ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Μπενουά Κερέ: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι ταμπού

«Θα εξαρτηθεί από τους όρους της συμφωνίας»

Μπενουά Κερέ: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι ταμπού

Μπενουά Κερέ: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι ταμπού
Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ   (Φωτογραφία:  Reuters )


Το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν είναι ταμπού, δήλωσε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μία τέτοια αναδιάρθρωση στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών.

Σε συνέντευξη που έδωσε στη γαλλική εφημερίδα La Croix, ο κ. Κερέ δήλωσε: «Το ζήτημα (της αναδιάρθρωσης του χρέους) δεν είναι ταμπού, καθώς το ελληνικό χρέος έχει ήδη αναδιαρθρωθεί για τις ιδιωτικές τράπεζες. Όσον αφορά τους δημόσιους πιστωτές, έχουν ήδη συμφωνήσει σε σημαντικές προσαρμογές σχετικά με την επιμήκυνση των χρόνων αποπληρωμής και τη μείωση των επιτοκίων, με αποτέλεσμα το βάρος του ελληνικού χρέους να είναι τώρα σημαντικά χαμηλότερο από αυτό της Ιταλίας ή της Ισπανίας ως ποσοστό του ΑΕΠ».

«Πρέπει να γίνουν περισσότερα; Η απάντηση θα εξαρτηθεί από τους τελικούς όρους της συμφωνίας μεταξύ των πιστωτών και των ελληνικών αρχών. Αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης, με το οποίο θα επαναξιολογήσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους. Τα χρήματα που διακυβεύονται ανήκουν στους φορολογούμενους των χωρών της Ευρωζώνης, επομένως είναι θέμα των κυβερνήσεων τους, όχι της ΕΚΤ, να αποφασίσουν γι' αυτό» πρόσθεσε.

Ο κ. Κερέ επανέλαβε, πάντως, ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να αναδιαρθρώσει η ίδια τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει, καθώς αυτό απαγορεύεται από τις Συνθήκες. «Οι απαιτήσεις της ΕΚΤ έναντι της Ελλάδας δεν προέρχονται από δάνεια που χορηγήθηκαν στη χώρα, αλλά από ομόλογα που αγοράσθηκαν στις αγορές κεφαλαίων στο αποκορύφωμα της κρίσης, για να βελτιωθεί ο μηχανισμός μετάδοσης των αποφάσεων της νομισματικής μας πολιτικής. Δεν επιτρέπεται σε εμάς να τα αναδιαρθρώσουμε, καθώς οι Συνθήκες μας απαγορεύουν να παρέχουμε οικονομική βοήθεια σε χώρες».

Σε σχέση με τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε: «Αρνούμαι να συζητήσω μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επειδή δεν εργαζόμαστε στο πλαίσιο αυτό. Χρηματοδοτούμε την ελληνική οικονομία και εργαζόμαστε μαζί με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διασφαλίσουμε, με τον στόχο να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη».

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Επιτελους αρχισατε να το καταλαβαινετε!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"