ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

«Διαζύγιο αλά ελληνικά» γράφει ο Economist

My big fat Greek divorce

«Διαζύγιο αλά ελληνικά» γράφει ο Economist για τις διαπραγματεύσεις

«Διαζύγιο αλά ελληνικά» γράφει ο Economist για τις διαπραγματεύσεις
Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο του Economist στην ηλεκτρονική του έκδοση  


«Διαζύγιο αλά ελληνικά» («My big fat Greek divorce») είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του περιοδικού Economist, που παραφράζει τον τίτλο της γνωστής ταινίας της Νία Βαρντάλος «Γάμος αλά ελληνικά» («My Big Fat Greek Wedding») για να σχολιάσει τις εξελίξεις στις διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές.


Το πρωτοσέλιδο του περιοδικού


«Ποτέ δεν είναι ευχάριστο να παρακολουθείς μία σχέση να διαλύεται» γράφει ο συντάκτης του άρθρου, σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατηγορεί τους πιστωτές ότι θέλουν να ταπεινώσουν τη χώρα του και το ΔΝΤ για εγκληματικές ευθύνες στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

Παράλληλα, συνεχίζει ο συντάκτης, «επιφανείς πολιτικοί της Ευρωζώνης δηλώνουν ξεκάθαρα ότι εάν τις επόμενες ημέρες δεν υπάρξει συμφωνία για την παροχή ρευστότητας, τότε πλησιάζουν η χρεοκοπία και το Grexit».

Σύμφωνα με το περιοδικό, η διαπραγμάτευση μπορεί να εξελιχθεί σε απευθείας διαμάχη του Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο.

«Η συμφωνία μπορεί να είναι εφικτή, όμως οι εμπλεκόμενες πλευρές απεχθάνονται η μία την άλλη. Αν επρόκειτο για γάμο, οι δικηγόροι θα είχαν 'κυκλώσει' αυτή τη σχέση. Το διαζύγιο θα είναι καταστροφή για όλους. Όμως εάν Ελλάδα και Ευρωζώνη δεν αλλάξουν τους όρους της σχέσης τους, τότε ακόμα και εάν παραμείνουν μαζί η κατάσταση δεν θα είναι καλύτερη» σημειώνεται.

Ο συντάκτης του άρθρου στρέφεται κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας πως «ανέλαβε μία κακή κατάσταση και την έκανε χειρότερη».

«Το 2014 η ελληνική οικονομία παρουσίαζε ανάπτυξη. Τώρα, συρρικνώνεται και πάλι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ανίκανος και πιο πελατειακός από τους προκατόχους του, αλλά κι επειδή οι ατελείωτες διαπραγματεύσεις απορρόφησαν όλη την ενέργεια και την προσοχή του ΣΥΡΙΖΑ και γύρισαν τη χώρα χρόνια πίσω. Οι αγορές έχασαν την εμπιστοσύνη τους, δισεκατομμύρια ευρώ βγήκαν απ' τις τράπεζες, οι επενδυτές απομακρύνθηκαν» γράφει.

«Οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να παραμένουν στο ευρώ. Αλλά οι πολιτικοί τους, αντί να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις στο σπίτι τους, στρέφονται στο Βερολίνο προς βοήθεια. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πως, αν αυτό δεν αλλάξει, οι δανειστές θα χάσουν την υπομονή τους. Το να αποφευχθεί το διαζύγιο θα είναι καλό για όλους, όμως αυτός ο γάμος δεν αξίζει να σωθεί με κάθε τίμημα» καταλήγει το άρθρο.

Στο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και εταίρων αναφέρονται τα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Η Ελλάδα ωθείται σε έξοδο καθώς η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης καταλήγει με εχθροπάθεια, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg. Η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ καθώς η συνεδρίαση του Eurogroup ολοκληρώθηκε με πικρή γεύση, αναγκάζοντας τους ηγέτες να προχωρήσουν σε έκτακτη σύνοδο Κορυφής την Δευτέρα. Καθώς η ΕΚΤ προετοιμάζεται για νέα έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή, χιλιάδες Έλληνες συγκεντρώθηκαν έξω από την Βουλή της Αθήνας ζητώντας να σωθεί το έθνος από μια χρεοκοπία, προσθέτει το πρακτορείο.

Το Bloomberg σημειώνει, επίσης, πως πλέον σφίγγει ο κλοιός για την Ελλάδα, την στιγμή που μελετάται η έκτακτη χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος, ενώ ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο για έλεγχο των καταθέσεων.

Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και θα έχει αποκλειστικό θέμα την χώρα μας επικεντρώνεται το Reuters και αναφέρει ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία ώστε να αποφευχθεί μία ελληνική χρεοκοπία.

Το δημοσίευμα επικαλείται και τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι «δυστυχώς έχει γίνει πολύ μικρή πρόοδος, καμία συμφωνία δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα», ενώ σημειώνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έστειλαν το μήνυμα ότι το παιχνίδι είναι στα χέρια της Ελλάδας πλέον.

Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας επικεντρώνεται και το BBC, ενώ αναφέρεται και στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ για την έκτακτη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών έπειτα από τις μεγάλες εκροές καταθέσεων τις τελευταίες ημέρες.

Οι New York Times τονίζουν πως είναι «άκαρπες και πάλι οι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος», ενώ υπογραμμίζουν ότι χωρίς επιπλέον βοήθεια η Ελλάδα βαδίζει προς την πτώχευση, καθώς δεν θα είναι σε θέση στο τέλος του μήνα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στο επίκεντρο του δημοσιεύματος και η κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Με συνεχείς ενημερώσεις και διαρκή κάλυψη, παρουσιάζει τις εξελίξεις η ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Guardian o οποίος σημειώνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τραπεζική κρίση μετά τις άκαρπες συνομιλίες της Πέμπτης και υπογραμμίζει την κρισιμότητα της νέας συνεδρίασης της ΕΚΤ σήμερα Παρασκευή αλλά και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, καθώς όπως γράφει η ελληνική κρίση σημειώνει νέα... υψηλά. «Εντείνονται οι φόβοι για τις ελληνικές τράπεζες μετά την κατάρρευση των συνομιλιών» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι βρετανικοί Times. Οι ελληνικές τράπεζες στο χείλος της κατάρρευσης με τους αποταμιευτές να βρίσκονται σε πανικό, είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), προκειμένου να συζητήσει πιθανή αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η έκτακτη συνεδρίαση, που οργανώθηκε τηλεφωνικά, είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι.

«Ασαφής ήταν στο Eurogroup ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, έκτακτη σύνοδος κορυφής για την Ελλάδα» αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung. 

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"