ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΤ: Η Ελλάδα σε αναστολή για το πρόγραμμα Ντράγκι

ΕΚΤ: Η Ελλάδα σε αναστολή για το πρόγραμμα Ντράγκι


Σε αναστολή θέτει την ελληνική οικονομία η ΕΚΤ για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, καθώς αναφέρει ότι σε κάθε αξιολόγηση της τρόικας θα «παγώνει» η αγορά ελληνικών ομολόγων.

«Τίτλοι που δεν έχουν επιτύχει αξιολόγηση CQS3 δεν θα είναι επιλέξιμοι, εφόσον το ελάχιστο όριο πιστοληπτικής διαβάθμισης του ευρωσυστήματος δεν εφαρμόζεται με σκοπό την καταλληλότητα των εγγυήσεων. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων στο πλαίσιο των προγραμμάτων χρηματοδοτικής βοήθειας για ένα κράτος μέλος της ζώνης του ευρώ, η επιλεξιμότητα θα αναστέλλεται και θα συνεχίζεται εκ νέου μόνο στην περίπτωση μίας θετικής έκβασης της αξιολόγησης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΕΚΤ.




Αναλυτικά το συγκεκριμένο κομμάτι της ανακοίνωσης της ΕΚΤ στα αγλλικά είναι ως εξής: «Securities that do not achieve the CQS3 rating will be eligible, as long as the Eurosystem’s minimum credit quality threshold is not applied for the purpose of their collateral eligibility. Moreover, during reviews in the context of financial assistance programmes for a euro area Member State, eligibility would be suspended and would resume only in the event of a positive outcome of the review».

Με αστερίσκους η Ελλάδα στο πρόγραμμα Ντράγκι

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Πρόγραμμα αγοράς ομολόγων 60 δισ. τον μήνα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016 και ώσπου ο πληθωρισμός να επιστρέψει στο 2%, περιλαμβανομένων των χωρών σε πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά με επιπλέον κριτήρια επιλεξιμότητας ανακοίνωσε σήμερα από τη Φρανκφούρτη ο Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, το ρίσκο της αγοράς ομολόγων των κρατών μελών θα το μοιραστεί σε ένα μικρό ποσοστό η ΕΚΤ με τις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες, οι οποίες όμως θα απορροφήσουν όλο το υπόλοιπο πιθανό ρίσκο.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος της ΕΚΤ για τον αν και κατά πόσο το πρόγραμμά που ανακοινώθηκε θα βοηθήσει την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, επεσήμανε τα εξής:

«Η νομισματική πολιτική δεν φέρνει από μόνη της την ανάπτυξη. Χρειάζεται πράξεις από τις κυβερνήσεις. Χρειάζεται φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή Χρειαζόμαστε πράξεις από τις κυβερνήσεις, όσο πιο γρήγορα εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τόσο πιο γρήγορα θα επιστρέψει η ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε πράξεις και από την Κομισιόν που πρέπει να παρακολουθεί τις κυβερνήσεις, αλλά και να εφαρμόσει το επενδυτικό πακέτο.»

ΠΗΓΗ: REAL

Το σχέδιο Ντράγκι για τα ομόλογα

Το σχέδιο Ντράγκι για τα ομόλογα


Βρυξέλλες: του Θάνου Αθανασίου

Δεν θα γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος απευθείας νομισματικών μεταβιβάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα, σύμφωνα με κύκλους της ΕΚΤ.

Η λεγόμενη ποσοτική χαλάρωση θα ανακοινωθεί σε δύο φάσεις καθώς ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, έχει καταλήξει τελικά σε παρασκηνιακή συμφωνία με τα περισσότερα κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ θα ανακοινώσει σήμερα στις 14:30 ώρα Φρανκφούρτης ένα πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, περί τα 50 δισ. ευρώ το μήνα για ένα χρόνο, αρχίζοντας τον Μάρτιο. Τα ομόλογα θα προέρχονται από κράτη μέλη με επαρκή αξιολόγηση ή συμφωνημένο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, και μπορεί να αντιστοιχούν σε ένα 10% του δημοσίου χρέους ανά κράτος μέλος.

Συνεπώς ο Μάριο Ντράγκι σήμερα δεν θα ανακοινώσει ξεκάθαρα αν τα ελληνικά ομόλογα θα είναι ή όχι μέσα στο πακέτο αγορών. Πηγή της ΕΚΤ έλεγε στο real.gr ότι στο τέλος θα ληφθεί μέριμνα για να είναι. Όπως συμβαίνει όμως σε αντίστοιχες περιπτώσεις η ΕΚΤ θα μπορούσε να πάρει τους τίτλους στο 80 ή 75% της ονομαστικής τους αξίας.

Στην πραγματικότητα η ΕΚΤ δεν επιτρέπεται από το καταστατικό της να αποκτά τίτλους που ανήκουν στην κατηγορία των “σκουπιδιών” και ως εκ τούτου η απόφαση για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών δεν αλλάζει σε τίποτα τις εξελίξεις. Η ΕΚΤ δεν θα μπορούσε να αγοράσει ελληνικούς τίτλους κανονικά και στο 100% ακόμα και αν οι εκλογές γίνονταν στο τέλος της τετραετίας.

“Το πρόγραμμα είναι απαραίτητο”

Αξιωματούχοι της ΕΚΤ και της Κομισιόν σχολιάζοντας τις προθέσεις Ντράγκι προβλέπουν ότι “αυτό δεν θα είναι πρόβλημα” και πως στο τέλος “η Ελλάδα θα βρίσκεται σε κάποιου είδους πρόγραμμα”.

Η κόντρα με την Γερμανία

Στην Κομισιόν και την ΕΚΤ δεν θεωρούν ότι υπάρχει πραγματική κόντρα με την Άγκελα Μέρκελ για την ποσοτική χαλάρωση που θα προκύψει από το πρόγραμμα Outright Monetary Transactions που δεν είναι άλλωστε και η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται από την ΕΚΤ. Η ΕΚΤ έχει εκ της Ευρωπαϊκής Συνθήκης αποστολή να διατηρεί τον πληθωρισμό κοντά και γύρω από το 2%.

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη είναι για χρόνια εκτός στόχων, πρόσφατα γύρισε σε αρνητικό έδαφος, ενώ επέστρεψε και η ύφεση. Η ποσοτική χαλάρωση σε συνδυασμό με ένα υγιή πληθωρισμό μπορεί να βοηθήσουν την ευρωζώνη να ανακάμψει αλλά αυτό δεν θα γίνει μόνο με το πρόγραμμα.

Όπως θα πει ο Μάριο Ντράγκι, η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν θα φέρει την ανάπτυξη και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν - σε πλήρη και απόλυτη συμφωνία με τον Κλάους Ρέγκλιγκ του ESM και το Βερολίνο.

Όσο για την Ελλάδα, θα μάθουμε στα μέσα Μαρτίου η αργότερα αν η χώρα θα μπορέσει να αντλήσει 16 δισ. από αυτή την πηγή συνοδεία προγράμματος. Το πρόγραμμα υποτίθεται πως είναι η εξασφάλιση της επιστροφής σε υγιή δημόσια οικονομικά και καλύτερες βαθμολογίες αξιόχρεου. Το άλλο που δεν θα γίνει γνωστό σήμερα είναι αν τελικά η ΕΚΤ θα κάνει τις αγορές απευθείας, ή μέσω των εθνικών κεντρικών τραπεζών.

Αν ο Μάριο Ντράγκι ερωτηθεί, θα αποκλείσει το κούρεμα του ελληνικού χρέους και θα ζητήσει συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα - κάτι το οποίο ζητούσε και από την απερχόμενη κυβέρνηση αλλά δεν εισακούστηκε.

ΠΗΓΗ: REAL.GR

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΑΡΚΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΟΡΑΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ.

ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΤΗ. ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Η ΘΑ ΤΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ. ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ


ΠΗΓΗ:onnedtv

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!

Οι βουλευτικές έδρες ανά εκλογική περιφέρεια και οι σταυροί προτίμησης

Μια ανάσα πριν τις κάλπες

Οι βουλευτικές έδρες ανά εκλογική περιφέρεια και οι σταυροί προτίμησης

Οι βουλευτικές έδρες ανά εκλογική περιφέρεια και οι σταυροί προτίμησης
 
Οι αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών, ο αριθμός των βουλευτικών εδρών σε κάθε εκλογική περιφέρεια, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, οι σταυροί προτίμησης ανά εκλογική περιφέρεια, καθώς και οι αλλαγές στους τρόπους χρηματοδότησης των πολιτών κομμάτων και τον έλεγχο των οικονομικών τους κοινοποιούνται σε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που εστάλη στα πολιτικά κόμματα.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην κατανομή των εδρών, αυξάνονται κατά τρεις στην εκλογική περιφέρεια Νομού Αττικής (από 12 σε 15 έδρες), κατά δύο στη Β' Αθηνών (από 42 σε 44 έδρες), ενώ κατά μια έδρα αυξάνονται στην Α' Πειραιώς (από 5 σε 6 έδρες), τη Θεσπρωτία (από 1 σε 2 έδρες), στη Μαγνησία (από 5 σε 6 έδρες) και στις Κυκλάδες (από 3 σε 4 έδρες).

Κατά τρεις μειώνονται οι έδρες στην Α' Αθηνών (από 17 σε 14 έδρες), ενώ κατά μια μειώνονται οι έδρες στην Αχαΐα (από 9 σε 8 έδρες), στην Αιτωλοακαρνανία (από 8 σε 7 έδρες), στη Βοιωτία (από 4 σε 3 έδρες), Καρδίτσας (από 5 σε 4 έδρες), Σέρρες (από 7 σε 6 έδρες) και Τρίκαλα (από 5 σε 4 έδρες).

Στις εκλογικές περιφέρειες με 1-3 έδρες, οι εκλογείς βάζουν ένα σταυρό προτίμησης. Στις εκλογικές περιφέρειες με 4-7 έδρες, οι εκλογείς βάζουν από δύο σταυρούς προτίμησης. Στις εκλογικές περιφέρειες με 8-12 έδρες βάζουν τρεις σταυρούς προτίμησης. Στις εκλογικές περιφέρειες με 13 και άνω έδρες βάζουν 4 σταυρούς προτίμησης.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων, λόγω αδυναμίας συγκρότησης της Επιτροπής Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, το υπουργείο Εσωτερικών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ενέκρινε παράταση λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με την προηγούμενο Ν.3023/2002. Συγχρόνως, καταργήθηκαν οι Τοπικές Επιτροπές Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων που συγκροτούνταν στην έδρα κάθε Περιφέρειας.

Όλα τα έσοδα των πολιτικών κομμάτων καταλήγουν υποχρεωτικά σε έναν από τους τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί κάθε κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα που εδρεύει και είναι εγκατεστημένο στην Ελλάδα.

Όλα τα έσοδα και οι δαπάνες των υποψηφίων βουλευτών διακινούνται μέσω μόνο ενός τραπεζικού λογαριασμού. Είναι υποχρεωτική η έκδοση απόδειξης είσπραξης για κάθε ιδιωτική χρηματοδότηση έως 1.500 ευρώ σε πολιτικό κόμμα και έως 500 ευρώ σε υποψήφιο βουλευτή. Η ιδιωτική χρηματοδότηση από το ίδιο πρόσωπο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ για πολιτικό κόμμα ή συνασπισμό και τα 5.000 ευρώ για υποψήφιο βουλευτή.

Τα κουπόνια πρέπει να είναι ονομαστικοποιημένα, με υποχρεωτική αναγραφή του ΑΦΜ ή του δελτίου της αστυνομικής ταυτότητας. Απαγορεύεται η χορήγηση εισιτηρίων και η ναύλωση μεταφορικών μέσων από κόμματα και υποψηφίους.
 
ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"