ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΘΩΜΑΗ ΑΔΑΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

Η GREEK CANADIAN TRIBUNE ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΠΗΓΗ GREEK CANADIAN TRIBUNE

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ GREEK CANADIAN TRIBUNE ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΝΑΜΙΞΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ. ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΝΑΜΙΞΗ ΑΥΤΗ; ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.

Κάτω από το 9% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά

Σημαντική μείωση

Κάτω από το 9% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά

Κάτω από το 9% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά
  (Φωτογραφία:  Reuters )


Σημαντική μείωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, καθώς υποχωρεί η φημολογία για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ (Grexit).
Έτσι, πριν από λίγο η απόδοση του 3ετούς ομολόγου (η οποία είχε σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο τις τελευταίες ημέρες) υποχώρησε κατά 10% -και συγκεκριμένα στο 9,99%- επιστρέφοντας στα επίπεδα που κυμαίνονταν στις 29 Δεκεμβρίου.
Επίσης, κάτω από το φράγμα του 9%, και συγκεκριμένα στο 8,99%, υποχώρησε και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου (με απόδοση 0,42%) να περιορίζεται στο 8,57%.
ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρέει η κινδυνολογία
«Υποχώρηση του επιτοκίου των 3ετων και 10ετων ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου στη δευτερογενή αγορά, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών, καταρρίπτει την κινδυνολογία του grexit» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η κινδυνολογία της αποσταθεροποίησης των τραπεζών και του Grexit υπάρχει μόνο στον λόγο της ΝΔ. Η πραγματικότητα καταρρίπτει την μυθολογία του φόβου που καλλιεργεί η απερχόμενη κυβέρνηση των Μνημονίων και της υποταγής.»
«Ο μύθος του στραγγαλισμού της τραπεζικής ρευστότητας ως συνέπεια της ανάληψης κυβερνητικής ευθύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύδεται από την σημερινή απόφαση της ΕΚΤ. Δίνεται εξάμηνη παράταση τραπεζικής ρευστότητας και στις ελληνικές τράπεζες, μεταθέτοντας για το μέλλον την αποπληρωμή των 20 δις των ομολόγων τους που λήγουν τον Μάρτιο» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΥΤΕ GREXIT ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Ουτε Grexit θα υπαρξει ουτε στραγγαλισμος της ρευστοτητας των τραπεζων. Δεν συμφερει τους εταιρους και δανειστες κατι τετοιο.

Γκρίνια στο γαλάζιο στρατόπεδο

Κριτική στο παρασκήνιο

Γκρίνια στο γαλάζιο στρατόπεδο στην τελική ευθεία της κάλπης

Γκρίνια στο γαλάζιο στρατόπεδο στην τελική ευθεία της κάλπης
«Τώρα είναι ώρα μάχης. Το ταμείο θα γίνει μετά τις εκλογές» λένε κορυφαία στελέχη της ΝΔ (φωτ. Ν.Παλαιολόγος/ SOOC)  


«Τώρα είναι ώρα μάχης. Το ταμείο θα γίνει μετά τις εκλογές» λένε μονότονα πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ που βλέπουν το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται σταθερά και δίνουν… ραντεβού μόλις θα κλείσει η κάλπη της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου.
Αναμφίβολα, όπως παραδέχονται πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ, τα λάθη που έχουν γίνει στα πεδία της πολιτικής στρατηγικής και της επικοινωνίας είναι πάρα πολλά. Επίσης, τα όσα διαδραματίζονται σε διάφορους νομούς με αφορμή τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων ενισχύουν το ενδοπαραταξιακό εμφυλιοπολεμικό κλίμα.
Η κριτική που γίνεται στο παρασκήνιο είναι ιδιαίτερα έντονη, αλλά μέχρι στιγμής ουδείς εμφανίζεται διατεθειμένος να δημιουργήσει πρόβλημα στην ηγετική ομάδα, καθώς όλοι συνιστούν υπομονή λίγες ημέρες.
Απλά, πολλοί περιμένουν να μιλήσουν δημόσια, μόλις κλείσουν οι κάλπες, ενώ το αντίθετο αναμένεται να γίνει και από την άλλη πλευρά, του πρωθυπουργικού επιτελείου, το οποίο αποκωδικοποιεί την προσωπική στρατηγική ορισμένων στελεχών. 
Αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον στοιχείο που δείχνει είναι ότι παρατηρείται απροθυμία πολλών κεντρικών στελεχών να στηρίξουν την προσπάθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όπως αναφέρουν οι βασικοί υποστηρικτές του, δίνει ένα μοναχικό αγώνα.
Ο πρωθυπουργός, που έχει αποδειχθεί «σκληρό καρύδι» αναμένεται και αυτός, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να δώσει τις δικές του απαντήσεις μετά τις εκλογές και όπως υποστηρίζουν, όσοι τον γνωρίζουν χρόνια, ο κ. Σαμαράς δεν παραδίδεται εύκολα.
Παρά την ικανοποίηση του πρωθυπουργού για την χθεσινή κίνηση του Κώστα Καραμανλή να στηρίξει με δημόσια δήλωσή του τη ΝΔ και τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, αναδεικνύοντας το διακύβευμα των εκλογών, στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τη στάση ορισμένων κορυφαίων στελεχών της ΝΔ που μέχρι στιγμής τηρούν προσεκτικά διακριτικές αποστάσεις.
Με έκπληξη στο πρωθυπουργικό γραφείο πληροφορήθηκαν, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παρέμβαση του επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Κολέγιο των Επιτρόπων.
Η κίνηση του κ. Αβραμόπουλου να θέσει θέμα ευελιξίας ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, αξιοποιήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για σημαντική παρέμβαση που έπρεπε να είχε κάνει μέχρι τώρα ο κ. Σαμαράς.
Για όσους παρακολουθούν με προσοχή τα όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο της πολιτικής, η δημόσια στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον κ. Αβραμόπουλο ήταν μια σαφής επιβεβαίωση της ύπαρξης διαύλου πολιτικής επικοινωνίας μεταξύ της Κουμουνδούρου και του έλληνα Επιτρόπου.
Στο κεντρικό «γαλάζιο» σύστημα εξουσίας υπάρχει δυσαρέσκεια για τον κ. Αβραμόπουλο, καθώς όπως λένε, εννέα ημέρες πριν κλείσει η προεκλογική περίοδος, ο Ελληνας Επίτροπος στην ΕΕ που διατηρεί την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΝΔ, δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση στήριξης του κόμματός του, ενώ δεν έχει προγραμματίσει ούτε μια ομιλία ή συνέντευξη.
Πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ όπως π.χ. η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρούν μέγιστο λάθος ακόμα και την άρνηση του πρωθυπουργού να γίνει μια τηλεοπτική αναμέτρηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και ακονίζουν τα μαχαίρια τους.
Ακόμα και ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης που έχει άκρως παραταξιακή λογική και δεν δίνει αφορμές εν ώρα μάχης, κράτησε διακριτικές αποστάσεις όταν ρωτήθηκε για την κίνηση του πρωθυπουργού να επικαλεστεί το θρησκευτικό φρόνημα των πολιτών.  «Εγώ μιλάω πολιτικά» είπε και το μήνυμα ήταν σαφές.
Όχι σε ντιμπέιτ

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν έχει αλλάξει την άποψή του και δεν συζήτησε καν το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα, αν και τα τελευταία εικοσιτετράωρα δέχθηκε σχετικές εισηγήσεις.
Ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες την προεκλογική του καμπάνια με πολλές συνεντεύξεις σε ΜΜΕ (τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες) και το δίλημμα που θέτει, αναδείχθηκε από το νέο τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ: «Θα ρισκάρεις τα πάντα σε μια απομονωμένη Ελλάδα, έξω από την Ευρώπη; Ή θα διεκδικήσεις το μέλλον που σου ανήκει σε μια σύγχρονη δυνατή Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο».
Οι περιοδείες θα συνεχιστούν, αν και όχι με την ίδια ένταση στην περιφέρεια (πιθανότατα την Κυριακή ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στην Καλαμάτα), όπως προ ημερών και το βάρος θα δοθεί στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Οι κορυφαίες εκδηλώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου και στην Αθήνα την Παρασκευή 23 του μηνός, οπότε και θα κλείσει η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ.

Αρης Ραβανός

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΛΑΘΗ ΣΥΝΕΧΗ

ΣΥΡΙΖΑ-Αβραμόπουλος συμφωνούν στη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας

Επιβεβαιώνεται το πεδίο συνεννόησης

ΣΥΡΙΖΑ-Αβραμόπουλος συμφωνούν στη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας

ΣΥΡΙΖΑ-Αβραμόπουλος συμφωνούν στη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας
Την ύπαρξη διαύλου πολιτικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλο επιβεβαιώνει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δήλωσή του σχετικά με την «ευελιξία» του Συμφώνου Σταθερότητας.

«Η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, συνιστά μια σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό» τονίζεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται:

«Αντί για αυτό, ο κ. Σαμαράς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας στήριξε και στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα με το Βήμα, με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί, αφενός, λίγες ημέρες προ των εκλογών να δημιουργήσει ένα ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ και, αφετέρου, επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς την φημολογία που φέρει τον επίτροπο της ΕΕ ως ένα από τα πρόσωπα που πιθανώς να προταθεί από τον Αλ. Τσίπρα ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, απόλυτη ή μη.

Σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, η πρόταση του κ. Αβραμόπουλου για την θέση του Προέδρου, προσφέρει στον κ. Τσίπρα ένα επιπλέον «χαρτί» από την πρώτη κιόλας μετεκλογική ημέρα: την δυνατότητα επίτευξης συναίνεσης στο θέμα του Προέδρου στο εσωτερικό μέτωπο και την ελευθέρωση του πεδίου στην Ευρώπη για τον τον ορισμό Επιτρόπου της δικής του επιλογής.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"