ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Σε 170 ημέρες έγινε πιο «παλιός» από το «παλιό πολιτικό σύστημα»


Σε 170 ημέρες έγινε πιο «παλιός» από το «παλιό πολιτικό σύστημα»

Σε 170 ημέρες έγινε πιο «παλιός» από το «παλιό πολιτικό σύστημα»
Το ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα ήταν η υποσχεθείσα προς τους εξαθλιωμένους πολίτες κατάργηση Μνημονίων και λιτότητας. Το δεύτερο και, ίσως, μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Τσίπρα ήταν η διαρκής επιμονή του πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύει ένα νέο ήθος και ένα φρέσκο και καθαρό πρόσωπο απέναντι στο «παλιό πολιτικό σύστημα» της 40ετίας, στο οποίο κυριαρχούσαν το ψέμα, το βόλεμα και η διαφθορά. Μέσα σε 170 ημέρες ο πρωθυπουργός, αντί να διαγράψει το χρέος, έφτασε πολύ κοντά στο να διαγράψει τη χώρα από τον ευρωπαϊκό χάρτη. Και χωρίς ίχνος ντροπής επιμένει πως όλοι οι πολίτες του χρωστάμε και χάρη, γιατί μας… έσωσε. Χωρίς ίχνος ντροπής εξακολουθεί να ασχολείται με το πώς θα σώσει κόμμα και κυβέρνηση.

Ας δεχτούμε ότι πέταξε τις αντιμνημονιακές υποσχέσεις στα σκουπίδια αποδεχόμενος ένα εκβιαστικό τελεσίγραφο - στο οποίο βέβαια ο ίδιος αυτοεγκλωβίστηκε. Γιατί, όμως, πέταξε στα σκουπίδια και τις υποσχέσεις περί νέου ήθους; Εδώ δεν ενεπλάκη ούτε ο Σόιμπλε ούτε η τρόικα. Αποδέχεται να κρατάει στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα τη Βαλαβάνη μετά την «υπόθεση των 200.000 €», τον Λαφαζάνη μετά το σχεδιαζόμενο ρεσάλτο στα σεντούκια του Νομισματοκοπείου, τον Βαρουφάκη μετά τη δημοσιοποίηση των σχεδίων Grexit, τον Παππά μετά το «καλή νύχτα για τη χώρα» - εκείνη τη μαύρη νύχτα που εξαγγέλθηκε το δημοψήφισμα. Αποδέχεται το μπαράζ κομματικών διορισμών σε όλες τις καίριες θέσεις ευθύνης του κρατικού μηχανισμού. Αποδέχεται να διορίζει υπουργό για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού τον Χαϊκάλη. Αυτό είναι το όραμα του Αλέξη Τσίπρα για τη νέα Ελλάδα; Και αφού το παίζει «ηγέτης», θα τολμήσει επιτέλους να πάρει ρηξικέλευθες αποφάσεις; Γιατί μέσα σε 170 ημέρες έχει γίνει πιο «παλιός» και από το «παλιό πολιτικό σύστημα».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ
jtsaprounis@e-typos.com

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.  

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"