ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Πρόσθετο ELA για τις ελληνικές τράπεζες εξετάζει η ΕΚΤ

Αίτημα για αύξηση κατά 3 δισ. ευρώ

Πρόσθετο ELA για τις ελληνικές τράπεζες εξετάζει η ΕΚΤ

Πρόσθετο ELA για τις ελληνικές τράπεζες εξετάζει η ΕΚΤ
  (Φωτογραφία:  EPA pictures )


Σε έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης θα προχωρήσει σήμερα Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να συζητήσει για την κατάσταση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών και να εγκρίνει την αύξηση του ορίου χορήγηση ρευστότητας από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA).
Η τηλεδιάσκεψη θα γίνει το μεσημέρι και στο επίκεντρο θα βρεθεί το ελληνικό αίτημα για αύξηση του ELA κατά 3 δισ. ευρώ, από τα 84,1 δισ. ευρώ στα 87,1 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται πως προχθές Τετάρτη ο ELA αυξήθηκε κατά 1,1 δισ. ευρώ, ωστόσο αυτή η ρευστότητα «απορροφήθηκε» μέσα σε μία ημέρα.
Δεδομένου του μεγέθους των εκροών που την Πέμπτη ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ, αλλά και του κλίματος ανησυχίας που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου περί «κλειστών τραπεζών» που μετέφεραν δηλώσεις ξένων αξιωματούχων, η ΕΚΤ αναμένεται να αποφασίσει τη διασφάλιση της ρευστότητας των τραπεζών τουλάχιστον έως τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και με τις διοικήσεις των τραπεζών.
Τραπεζικοί κύκλοι καθησυχάζουν λέγοντας πως η κατάσταση είναι «ελεγχόμενη» και παραπέμπουν στα γεγονότα του Ιουνίου 2012, οπότε οι καθημερινές εκροές καταθέσεων ήταν διπλάσιες από τις σημερινές.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"