ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Κοινοτικός αξιωματούχος: Αναλλοίωτη η λειτουργία της τρόικας

Κοινοτικός αξιωματούχος: Αναλλοίωτη η λειτουργία της τρόικας


Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου

Εντατικές τεχνικές συζητήσεις διεξάγονται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες μεταξύ των τριών θεσμών, οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν γνωστοί ως τρόικα, για την κατάρτιση και συμπλήρωση του ελληνικού προϋπολογισμού του 2015 με μέτρα ισοδύναμης δημοσιονομικής αξίας και παρόμοιας συνάφειας, από την παλέτα των πολιτικών επιλογών της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο στις Βρυξέλλες κοινοτικός αξιωματούχος που μετέχει στις συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των τριών θεσμών ξεκαθαρίζοντας ότι το επόμενο τριήμερο «συζητάμε με βάση τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3%».

Οι δύο πλευρές αναμένεται να χειριστούν το θέμα τελείως διαφορετικά σε επικοινωνιακό επίπεδο με την ελληνική κυβέρνηση να ονομάζει τη ρύθμιση και την αντικατάσταση μέτρων του προϋπολογισμού συνοδεία τμήματος της εξωτερικής χρηματοδότησης ως πρόγραμμα-γέφυρα, τη στιγμή που οι εταίροι της χώρας στο ευρώ μιλούν για κοινοβουλευτικές εξουσιοδοτήσεις, για επέκταση του τρέχοντος προγράμματος και των υποχρεώσεων που προκύπτουν από αυτό, εξού και ο στόχος του 3%.

Σύμφωνα με τον κοινοτικό αξιωματούχο οι κοινοβουλευτικές εξουσιοδοτήσεις λήγουν στις 28 Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η ανάγκη για ολοκλήρωση τόσο των τεχνικών συζητήσεων όσο και της πολιτικής συζήτησης στο Eurogroup το συντομότερο δυνατό: «Πολλοί υπουργοί θέλουν απόφαση τη Δευτέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος κοινοτικός αξιωματούχος αναφερόμενος στις αλλαγές που επεξεργάζεται η επιτροπή των τεχνοκρατών εξήγησε πως πολλές φορές υπάρχουν αλλαγές στα προγράμματα των κρατών-μελών όπως για παράδειγμα στο ίδιο το ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο έχει τροποποιηθεί πάμπολλες φορές με πιο ορατή τροποποίηση αυτή της αλλαγής του στόχου για 50 δισ. από αποκρατικοποιήσεις ο οποίος από το 2010 εξαφανίστηκε.

Ως προς το όνομα ο κοινοτικός αξιωματούχος ήταν σαφής ότι ουδέποτε οι τρεις θεσμοί αναφέρονται σε κοινοτικά έγγραφα με αυτόν τον τίτλο, το ουσιαστικό όμως είναι ότι η λειτουργία του, ως προς το πρόγραμμα, και η διαδραστικότητά του με την ελληνική κυβέρνηση παραμένει αναλλοίωτη. Θα επιτελεί δηλαδή ακριβώς το ίδιο έργο.


ΠΗΓΗ: REAL


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"