ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

CNBC: Ώρα να μιλήσουμε για κεφαλαιακούς ελέγχους στην Ελλάδα

«Ελλάδα και πιστωτές παραμένουν στα μαχαίρια»

CNBC: Ώρα να μιλήσουμε για κεφαλαιακούς ελέγχους στην Ελλάδα

CNBC: Ώρα να μιλήσουμε για κεφαλαιακούς ελέγχους στην Ελλάδα
Σενάριο Κύπρου βλέπουν για την Ελλάδα πολλοί αναλυτές   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια για εισαγωγή κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα ο διεθνής Τύπος στον απόηχο της χθεσινής άκαρπης συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.
To CNBC αναφέρει πως με δεδομένο τον αργό ρυθμό των συνομιλιών, η ΕΚΤ δεν έχει αυξήσει σημαντικά το ποσό της έκτακτης χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες και επικαλείται αναλυτές ο οποίοι υποστηρίζουν ότι αν η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την ΕΚΤ μέσω του ELA περιοριστεί, η Αθήνα θα πρέπει να επιβάλλει ελέγχους κεφαλαίων και να περιορίσει τις αναλήψεις μετρητών για να κρατήσει τις τράπεζες σε λειτουργία.
«Δεδομένου ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της, εξακολουθούν να παραμένουν στα μαχαίρια σε κομβικά θέματα της συμφωνίας διάσωσης, υπάρχει ένας σημαντικός και αυξανόμενος κίνδυνος για επιβολή κάποιας μορφής κεφαλαιακών ελέγχων», είπε στο CNBC ο Νικόλας Σπύρο, διευθύνων σύμβουλος της Spiro Sovereign Strategy.
«Αν η ΕΚΤ αναγκαστεί να περιορίσει σημαντικά τον ELA λόγω αδυναμίας πληρωμής (σ.σ. των υποχρεώσεων της Ελλάδας) ή αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, τότε είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου» πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"