ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

«Άδειασμα» της Μόσχας στην Αθήνα για την τράπεζα BRICS

Καμία προσφορά προς την ελληνική κυβέρνηση

«Άδειασμα» της Μόσχας στην Αθήνα για την τράπεζα BRICS

«Άδειασμα» της Μόσχας στην Αθήνα για την τράπεζα BRICS

Η Ρωσία δεν έχει προχωρήσει σε καμία προσφορά προς την ελληνική κυβέρνηση για να γίνει μέλος στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα, γνωστή ευρύτερα και ως «τράπεζα των BRICS». Αυτό είπε ξεκάθαρα σήμερα ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η δήλωση Σιλουάνοφ έρχεται σε μία στιγμή που διάφορα στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης και αφήνουν υπονοούμενα για «Σχέδιο Β'» σε περίπτωση που υπερισχύσει το «Όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και από την επομένη οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και πιστωτές λάβουν ακόμη πιο αρνητική τροπή. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είχε διαφημίσει την πιθανή συμμετοχή της στην τράπεζα, αλλά αυτό το παράθυρο μοιάζει να κλείνει με ηχηρό τρόπο.

Σύμφωνα με το Reuters, τον περασμένο Μάιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ εφέρετο, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, να είχε προτείνει στην Ελλάδα να γίνει το έκτο μέλος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας μετά από τις Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική.

Οι ηγέτες των χωρών BRICS συναντώνται στην ετήσια Σύνοδό τους την επόμενη εβδομάδα η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα. Σε αυτή τη Σύνοδο αναμένεται να κηρύξουν επισήμως την έναρξη λειτουργίας της τράπεζας και τη δημιουργία ενός κοινού αποθεματικού ταμείου. Οι χώρες BRICS αναμένεται να καταθέσουν ως αρχικό κεφάλαιο 50 δισεκατομμύρια δολάρια, με κάθε χώρα να συνεισφέρει 10 δισ. δολάρια. Ο επόμενος στόχος τους θα είναι να αυξηθεί το κεφάλαιο αυτό στα 100 δισ. δολάρια.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΥΚΟΛΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ κ ΛΑΦΑΖΑΝΗ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"