ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΙΣ ΕΝΑΝ ΛΑΟ.

Στυλιανίδης: Δεν έχει γίνει αυτοκριτική

Στυλιανίδης: Δεν έχει γίνει αυτοκριτική


Στη στάση που κρατά το κόμμα της ΝΔ και ειδικότερα ο ηγέτης της Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.

- Καραγκούνης: Θα συνεδριάσουν όλα τα όργανα του κόμματος

- Αρχίζουν τα όργανα στη ΝΔ

Στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένος από την όποια αυτοκριτική έχει γίνει μέχρι στιγμής από την παράταξη και από τον ηγέτη της και αν θα έπρεπε ο πρόεδρος του κόμματος μετά από τέτοια ήττα να κινήσει διαδικασίες και για αποτίμηση των αιτιών ο κ. Στυλιανίδης τόνισε: «Πρώτα απ΄ όλα θεωρώ ότι δεν έχει γίνει αυτοκριτική. Δεύτερον πιστεύω ότι η αυτοκριτική δεν γίνεται με μονολόγους, αλλά με διάλογο. Και τρίτον υποστηρίζω ότι θα πρέπει συντεταγμένα, νηφάλια, ψύχραιμα και συλλογικά, όχι με παράλληλους μονολόγους να ανοίξει η διαδικασία η εσωτερική αυτής της συζήτησης σε όλα τα όργανα. Κοινοβουλευτική ομάδα, πολιτικό συμβούλιο, πολιτική επιτροπή, νομαρχιακές συνελεύσεις και στο τέλος συνέδριο. Αν θέλουμε να προσδιορίσουμε με σαφήνεια τα λάθη, να τα διορθώσουμε και βεβαίως να οριοθετήσουμε και τη νέα ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα με την οποία θα μπορέσουμε να ατενίσουμε αξιόπιστα το μέλλον».

Στο ερώτημα αν σε αυτή τη διαδικασία μπορεί να τεθεί και θέμα ηγεσίας ο πρώην υπουργός απάντησε: «Είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να το πω αυτό. Εκτιμώ ότι αυτό είναι κάτι που προκύπτει ή δεν προκύπτει μέσα από τις ίδιες τις διαδικασίες. Θα ήταν λάθος ο καθένας μας ατομικά με βάση τα προσωπικά του, τις φιλοδοξίες του, με βάση τις ανησυχίες του να θέτει αυθαιρέτως αυτά τα ζητήματα. Είναι ζητήματα τα οποία αφορούν τη διεργασία και τη δημοκρατική λειτουργία μέσα σε μία μεγάλη παράταξη».

Σχετικά με την παρουσία του Κώστα Καραμανλή και την επίκληση από πολλές πλευρές και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παίξει κάποιο ρόλο στο εσωτερικό του κόμματος ξανά ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε: «Επειδή ξέρετε ότι λέω τα ίδια πράγματα και είμαι συνεπής σε αυτό που πιστεύω χωρίς να φοβάμαι να το υποστηρίξω θα υπενθυμίσω αυτό που είχα πει τον Φεβρουάριο του 2013, γιατί ισχύει ακόμα. Πιστεύω ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι μία χρυσή εθνική εφεδρεία. Δεν μπορεί να αναλωθεί ούτε ως κομματάρχης, ούτε ως θα έλεγα μέρος ενός τρέχοντος παιχνιδιού. Είναι ένας έμπειρος πολιτικός, νομίζω ότι και ο ίδιος έχει κάνει την αυτοαξιολόγησή του και είδε τα λάθη, τις παραλείψεις της δική του κυβερνητικής θητείας, είναι μία εφεδρεία που εύχομαι να μην τη χρειαστεί η χώρα μας, γιατί μόνο σε μία περίπτωση ανάγκης θα χρειαζόταν την εμπειρία του, αλλά είναι εκεί. Και ως τέτοια θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε, να τον σεβόμαστε και να τον προστατεύουμε. Αυτή είναι η γνώμη η δική μου».

ΠΗΓΗ: REAL.GR

Τα σχόλια στο Facebook «έκαψαν» τον τομεάρχη Υγείας του Ποταμιού

Παραιτήθηκε ο Λυκούργος Λιαρόπουλος

Τα σχόλια στο Facebook «έκαψαν» τον τομεάρχη Υγείας του Ποταμιού

Τα σχόλια στο Facebook «έκαψαν» τον τομεάρχη Υγείας του Ποταμιού
Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Την παραίτησή του υπέβαλε ο τομεάρχης Υγείας του Ποταμιού, Λυκούργος Λιαρόπουλος, μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα σχόλια που έκανε στο Facebook σχετικά με τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση των δύο ανδρών ο κ. Λιαρόπουλος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Γερούν... γερά! Σπάστου τον τσαμπουκά! Ποιος περίμενε ότι η Ελλάδα θα ήταν με τον ντζιτζιφιόγκο με τις μπούκλες. Και όμως!!».

Στη συνέχεια και μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ σχολίασε: «Ο Βαρουφάκης ως γνήσιος Έλλην νόμιζε ότι με bullshit και χαμογελάκια θα κέρδιζε την πατρίδα. Συνέβη αυτό που πάντα συμβαίνει όταν κάνεις τον έξυπνο σε λαούς που έχουν περάσει από το Διαφωτισμό με όπλο σου τη φουστανέλα. Ευτυχώς ο Ολλανδός δε μάσησε. Η συνέχεια στο Eurogroup».

Τα δύο αυτά σχόλια προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το αποτέλεσμα ήταν ο Λυκούργος Λιαρόπουλος να κατεβάσει τις αναρτήσεις και να ανακοινώσει μέσω Facebook την παραίτησή του.

Σε μια μακροσκελή ανάρτηση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Προσφέρθηκα να απαλλάξω το Ποτάμι από την παρουσία μου, η οποία προφανώς έγινε τοξική. Η παραίτησή μου από τη θέση του Πολιτικού Υπευθύνου για Θέματα Υγείας υπεβλήθη»

Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο «Θαρραλέα ανάληψη ευθύνης» έκανε γνωστό ότι η παραίτηση του κ. Λιαρόπουλου από τη θέση του τομεάρχη Υγείας έγινε δεκτή, τονίζοντας ότι «παραιτήθηκε αποδεχόμενος την ευθύνη του για άστοχες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, αναρτήσεις οι οποίες απέχουν από τον πολιτικό πολιτισμό του Κινήματος».

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ; ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΝ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ; ΑΙΣΧΟΣ.

Το Spiegel για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο

Το Spiegel για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο



«Ελληνικές απαιτήσεις για επανορθώσεις: Η ληστεία τράπεζας από τους Ναζί» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού «Der Spiegel» και αναφέρεται σε «σκέψεις που υπάρχουν στην Αθήνα να απαιτήσει γερμανικά χρέη από το 1942».

Στο άρθρο τονίζεται ότι «όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού στην Ευρώπη οικονομικοί εμπειρογνώμονες των Ναζί λεηλάτησαν χώρες υπό κατοχή με ανέντιμες μεθόδους».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για δάνειο ύψους 476 εκατομμυρίων κατοχικών μάρκων, που χορήγησε η Τράπεζα της Ελλάδος το 1942 στο γερμανικό Ράιχ, το οποίο η Γερμανία ποτέ δεν αποπλήρωσε.

«Ξανά και ξανά και ιδιαίτερα από τότε που στην Ελλάδα ανέλαβε η νέα κυβέρνηση κυκλοφορεί στην Αθήνα η ιδέα: δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε αυτά τα χρήματα, να μπαλώσουμε έτσι την τρύπα στον ελληνικό προϋπολογισμό και ταυτόχρονα να "τη φέρουμε" στους αντιπαθητικούς Γερμανούς;» αναφέρει ο συντάκτης και προσθέτει ότι η επιστημονική υπηρεσία της γερμανικής Βουλής υπολόγισε το 2012 την αξία του δανείου με τους τόκους στα 8,25 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ γνωμοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης το υπολογίζει σε 11 δισεκατομμύρια.

«Αυτό το ποσό θα αρκούσε προκειμένου να δώσει στον Τσίπρα τουλάχιστον ένα διάλειμμα ανάσας» τονίζει το Spiegel, αλλά διευκρινίζει ότι η γερμανική κυβερνηση δηλώνει ότι όλες οι απαιτήσεις της Ελλάδας για πολεμικές αποζημιώσεις έχουν είτε πληρωθεί είτε εκπνεύσει, το αργότερο με τη «Συμφωνία 2+4» του 1990.

Η νομική κατάσταση ωστόσο, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά «ενάντια της βούλησης της γερμανικής κυβέρνησης ο Τσίπρας δεν θα πάρει, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, αυτά τα χρήματα» και «την τρύπα στον προϋπολογισμό του πρέπει να την μπαλώσει διαφορετικά».

Στο δημοσίευμα περιλαμβάνεται ακόμη ιστορική αναδρομή στις μεθόδους οικονομικής εκμετάλλευσης των υπό κατοχή χωρών από τους ναζί και επαναλαμβάνεται η δήλωση του Γερμανού ιστορικού 'Αλμπρεχτ Ριτσλ ότι «η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης χρεών του 20ού αιώνα».
 
ΠΗΓΗ: REAL.GR

Bloomberg: Η Μέρκελ «αποφεύγει» τον Τσίπρα

Bloomberg: Η Μέρκελ «αποφεύγει» τον Τσίπρα



Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο να "συρθεί" σε μια άμεση αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα και δύσκολα θα συμφωνήσει σε μια διμερή συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε στο Bloomberg Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Στόχος της καγκελαρίου, σημειώνει το δημοσίευμα, είναι να δείξει στον Τσίπρα ότι είναι απομονωμένος στην Ευρώπη, σημειώνει ο αξιωματούχος.

Επίσης, τονίζει, η Μέρκελ βλέπει πολύ μικρό περιθώριο για νέα στήριξη στην Ελλάδα και αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τους ισχυρισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού ότι μπορεί να αυξήσει τα έσοδα περιορίζοντας τη διαφθορά και αυξάνοντας τη φορολογία για τους πλούσιους.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr και Real.gr

FT: Η ευρωζώνη ανησυχεί για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας

«Οριακοί χειρισμοί»

FT: Η ευρωζώνη ανησυχεί για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας

FT: Η ευρωζώνη ανησυχεί για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας
Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης ανησυχούν όλο και περισσότερο, ότι οι οριακοί χειρισμοί της Ελλάδας σχετικά με το πρόγραμμα στήριξής της θα τη βυθίσουν σε χρηματοδοτικό χάος, μετά τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι θα χρειασθούν έως τέσσερις μήνες για την επίτευξη μίας «νέας συμφωνίας» με τους πιστωτές της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
  Οι δηλώσεις του υπουργού στο Παρίσι υπογράμμισαν τους φόβους αξιωματούχων της ευρωζώνης ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει συνείδηση της αστάθειας της οικονομικής κατάστασης. «Όλοι (στην ευρωζώνη) θέλουν μία συμφωνία» δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, προσθέτοντας: «Αλλά με τις ενέργειες και τη ρητορική τους, η νέα κυβέρνηση αναστατώνει πολλούς. Βάζουν τους εαυτούς τους σε μία αδύνατη κατάσταση».
Παρά τους ηπιότερους τόνους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το Σαββατοκύριακο, αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν απογοητευθεί από την επανειλημμένη απόρριψη, από την πλευρά της Ελλάδας, μίας παράτασης του προγράμματος και την άρνηση συνεργασίας της με την τρόικα των διεθνών πιστωτών. Γερμανοί αξιωματούχοι ήταν, επίσης, ενοχλημένοι από την άρνηση της Ελλάδας να εμπλακεί (σε διαπραγμάτευση) με το Βερολίνο, αν και ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι έχει κληθεί στη γερμανική πρωτεύουσα, αναφέρουν οι FT.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι δεν είναι σαφές, εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συμφωνήσει να στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες, με την προοπτική ότι η Ελλάδα θα υποβάλει σε έναν μήνα τις προτάσεις της για μία νέα συμφωνία με την Ευρωζώνη, οι οποίες θα ισχύσουν από τα τέλη Μαΐου, όπως δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης. Σημειώνεται επίσης η δήλωση του υπουργού: «Δεν πρόκειται να ζητήσουμε νέα δάνεια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Είναι απόλυτα δυνατό να διασφαλίσουμε την παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ».
Περισσότερο ανήσυχοι, προσθέτει το δημοσίευμα, είναι πολλοί αξιωματούχοι για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο βασίζεται, μετά τις μεγάλες εκροές καταθέσεων σε φθηνά δάνεια από την ΕΚΤ για τη χρηματοδότηση της καθημερινής λειτουργίας του.
Αξιωματούχοι της ΕΚΤ κατέστησαν σαφές το Σαββατοκύριακο ότι αν λήξει το πρόγραμμα στο τέλος Φεβρουαρίου, η κεντρική τράπεζα θα αναγκασθεί να σταματήσει την παροχή ρευστότητας. Δεν αποσαφήνισαν, όμως, αν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδος, γνωστή ως έκτακτη βοήθεια ρευστότητας (emergency liquidity assistance, ELA). Αν και η ρευστότητα αυτή δίνεται τεχνικά από την ελληνική κεντρική τράπεζα, θα πρέπει να εγκριθεί από την ΕΚΤ, η οποία δεν έχει κάνει γνωστό, αν θα επιτρέψει αυτόν τον δανεισμό.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, έχει πει σε συναδέλφους του ότι σχεδιάζει να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση - μία αντίστοιχη στρατηγική που χρησιμοποίησε στην περίπτωση της Κύπρου τον Μάρτιο του 2013, η οποία ανάγκασε τη Λευκωσία να αποδεχθεί επώδυνους όρους διάσωσης. Αλλά ο κ. Ντράγκι, προσθέτει η εφημερίδα, είναι επίσης επιφυλακτικός στη λήψη μίας απόφασης από μη εκλεγμένους κεντρικούς τραπεζίτες, η οποία θα ανάγκαζε την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ.
Αξιωματούχοι, οι οποίοι έχουν γνώση των συζητήσεων μεταξύ πολιτικών της ευρωζώνης και της Αθήνας, δήλωναν ότι δεν έχουν πολλή ιδέα για το είδος της διεθνούς οικονομικής βοήθειας που επιδιώκει η Ελλάδα ή σχετικά με το πώς σκοπεύει αυτή να διαπραγματευθεί. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θέλουν να συζητήσουν τις ανάγκες της Ελλάδας στην επόμενη σύνοδό τους στις 16 Φεβρουαρίου, αν όχι νωρίτερα τηλεφωνικά.
Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας τελειώνει στις 28 Φεβρουαρίου. Αν δεν ανανεωθεί, η Ελλάδα θα μείνει για πρώτη φορά χωρίς χρηματοδοτικό δίχτυ ασφαλείας, σημειώνουν οι FT και η Αθήνα μπορεί να μην έχει χρηματοδότηση για να αποπληρώσει δάνεια της, ύψους πολλών δις. ευρώ, που λήγουν τους επόμενους μήνες.
Αξιωματούχοι της ευρωζώνης πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να καλύψει με δυσκολία τις πληρωμές χρεολυσίων προς το ΔΝΤ, ύψους 4,3 δισ. ευρώ, που λήγουν τον επόμενο μήνα, αλλά θεωρούν ότι «θα πέσει σε τοίχο» στην αρχή του Ιουνίου, όταν πρέπει να πληρωθεί το πρώτο από τα δύο ομόλογα, ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ. «Χωρίς χρηματοδοτική βοήθεια και ένα συνεχιζόμενο ξεπούλημα στις αγορές ομολόγων, η Αθήνα θα αναγκαζόταν σε χρεοκοπία, αναφέρει το δημοσίευμα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"