ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλάζουν τα πάντα στις πανελλήνιες: Εξετάσεις τύπου «Δέσμες»

Αλλάζουν τα πάντα στις πανελλήνιες: Εξετάσεις τύπου «Δέσμες» και πρόσβαση μόνο σε συγκεκριμένες σχολές


Οι μαθητές που φέτος φοιτούν στην τρίτη λυκείου θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσειςμε νέο καθεστώς. Δεν θα εξεταστούν σε έξι μαθήματα, ενώ θα έχουν και λιγότερες επιλογές στο μηχανογραφικό. Παράλληλα το νέο σύστημα έχει και πολλά παράδοξα σε ό,τι αφορά στις σχολές που μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές.
Πλέον οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να εξεταστούν μόνο σε τέσσερα μαθήματα. Στην περίπτωση αυτή όμως θα μπορούν να είναι υποψήφιοι μόνο σε ένα επιστημονικό πεδίο. Για να έχουν το δικαίωμα να μπουν σε σχολές και δεύτερου επιστημονικού πεδίου θα πρέπει να εξεταστούν και σε ένα πέμπτο μάθημα.
Ωστόσο εδώ υπάρχει ένα μπέρδεμα. Για παράδειγμα όσοι επιλέξουν να εξεταστούν σε πέντε μαθήματα δεν θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε πεδία, αλλά ανάμεσα σε τρία, ανάλογα με τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται, αλλά τα παράδοξα δεν σταματούν εδώ.
Για παράδειγμα οι μαθητές που θα εξεταστούν σε μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης θα μπορούν να εισαχθούν στις σχολές της αστυνομίας, δεν θα μπορούν όμως να εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές.
Παράλληλα όσοι επιλέξουν να δώσουν εξετάσεις για να εισαχθούν στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Υπολογιστών θα πρέπει να επιλέξουν ως δεύτερο πεδίο είτε τις ιατρικές σχολές, είτε τις σχολές πληροφορικής.
Όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση μόνο στις εξής σχολές:
Φυσικής αγωγής, Κινηματογράφου, Μουσικών σπουδών, Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του πανεπιστημίου της Αθήνα

ΠΗΓΗ:  http://www.aftodioikisi.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΒΛΑΚΩΔΩΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"