ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Πανούσης: «Αρρωστημένες» συμπεριφορές και γκλαμουροαριστερό life style

Λάδι στη φωτιά

Πανούσης: «Αρρωστημένες» συμπεριφορές και γκλαμουροαριστερό life style

Πανούσης: «Αρρωστημένες» συμπεριφορές και γκλαμουροαριστερό life style
O αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Συνέχεια στην κόντρα του με την πρόεδρο της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ.Πανούσης, αναφέροντας: «Η "αρρωστημένη" συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών μπορεί να προσβάλει την υγεία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας». Παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη, όταν σημειώνει: «Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να είμαστε συνεχώς και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όχι όμως λόγω γκλαμουροαριστερού life style».

Συγκεκριμένα, σε νέο άρθρο - παρέμβαση στην Καθημερινή, την Τρίτη, για το πώς θα πρέπει να πορευθεί η αριστερή κυβέρνηση της χώρας, ο κ. Πανούσης καταλήγει με ένα υστερόγραφο, στο οποίο αναφέρει: «Η "αρρωστημένη" συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών μπορεί να προσβάλει την υγεία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Προσοχή και σ' αυτές τις κόκκινες γραμμές».

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης παρείχε κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, ενώ άφησε αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του Γ.Πανούση, με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε με τη χρήση τουαλέτας από τα ΜΑΤ στη Βουλή.

Παράλληλα, ο Γ.Πανούσης αφήνει αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, όταν σημειώνει: «Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να είμαστε συνεχώς και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όχι όμως λόγω γκλαμουροαριστερού life style, αλλά λόγω στρατηγικής θέσης και σταθερής εθνικής στρατηγικής, μέσα στο περίπλοκο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».
Σε ό,τι αφορά την ουσία του άρθρου, ο Γ.Πανούσης ζητά «ρήξη με το παρελθόν» και μιλά για «ιστορικό σταυροδρόμι εθνικής ανασύνταξης». Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Ας επιλέξουμε ως χώρα το μοντέλο ανάπτυξης, τους συμμάχους και τις αναγκαίες κινήσεις και ας πάψουμε να μηρυκάζουμε τα περί θηλιάς, "μοιραίας" λύσης κ.λπ.».
Σε άλλο σημείο του άρθρου του, αναφέρει: «Εδώ δεν πρόκειται για έντιμους (με τους έξω) ή για ιστορικούς συμβιβασμούς (με τους μέσα) αλλά για την επαναφορά της κοινωνικής, κοινοβουλευτικής και πολιτικής ζωής στο πλαίσιο του ορθολογισμού, του διαλόγου, της νηφαλιότητας, της σύνεσης, της σύνθεσης.
»Ξεμείναμε από μύθους και θαύματα. Χρειαζόμαστε αλήθειες και σχέδιο. Το περιούσιον και το εξαιρετικόν (ή και εξαιρέσιμον) δεν μας κάνουν καλό. Προτιμότερη η εμπιστοσύνη στους θεσμούς, δηλαδή σ’ εμάς τους ίδιους (και όχι στον υπερβατικό εαυτό μας).»
Προσθέτει, δε: «Η ενηλικίωση της κυβερνώσας Αριστεράς θα επιτευχθεί μέσα από το άνοιγμα στους εμπνευσμένους συγγραφείς του μέλλοντος και όχι μέσω της εσωστρέφειας των «μεταφραστών» του παρελθόντος. Η συνωμοσιολογία ότι όλοι είναι «εναντίον της Αριστεράς» δείχνει αδυναμία, αμηχανία και εν τέλει "ναρκισσιστική φοβία" διαχείρισης της πραγματικότητας».
Το άρθρο του κ. Πανούση καταλήγει με τρία υστερόγραφα:
«ΥΓ. 1: Αλλο να προστατεύουμε τις διακηρύξεις μας κι άλλο να κρυβόμαστε πίσω από αυτές.
ΥΓ. 2: Η χώρα έχει ανάγκη από «σταθερές» (θεσμούς, κανόνες, παραδόσεις) και όχι από ανομικές ασάφειες.
ΥΓ. 3: Η «αρρωστημένη» συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών μπορεί να προσβάλει την υγεία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Προσοχή και σ’ αυτές τις κόκκινες γραμμές.»

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"