ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Βασιλική Θάνου: Το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν αφορούσε το Grexit

Βασιλική Θάνου: Το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν αφορούσε το Grexit

Βασιλική Θάνου: Το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν αφορούσε το Grexit - Media


Με επιστολή που απέστειλε στους ομολόγους της των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου επισημαίνει ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν ήταν η έξοδος από το ευρώ, αλλά η έγκριση ή όχι της πρότασης των θεσμών για νέα μέτρα λιτότητας, χωρίς ρύθμιση του ελληνικού χρέους.
Παράλληλα τους εξηγεί ότι «η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, αλλά αντίθετα επιθυμεί την παραμονή της εντός αυτής».
Μάλιστα, ζητεί από τους Ευρωπαίους συναδέλφους της με «την επιρροή» που έχουν, λόγω του αξιώματός τους, να συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο, για «την εξεύρεση δίκαιης λύσης στο ελληνικό ζήτημα το οποίο είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκό ζήτημα».
Ειδικότερα, η Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου στην επιστολή της, αναφέρει ότι «το ερώτημα στο Ελληνικό δημοψήφισμα δεν ήταν η έξοδος από το ευρώ, όπως κατά τρόπο ανακριβή επέμεναν να υποστηρίζουν ορισμένοι εκ των εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά και ορισμένοι από τους ευρωπαίους πολιτικούς, αλλά ήταν σαφώς η έγκριση ή όχι της πρότασης των θεσμών για νέα μέτρα λιτότητας, χωρίς ρύθμιση του ελληνικού χρέους».
Υπενθυμίζει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου στους Ευρωπαίους δικαστές, ότι στο επίμαχο ερώτημα «ο ελληνικός λαός σε ποσοστό 61,3% εψήφισε «ΟΧΙ» ».
Ακόμη, η Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής της ότι οι Έλληνες «δεν ζητούν να μην πληρωθεί το χρέος του ελληνικού κράτους, για τη δημιουργία του οποίου βεβαίως οι ίδιοι, ουδεμία ευθύνη φέρουν, αφού αυτό (το χρέος) οφείλεται αφενός μεν στην κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος από τις κυβερνήσεις, αφετέρου δε στην εσφαλμένη οικονομική πολιτική η οποία εφαρμόστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, με βάση τα μνημόνια που επιβλήθηκαν από την τρόικα και τα οποία αποδείχθηκαν ανεπιτυχή, αφού οδήγησαν σε μεγαλύτερη ύφεση, σε ανεργία και σε φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού».
Δεν παραλείπει  η κυρία Θάνου να τονίσει ότι «Οι Έλληνες δεν επιθυμούν μία λύση που θα είναι σε βάρος των λαών των άλλων λαών-μελών της Ευρωζώνης, όπως ανακριβώς, θέλουν να εμφανίζουν ορισμένοι από τους ευρωπαίους πολιτικούς για να είναι αρεστοί στους δικούς τους ψηφοφόρους, αλλά αναμένουν από τους ευρωπαίους εταίρους να επιτευχθεί με την Ελληνική κυβέρνηση μία συμφωνία, η οποία θα προβλέπει ρύθμιση του ελληνικού χρέους κατά τρόπο που να επιφέρει ανάπτυξη της οικονομίας και μείωση της ανεργίας. Αναμένουν από τους ευρωπαίους εταίρους να σκεφθούν όχι μόνο τους αριθμούς και τα οικονομικά μεγέθη, αλλά και της ηθικές αξίες που επιβάλλει η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης».
Επίσης, η Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου αναφέρει ότι «πρέπει όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι να κατανοήσουν ότι η χώρα στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία, η φιλοσοφία και ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός, η χώρα η οποία έχει κυρίαρχη γεωπολιτική θέση για την ασφάλεια όλης της ευρωπαϊκής Ηπείρου, δεν είναι δυνατόν να εξαναγκασθεί σε έξοδο από την Ευρωζώνη».
Εξάλλου, υπογραμμίζει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, «τη θέση του ελληνικού λαού για παραμονή στην Ευρωζώνη διαβεβαίωσε και ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη θέση αυτή συμφώνησαν και σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των άλλων κομμάτων, σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
ΠΗΓΗ:  topontiki.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΦΩΝΗ! Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ! RESPECT!

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"