ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Reuters: To ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ μείωση συντάξεων

Reuters: To ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ μείωση συντάξεων

To ΔΝΤ ποτέ δεν ζήτησε από την Αθήνα να περικόψει τις συντάξεις, παρά το γεγονός ότι ζητούν από την Ελλάδα να μην δαπανάει περισσότερα από όσα μπορεί να αντέξει, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους του ταμείου.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, "το πώς θα το καταφέρουν οι Έλληνες είναι ένας στόχος που βρίσκεται στα χέρια τους. Το Ταμείο το μόνο που τους λέει είναι πως αν δεν θέλετε να κάνετε αποταμίευση με αυτό τον τρόπο, πρέπει να βρείτε έναν άλλο", σημειώνει πηγή του ΔΝΤ.

Πηγές του Ταμείου με γνώση των γεγονότων αναφέρουν πως το ΔΝΤ θα ήθελε πολύ να βγει από το ελληνικό πρόγραμμα οριστικά και διαπαντός, οι Ευρωπαίοι όμως δεν μπορούν να το αφήσουν απέξω.

Ήδη, από το 2013, το ΔΝΤ είχε κάνει την αυτοκριτική του για το πώς χειρίστηκαν οι εμπλεκόμενοι το ζήτημα της Ελλάδας. Τότε, το Ταμείο είχε επισημάνει το λάθος να μην επιμείνει το 2010 σε κούρεμα του χρέους προς τους ιδιώτες.

Αντ' αυτού οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις φοβήθηκαν την κατάρρευση της Lehman Brothers και ήθελαν να προστατεύσουν τις δικές τους τράπεζες από τις απώλειες.

Τώρα, η Λαγκάρντ είναι και πάλι αυτή που μιλάει ανοιχτά για διαγραφή χρέους και ζητάει από την Ευρώπη να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο που βρίσκει σε «τοίχο» – τη γερμανική αντίδραση.

ΠΗΓΗ: REAL


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΔΝΤ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"