ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

«Βράζει» στο εσωτερικό του ο ΣΥΡΙΖΑ

«Βράζει» στο εσωτερικό του ο ΣΥΡΙΖΑ


Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Μπορεί οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους να βρίσκονται στην τελική ευθεία και το Μαξίμου να αισιοδοξεί για συμφωνία, στο εσωτερικό του ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, «βράζει».

Κορυφαία στελέχη του κόμματος, δεν κρύβουν τις αντιρρήσεις τους, ενώ άλλα επαναφέρουν στο προσκήνιο σενάρια εκλογών, προκαλώντας ‘πονοκέφαλο’ στην κυβέρνηση.

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από τη Βουλή, έκανε μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, που αν και δεν ψηφίζει στη Βουλή, αποτελεί για πολλούς την ‘φωνή της συνείδησης’ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ζήτησε «πάγωμα» ενός έτους στις πληρωμές της Ελλάδας προς τους δανειστές και υποστήριξε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ το χρήμα δεν είναι «φετίχ».

«Η συμφωνία ή θα είναι συμβατή με το προοδευτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή δεν πρόκειται να υπάρξει», ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλε από την πλευρά του μέσω του Real.gr ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, θέτοντας ως προϋποθέσεις για μία βιώσιμη συμφωνία τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την ‘ισχυρή ένεση ρευστότητας’ στην Οικονομία.

«Η λογική της ‘πάση θυσία’ συμφωνίας, που καλλιεργεί η εγχώρια ‘Πέμπτη Φάλαγγα’, είναι μία λογική άνευ όρων παράδοσης της χώρας στο χειρότερο νεοαποικιακό καθεστώς», λέει ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «από μία κακή συμφωνία με λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, απορρυθμίσεις, απουσία ρευστότητας και χωρίς διαγραφή χρέους, είναι δέκα φορές προτιμότερη μία εναλλακτική πορεία για τον τόπο».

Με καταψήφιση της συμφωνίας απείλησε χθες ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής. Ως νησιώτης ο ίδιος, υποστήριξε ότι η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά είναι ένα οριζόντιο και υφεσιακό μέτρο, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει στον βαθμό που θα περιλαμβάνεται στο κείμενο της συμφωνίας με τους δανειστές.

Αν μάλιστα μία τέτοια ρύθμιση δεν αποτελέσει ξεχωριστό άρθρο, υποστήριξε ότι θα καταψηφίσει ολόκληρη την συμφωνία.

Στο μεταξύ, περισσότερη ενημέρωση για το κείμενο της ελληνικής πρότασης προς τους εταίρους αλλά και την πορεία των διαπραγματεύσεων, ζητούν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το προεδρείο της ΚΟ του κόμματος να έχει ήδη λάβει την απόφαση για συνεδρίαση της ΚΟ τις προσεχείς ημέρες, μεταξύ των βουλευτών κυκλοφόρησε και κείμενο με υπογραφές για τη σύγκλησή της.

Το κείμενο υπήρξε πρωτοβουλία μίας μερίδας βουλευτών, μεταξύ των οποίων ο Θανάσης Πετράκος, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου και η Ευγενία Ουζουνίδου. Το κείμενο μιλούσε για σύγκληση της ΚΟ σήμερα Πέμπτη, κάτι όμως που φέρεται να παραπέμπεται για τις επόμενες μέρες, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων στις Βρυξέλλες.

Περισσότερη ενημέρωση ζητούν και τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό τον λόγο διέκοψαν και την συνεδρίαση του οργάνου χθες, προκειμένου να συνεχιστεί πιθανότατα σήμερα, στον απόηχο του ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ χθες το βράδυ.

«Όλα τα όργανα θα συνεδριάσουν μόλις υπάρξει το τελικό κείμενο», διαβεβαίωσε χθες ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να δοθεί λύση εντός των πλαισίων της λαϊκής εντολής.

Σε αυτό το πλαίσιο, προειδοποίησε πως αν οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν προτίθενται να σεβαστούν την εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό, τότε «ο λόγος θα δοθεί ξανά στον ελληνικό λαό», υπονοώντας νέα προσφυγή στις κάλπες.

Πρόωρες εκλογές υπονόησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, στον βαθμό που θα υπάρξει τελεσίγραφο από την πλευρά των εταίρων μας στη βάση ενός κειμένου που δεν μπορεί να αποδεχθεί η ελληνική πλευρά.

Την ίδια ώρα, την πρότασή του για καθυστέρηση πληρωμών ως έναν ‘μηχανισμό εκβιασμού’, επανέφερε ο Γιάννης Μηλιός, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως η αποστροφή του κ. Μηλιού σε εκδήλωση του «Κόκκινου Δικτύου» στη Θεσσαλονίκη, περί ελέγχου στη φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες λέγοντας ότι αν είχε τεθεί όριο αναλήψεων στα 300 ευρώ, αυτό το ποσό είναι αρκετό για το 95% των Ελλήνων αν παίρνουν 300 ευρώ την ημέρα από τις τράπεζες.

Αργότερα πάντως, με παρέμβασή του σε εκπομπή του Mega εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: REAL.GR


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΜΥΛΟΣ. ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"