του, από τις εκλογές του Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, τελευταίως διακρίνουν μια αλλαγή στη στάση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος, αν και επιμένει ότι αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της χώρας και δευτερευόντως το συμφέρον της παράταξης, αφήνει πια σαφώς να εννοηθεί ότι είναι θέμα ολίγου χρόνου –και ίσως πρέπει– να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και στη Νέα Δημοκρατία πριν να είναι πολύ αργά... Είναι ενδεικτικό ότι παρά τις προτροπές για ψυχραιμία, αποφεύγει να αποθαρρύνει όσους του εκθέτουν τους προβληματισμούς τους αναζητώντας τρόπους αναχαίτισης της πτωτικής πορείας του κόμματός τους.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφόρησε ότι ο κ. Καραμανλής συνυπογράφει το σενάριο που εμφανίζει στελέχη της Ν.Δ. να αναζητούν τη διέξοδο από το αδιέξοδο σε μια μεταβατική προεδρία, με επικρατέστερη για την αποστολή αυτή την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Οσοι γνωρίζουν τον τρόπο που ο ίδιος σκέπτεται το αρνούνται κατηγορηματικά, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι υπέρ των καθαρών λύσεων και σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί την πρώην υπουργό ένα στέλεχος που θα είχε λόγο να υποδυθεί αυτόν τον μεταβατικό ρόλο.
«Αυτός που, με τις διαδικασίες που προβλέπονται ή θα συμφωνηθούν, θα αναλάβει την αναστήλωση του κόμματος, θα οδηγήσει και τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές», σχολιάζουν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Η εκτίμηση του κ. Καραμανλή στο πρόσωπο της κυρίας Μπακογιάννη πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Αλλωστε, συχνά-πυκνά, όταν αναφέρεται στην περίοδο της δικής του διακυβέρνησης, έχει πάντα έναν καλό λόγο για την τότε αποτελεσματική και συνεργάσιμη, όπως τη χαρακτηρίζει, υπουργό, με την οποία σημειωτέον συναντήθηκε λίγο μετά τις οδυνηρές για τη Ν.Δ. εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Το εάν αυτό, ωστόσο, αρκεί όταν μιλάμε για την ηγεσία του κόμματος, μένει να αποδειχθεί αν και όταν ξεκινήσουν οι εσωτερικές διαδικασίες.

Οχι προς τα δεξιά

Αλλωστε, με τους περισσότερους από τους εμφανιζόμενους ως διεκδικητές της ηγεσίας ο πρώην πρωθυπουργός έχει πολύ καλή σχέση. Χωρίς αμφιβολία, ο κ. Καραμανλής είναι κάθετα αντίθετος στην προοπτική μιας ηγεσίας που θα σηματοδοτούσε τη στροφή της Ν.Δ. προς τα δεξιά. Ως εκ τούτου, θα πρέπει μάλλον να αποκλειστεί η πιθανότητα υποστήριξης εκ μέρους του μιας υποψηφιότητας με πολιτικά χαρακτηριστικά όπως αυτά του κ. Μάκη Βορίδη.

Αντιθέτως, με τον κ. Νίκο Δένδια ο κ. Καραμανλής, εκτός της καλής προσωπικής σχέσης, έχει και κοινές ιδεολογικές αναφορές, ενώ τον θεωρεί ένα πετυχημένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι το αποκλειστικό κριτήριο για την επιλογή της ηγεσίας ενός κόμματος με πολυεπίπεδα προβλήματα όπως αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα η Νέα Δημοκρατία αλλά και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στη διαμόρφωση των εσωτερικών ισορροπιών που απαιτούνται για την ανάδειξη του αρχηγού.
Διότι, όπως έλεγε χαρακτηριστικά στενός του συνεργάτης, αν η επιλογή γινόταν με αποκλειστικό κριτήριο την προσωπική σχέση, είναι βέβαιο ότι πρώτος στη λίστα θα ήταν με απόσταση από τους υπόλοιπους ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης, με τον οποίον τον συνδέει στενή φιλία και αμοιβαία εκτίμηση.
Με δεδομένο, πάντως, ότι ο ίδιος αποκλείει προσωπική του εμπλοκή στην κούρσα της διαδοχής, φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν οι πιέσεις και προς τον ίδιον προκειμένου να κάνει το νεύμα προς την κατεύθυνση εκείνου ή εκείνης που θα θεωρηθεί καταλληλότερος/-η για τη διαδοχή του κ. Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
 
ΠΗΓΗ: Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Και εχει αργησει παρα πολυ. Εχει ευθυνη απεναντι στην βαση να παρει θεση.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"