ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού;

Εκτάκτως συνεδριάζει το ΝΑΤΟ

Ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού;

Ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού;
Φωτογραφία που δημοσιεύεται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και δείχνει το ρωσικό SU-24 πριν τη συντριβή  
Είναι ακριβώς αυτό που πολλοί απεύχονταν μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία. Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος στη μεθόριο -στην πρώτη ανταλλαγή πυρών μεταξύ κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ και Ρωσίας στο συριακό μέτωπο. Αντικρουόμενες εκδοχές δίνουν Άγκυρα και Μόσχα, τόσο ως προς το εάν υπήρξε παραβίαση τουρκικού εναέριου χώρου, όσο και στον τρόπο κατάρριψης. Σύγχυση και για την τύχη των πολιτών -βίντεο φέρεται να εμφανίζει νεκρό τον έναν χειριστή...

Υπό το φως των γεγονότων πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως το ΝΑΤΟ το απόγευμα της Τρίτης στις Βρυξέλλες κατόπιν τουρκικού αιτήματος.

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι στις 9:20 το πρωί της Τρίτης αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρου επάνω από την επαρχία Χατάι, και κατόπιν δέκα προειδοποιήσεων προς το μαχητικό να εγκαταλείψει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας επενέβησαν δύο F-16 στη βάσει των τουρκικών κανόνων εμπλοκής. Η Άγκυρα δημοσιοποίησε επίσης ίχνος του ραντάρ.

Στην ανακοίνωση αποφεύγεται να γίνει αναφορά στην ταυτότητα του αεροσκάφους -γίνεται λόγος για αεροσκάφος αγνώστου ταυτότητας. Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε εν συνεχεία πως η κατάρριψη δεν επρόκειτο για ενέργεια εναντίον συγκεκριμένης χώρας. «Τα F-16 μας έλαβαν τα αναγκαία μέτρα για την υπεράσπιση της κυρίαρχης επικράτειάς μας» δήλωσε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε μεν την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους SU-24, όμως επέμεινε ότι ουδέποτε παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο και κατερρίφθη από πυρά που προήλθαν από το έδαφος. «Το SU-24 βρισκόταν σε ύψος 6.000 μέτρων και οι προκαταρκτικές πληροφορίες υποδεικνύουν ότι καταρρίφθηκε από πυρά από το έδαφος» αναφέρει η Μόσχα.

Το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στην τουρκοσυριακή μεθόριο μεταξύ Αλεξανδρέττας και Λαττάκειας. Το SU-24 κατέπεσε σε περιοχή Τουρκομάνων στο συριακό έδαφος.

Σύγχυση επκρατεί ως προς την τύχη των πιλότων. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι οι δύο χειριστές χρησιμοποίησαν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης, όμως δεν έχει επαφή μαζί τους και ρωσικά αεροσκάφη χτενίζουν την περιοχή όπου συνετρίβη το μαχητικό.

Βίντεο το οποίο εστάλη από συριακή αντικαθεστωτική ανταρτική οργάνωση στο Reuters εμφανίζει Ρώσο πιλότο ακίνητο και βαριά τραυματισμένο στο έδαφος, ενώ μέλος της οργάνωσης δηλώνει ότι είναι νεκρός. «Ένας ρώσος πιλότος» ακούγεται να λέει μία φωνή από μία ομάδα συγκεντρωμένων ανδρών. «Ο Θεός είναι μεγάλος» λέει άλλη φωνή. Ουδεμία αναφορά γίνεται στην τύχη του δεύτερου πιλότου.

Φωτογραφία δημοσιεύτηκε και από άλλον χρήστη στο σημείο της κατάρριψης.


Το δίκτυο CNN Turk μετέδωσε την ίδια στιγμή ότι οι δύο πιλότοι βρίσκονται στα χέρια τουρκομάνων ισλαμιστών ανταρτών.

Το βίντεο εστάλη στο Reuters από συριακή ανταρτική αντικαθεστωτική ομάδα που δρα στην βορειο-δυτική Συρία, όπου επιχειρούν οργανώσεις όπως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός και όπου δεν υπάρχει παρουσία μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"