ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Η αδικία είναι θεσμοθετημένη

Η αδικία είναι θεσμοθετημένη

Οταν κάποιος θα πρέπει να έρθει σε επαφή με το κράτος μας -και ειδικά με τις μεταμνημονιακές πρακτικές του-, θα διαπιστώσει ότι οι έννοιες του δικαίου και του αδίκου είναι... σχετικές για όλους όσοι νομοθετούν. Η αδικία είναι θεσμοθετημένη. Το ίδιο και η απανθρωπιά και η αδιαφορία για το κοινό καλό. Το μόνο που έχει σημασία είναι η είσπραξη εσόδων.
Οποτε δεν μπορούν να εισπραχθούν έσοδα, επειδή πάντα θα ισχύει το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», τότε εφευρίσκονται τρόποι για να καταλογιστούν οφειλές των πολιτών και των επιχειρήσεων προς το κράτος.

Αν καταλογιστούν, οι ιδιώτες και τα νομικά πρόσωπα θα υποχρεωθούν να πληρώσουν - έστω εκποιώντας τμήμα των περιουσιακών στοιχείων τους.

Αν δεν εκποιήσουν αυτοβούλως, απλώς θα απολέσουν τα πάντα λόγω των κατασχέσεων, οι οποίες αναπόφευκτα θα... προκύψουν. Απλό το σχέδιο στη σύλληψή του και θανατηφόρα αποτελεσματικό.
Ο αδίστακτος χαρακτήρας της φορομπηχτικής μηχανής φαίνεται και από την ορθάνοιχτη παγίδα που περιμένει 170.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι εν αναμονή... συνταξιούχοι. Εχουν υποβάλει κανονικά τα χαρτιά τους και σε ορισμένους έχουν εγκριθεί προσωρινές συντάξεις.
Η «δημοκρατία» σήμερα αποκαλύπτει ότι τούτη η παγίδα είναι τα τεκμήρια. Θα φορολογηθούν με βάση αυτά - και η Εφορία ουδόλως θα υπολογίσει ότι οι περισσότεροι δεν έχουν εισόδημα και το περιμένουν!
Η εικόνα που διαμορφώνεται γι' αυτή την κατηγορία φορολογουμένων είναι τόσο άσχημη, ώστε αρκεί ένα παράδειγμα για να την περιγράψει: Εστω φορολογούμενος ο οποίος το 2014 υπέβαλε τα χαρτιά του για σύνταξη και είχε εισόδημα από τόκους 0,57 ευρώ. Ο φορολογούμενος αυτός διαμένει σε ιδιόκτητο διαμέρισμα 50 τ.μ. κι έχει κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο 1.400 κυβικών εκατοστών, παλαιότητας 10 ετών. Στην περίπτωση αυτή, το συνολικό πραγματικό εισόδημα του φορολογουμένου ανέρχεται σε μόλις 0,57 ευρώ. Ο συνολικός φόρος εισοδήματος θα ανέλθει τελικά στο εξωφρενικό ποσό των 3.062,57 ευρώ! Είναι αυτονόητο ότι αυτή η αθλιότητα πρέπει να τερματιστεί άμεσα.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"