ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ.

Δραγασάκης: Υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα

«Θέλουμε να τις επανεξετάσουμε»

Δραγασάκης: Υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα

Δραγασάκης: Υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα
Μήνυμα για τη συνέχεια του κράτους έστειλε στη διεθνή κοινότητα το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα, το βράδυ της Τρίτης.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαχώρισε τη δανειακή σύμβαση από το μνημόνιο λέγοντας ότι τη δανειακή σύμβαση την αποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα την επαναδιαπραγματευθεί, ενώ το μνημόνιο δεν το αποδέχεται και γι' αυτό θα ετοιμάσει το δικό του πρόγραμμα.

Η βραδιά σφραγίστηκε από μια έντονη ανταλλαγή επιχειρημάτων ανάμεσα στον κ. Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για το θέμα της διαπλοκής, η οποία, όμως δεν είχε συνέχεια.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα άρα και εμάς, αλλά θέλουμε να τις επανεξετάσουμε» δήλωσε ο κ. Δραγασακης στη συζήτηση με τον κ. Χαρδούβελη.

Ωστόσο άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιδιώξει την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα, επισημαίνοντας ότι θα συνομιλήσει με τους θεσμούς που την συναποτελούν, άρα και το ΔΝΤ, αλλά όχι όμως με την ίδια την τριμερή.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλείται να ανατρέψει τον καπιταλισμό αλλά να συμβάλλει στη διάσωση της κοινωνίας. Πρέπει όλοι να συμφωνήσουν ότι η βούληση του λαού θα γίνει σεβαστή αλλιώς υπάρχει πρόβλημα με τη δημοκρατία κάτι που ενδιαφέρει και τους Ευρωπαίους.

Ο κ. Δραγασάκης απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχουν επαφές με τη Γερμανία απάντησε ότι «δεν κάνουμε μυστική διπλωματία αλλά δεν είμαστε και κλεισμένοι στο καβούκι μας. Σεβόμαστε πάρα πολύ την κυρία Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε και προσέχουμε αυτά που λένε. Θα ζητήσουμε χρόνο, για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο θα περιέχει τέσσερα κεφάλαια».
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Α ΝΑΙ; ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΒΛΕΠΩ..ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

ΡΩΣΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!

ΡΩΣΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!

Βόμβα από την Ρωσία: Το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι θα άρει το εμπάργκο γεωργικών προϊόντων στην Ελλάδα, αν η χώρα επιλέξει την έξοδο από την ΕυρωπαΪκή Ενωση!
Συγκεκριμένα ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας Nikolai Fyodorov ανακοίνωσε ότι θα αρθεί το ρωσικό εμπάργκο αγοράς γεωργικών προϊόντων και τροφίμων που έχει επιβληθεί και στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ΕΕ αν η Ελλάδα, αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως γράφει η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Μόσχας Vzgliad.ru.
«Θα αρθεί το εμπάργκο αν η Ελλάδα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα είμαστε μαζί με την Ελλάδα για την οικοδόμηση ανεξάρτητων σχέσεων.Θα τους στρηρίξουμε. Μπορούμε να απορροφήσουμε και πολύ καλύτερες τιμές από αυτές της ΕΕ το σύνολο της αγροτικής παραγωγής της Ελλάδας και να την ανοίξουμε την αγορά της Ευρασατικής Ενωσης. Βασικά, η χώρα θα καταστεί  ένας  ισχυρός εμπορικός εταίρος για εμάς», δήλωσε ο Fedorov.  
Το ερώτημα είναι γιατί τώρα ηγ Ρωσία επιλέγει να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Σίγουρα για να καταδείξει ότι "Δεν έρχεται το τέλος από τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, αλλά μια νέα μεγάλη αρχή και αυτή η Ρωσία θα την στηρίξει".
Σαφώς και "κλείνει το μάτι" στους Ελληνες πολίτες και ειδικά τους αγρότες που έχουν πάθει τεράστια καταστροφή από το ρωσικό εμπάργκο που προκάλεσαν οι κυρώσεις της ΕΕ στην Ρωσία. Και καταληκτικά για να παίξει το ρόλο του εμπορικού αντίβαρου στην ΕΕ. Αλλωστε η Ευρασιατική Ενωση για την Ελλάδα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πραγματικό "Ελντοράντο"...
Βέβαια, κάτι τέτοιο θα προϋπόθετε και αλλαγή γεωστρατηγικού στρατοπέδου για την Ελλάδα. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο αλλά κάθε άλλο παρά αδύνατο αν δεν πειστεί η ΕΕ να μειώσει το ελληνικό χρέος και την οδηγήσει σε πτώχευση.
Στον Nikolai Fyodorov απάντησε αμέσως η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο  CNBC ότι "Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξέλθει από τη ζώνη του ευρώ, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου".
ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΚΑΛΟ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. ΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΜΜΟΝΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ...

ΑΡΘΡΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ….



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

Επίτιμος Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ
Ο Παναγιώτης Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε Νομικά, Κλασική Φιλολογία, Πολιτική Κοινωνιολογία, Διεθνείς Σχέσεις, Φιλοσοφία και Μουσικολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών (1967-1974),Μονάχου (1976-1980) και Freiburg (1979) στη Γερμανία.
Μιλάει την αγγλική, γαλική, γερμανική και ιταλική.
Διετέλεσε:
- Ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ. Ράλλη (1980-1981)...

http://new-deal.gr/wp-content/uploads/2015/01/1414608943-5109.jpg

Όσο αντιπολιτευτικά κι αν θέλει κάποιος να το δει, είναι πολύ δύσκολο να αρνηθεί ότι η εμφανής προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση έχει ασκήσει από αρκετό καιρό καταλυτική επίδραση στη ζύμωση των απόψεων για την υπέρβαση του προβλήματος των χρεών στην Ευρωζώνη. Η μικρή, αδύναμη και υπερχρεωμένη Ελλάδα, για την Ευρώπη διαχρονικός από γεννησιμιού της πονοκέφαλος, γίνεται για μια ακόμη φορά αντικείμενο και αφορμή αναζωπύρωσης ενός διευρυμένου διαλόγου για μια πιο εύκαμπτη αντιμετώπιση των ευρωπαϊκών χρεών.
Μπορεί, όπως ισχυρίζονται πολλοί, η Ευρωζώνη να είναι σήμερα πολύ καλλίτερα προπαρασκευασμένη για την αντιμετώπιση μιας κρίσης υποτροπής της χρέωσης σε ένα μέλος της απ’ ότι ήταν το 2010. Μπορεί όντως να έχουν ωριμάσει στους κόλπους της απόψεις και μηχανισμοί για την ασφαλέστερη απορρόφηση των κραδασμών από ένα και πάλι πιθανολογούμενο ελληνικό GREXIT, σε σχέση πάντα με το 2010. Αλλά και το ελληνικό χρέος είναι σήμερα πολλαπλάσιο, όπως επίσης πολλαπλάσιο είναι και το χρέος της Ιταλίας και της Γαλλίας. Επιπλέον η ύφεση έχει από καιρό εγκατασταθεί στην οικονομία της Ευρωζώνης χωρίς να προβλέπεται ότι σε ορατό χρόνο θα αποχωρήσει. Υπό τους όρους αυτούς είναι σαφές ότι και από τις δύο πλευρές του διαπραγματευτικού τραπεζιού οι παλληκαρισμοί δεν έχουν και τόσα πολλά περιθώρια επιτυχίας.
Η ελληνική οικονομία και το δημόσιο χρέος της θα ξαναγίνουν λοιπόν αντικείμενο πειραματικής χρηματοπιστωτικής μηχανικής (financial engineering). Kαι κατά τους σοβαρότερους οικονομικούς αναλυτές το ζήτημα δεν είναι και τόσο δύσκολο να καταλήξει σε ευρύτερα αποδεκτή ρύθμιση. Χωρίς μάλιστα να χρειαστεί κινδυνεύσουν οι μάσκες και τα εκατέρωθεν προσχήματα. Το ζήτημα όμως δεν εξαντλείται εκεί. Ίσα-ίσα, εκεί είναι το σημείο που αρχίζει.
Όλοι όσοι τον τελευταίο χρόνο αναδύθησαν ξαφνικά ως οι γενναιόδωροι συνήγοροι μιας περαιτέρω αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (όπως αυτό διογκώθηκε από το 2011 και μετά χάρη στις πανικόβλητες γενναιοδωρίες των μνημονίων), μετακινούν ταυτόχρονα τον φωτισμό, από τις τεχνικές δυσχέρειες και τις «επαχθείς» συνέπειες μιας πιθανής μερικής διαγραφής επί των υπολοίπων ευρωπαίων φορολογουμένων στην αναγκαιότητα εντατικοποίησης των προσαρμοστικών μεταρρυθμίσεων που πρέπει απαραίτητα να συνοδεύουν τη νέα αναδιάρθρωση των χρεών.
Το εν λόγω πακέτο των σχετικών μεταρρυθμίσεων είναι από το 2010 δεδομένο. Στην πραγματικότητα η δέσμη των συγκεκριμένων υποχρεώσεων είναι, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τα άλλα από τότε υποψήφια μέλη της ΟΝΕ, στο μεγαλύτερο μέρος της δεδομένη ήδη από το 1992. Αν οι προβλέψεις του αρχικού εκείνου προγράμματος σύγκλισης είχαν συστηματικότερα από το 1992 υλοποιηθεί, το πιθανότερο είναι ότι η Ελλάδα δεν θα ευρίσκονταν σήμερα σε τόσο δεινή χρηματοπιστωτική θέση. Τουλάχιστον σε ότι αφορά την ελλειμματικότητα της δημοσιονομικής διαχείρισης και το ονομαστικό μέγεθος του χρέους. Η συστηματικότερη κατανομή της ατζέντας του λεγόμενου «εκσυγχρονισμού» σε μακρύτερη χρονική διάρκεια θα είχε υποτίθεται ενισχύσει προσαρμοστικά την ανταγωνιστικότητα και θα είχε εγκαταστήσει αποτελεσματικότερους διαχειριστικούς μηχανισμούς.
Με την ίδια και πάλι λογική, από το 2010 μέχρι σήμερα, διάστημα κατά το οποίο η Ελλάδα έχει εξαναγκαστεί από τους δανειστές σε αυστηρά αστυνομευόμενη δημοσιονομική πειθαρχία, το μεγαλύτερο μέρος των «επιτακτικά» αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που συνοδεύουν την έκτακτη πιστωτική στήριξη από μέρους των δανειστών, εμφανώς συνεχίζει να καρκινοβατεί.
Όλοι όσοι ιδεολογικά δεν ανήκουμε στην «αριστερά», ως πρώτον υπαίτιο των σχετικών και, κατά την άποψή μας, ζημιογόνων καθυστερήσεων συνηθίζουμε να αιτιόμαστε τις κυβερνήσεις των κομμάτων που διαχειρίστηκαν την ευρωπαϊκή προσαρμογή από το 1992 μέχρι και το 2014. Αναμφισβήτητα οι πολιτικές ευθύνες τους είναι σοβαρές. Η σωρευτική όμως επίκληση των συγκεκριμένων ευθυνών έχει συσκοτίσει την πραγματική φύση των εκκρεμών μεταρρυθμίσεων. Η φύση τους, που η αριστερά συνηθίζει να τη στιγματίζει ως «αντιλαϊκή», είναι άραγε και διασφαλισμένα «αναπτυξιακή»;
Ξέρω ότι με τις διερωτήσεις αυτές ανοίγω ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα που δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μιαν επιφυλλίδα. Ένα ζήτημα όμως που, είτε η αναδιάρθρωση ευοδωθεί ανώδυνα είτε όχι, θα συνεχίσει να μένει ανοιχτό επί πολύ. Γιατί σε τελευταία ανάλυση υπερβαίνει τα όρια της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής «νοσηρής» ιδιαιτερότητας, υπερβαίνει ακόμη και τα όρια της Ευρωζώνης καθ’ εαυτής και επεκτείνεται στη φύση και στην ουσία της ίδιας της Πολιτικής. Σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο μάλιστα επίπεδο.
Χωρίς περιστροφές και περιττές επεξηγήσεις, η φύση των συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων που πιστεύεται ότι θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των ασθενέστερων οικονομιών της Ευρωζώνης θέτουν επί τραπέζης το κατά πολλούς σπουδαιότερο ερώτημα, ποιο είναι τέλος πάντων το υποκείμενο της σημερινής πολιτικής: Είναι οι λαοί και τα κράτη που «δημοκρατικά» διαχειρίζονται τις τύχες και τις αξίες τους ή μια νεοφασίζουσα χρηματοπιστωτική δικτατορία που ρυθμίζει αυθαίρετα τους κανόνες του διεθνούς οικονομικού ανταγωνισμού; Παραμένουν τα κράτη-έθνη και οι περιφερειακές ενώσεις τους οι κυρίαρχοι ρυθμιστές του παιγνιδιού ή έχουν εκχωρήσει τις ρυθμιστικές ευθύνες τους στις εξ αυτού και λεγόμενες «ελεύθερες» αγορές του κεφαλαίου;
Αλλά θα συνεχίσουμε μετά τις εκλογές. Γιατί το ζήτημα αυτό προφανώς τις υπερβαίνει…

Πηγή άρθρου: http://new-deal.gr http://new-deal.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%86%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%bf-%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b7/#ixzz3POQe2J8V

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΠΑΝ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ. ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕπ

ΕΠΤΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ

Η ΕΠΟMΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΤΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΚΟΜΜΑΤΑ: ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΧΑ-ΠΟΤΑΜΙ-ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΠΕΡΙ ΤΟ 32% ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ 4-5 ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 140 ΕΔΡΕΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"