ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΟΚ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Χαράτσι ΣΟΚ σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες για να σωθεί το ασφαλιστικό!

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος καλούνται να βάλουν μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες. 
Για να γεμίσει ο κουμπαράς του αποθεματικού η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει έκτακτη εισφορά υπέρ του ασφαλιστικού
Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει αύριο Τρίτη με βασικό θέμα τις αλλαγές στο ασφαλιστικό -το σχετικό νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή ως τα μέσα Νοεμβρίου- και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος θα παρουσιάσει την πρόταση της Επιτροπής Σοφών υιοθετώντας επί της ουσίας την πρόταση για τη δημιουργία αποθεματικού.
Για να γεμίσει ο κουμπαράς του αποθεματικού η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει έκτακτη εισφορά υπέρ του ασφαλιστικού στους μισθωτούς, στα λεγόμενα «υψηλά» εισοδήματα αλλά και σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
Όσον αφορά στο πως θα γίνει η παρακράτηση της εισφοράς θα υπάρξουν για όλους τους εργαζόμενους συγκεκριμένα ποσοστά, τα οποία θα κλιμακώνονται ανάλογα με το μισθό τους. Στα υψηλότερα κλιμάκια, τμήμα της εισφοράς που θα δίνει ο ασφαλισμένος θα παρακρατείται για την ενίσχυση του αποθεματικού και δεν θα πιστώνεται στον ατομικό του λογαριασμό.
Για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες θα θεσπιστεί μια ασφαλιστική εισφορά της τάξεως του 1,3 – 1,7% η οποία μάλιστα θα καταβάλλεται μαζί με τον ΦΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο «υψηλόμισθος» να θεωρείται όποιος λαμβάνει μισθό 2000 ευρώ και άνω, ενώ για όσους εργάζονται με καθεστώς αυτοαπασχόλησης και για τις επιχειρήσεις η κυβέρνηση σχεδιάζει να θεσμοθετήσει ποσοστιαία εισφορά επί του τζίρου. Αναλυτικότερα επί του καθημερινού ή του μηνιαίου τζίρου θα θεσπιστεί μιαασφαλιστική εισφορά της τάξεως του 1,3 – 1,7% η οποία μάλιστα θα καταβάλλεται μαζί με τον ΦΠΑ.
Το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει μία μίνιμουμ εισφορά η οποία θα φτάνει τα 100 ευρώ ανά μήνα και από εκεί και πέρα κάθε ασφαλισμένος θα πληρώνει την εισφορά που αντιστοιχεί στον τζίρο που πραγματοποιεί ή στα κέρδη που δηλώνει. Όσον αφορά στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος παρουσιάζει μηδενικά κέρδη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα καταβάλει το ελάχιστο ποσό της εισφοράς η οποία θα τον διασφαλίζει με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και θα αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θα υπολογιστεί η σύνταξή του.
Έτσι μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες πέρα από τις αλλαγές, επί τα χείρω, στο ασφαλιστικό που αφορούν τους ίδιους θα πρέπει να καταβάλλουν και τον οβολό τους για το κλείσιμο της τρύπας σε ένα σύστημα του σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία θα μεγαλώνει διαρκώς λόγω της φτωχοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού, της μείωσης του εργατικού δυναμικού, του τεράστιου ποσοστού ανεργίας και του δημογραφικού.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr και http://thecaller.gr

Το σχολιο μου: Στον αγυριστο Συριζα. Το μυαλο σας ειναι μονο στα κρατικοδιαιτα βολεμενα.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"