ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ. ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ...

Κρούγκμαν: Υπέρμετρη επιβάρυνση τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα

Νέο άρθρο για την Ελλάδα

Κρούγκμαν: Υπέρμετρη επιβάρυνση τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα

Κρούγκμαν: Υπέρμετρη επιβάρυνση τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα
Ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


«Ποια είναι η κατάσταση της ελληνικής κρίσης;» διερωτάται για την Ελλάδα, με νέο του άρθρο στους New York Times ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, απαντώντας ο ίδιος στο ερώτημά του: «Δεν έχω ιδέα, ή εν πάση περιπτώσει δεν γνωρίζω παραπάνω πέρα από τον οποιοδήποτε επιμελή αναγνώστη δημοσιευμάτων. Έχω, ωστόσο, μια αρκετά καλή ιδέα για το τι η Ελλάδα ζητά από δημοσιονομικής πλευράς, και ίσως είναι χρήσιμο να μιλήσουμε για την αριθμητική πίσω απ' αυτή τη θέση».

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έχει, μέσα από απίστευτες θυσίες, καταφέρει να επιτύχει ένα πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό. Ένα πλεόνασμα χωρίς τους τόκους, παρά την ύφεση στην οικονομία. Αυτό το πλεόνασμα πιστεύεται ότι θα μπορούσε να συμβάλει θετικά αν ήταν περίπου 1,5% του ΑΕΠ. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να επιστρέψει σε πρωτογενή ελλείμματα, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, αλλά προτείνει να της επιτραπεί να σταθεροποιηθεί το πλεόνασμα σε αυτό το επίπεδο (στο 1,5%), σε σχέση με το 4,5% του ΑΕΠ».

Ο Κρούγκμαν σημειώνει ακόμη: «Τώρα, μπορείτε να σκεφτείτε ότι το 3% του ΑΕΠ δεν είναι τόσο μεγάλο ζήτημα σε μια διαπραγμάτευση (αν συγκριθεί, για παράδειγμα, με τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από τις περικοπές δαπανών στις Ηνωμένες Πολιτείες).

Δεδομένων των μακροοικονομικών μεγεθών (της Ελλάδας), ωστόσο, είναι πολύ μεγαλύτερο (το 3% πρωτογενούς πλεονάσματος) από ό,τι φαίνεται».

Ο αμερικανός οικονομολόγος υποστηρίζει ότι η προσπάθεια να επιβληθούν στην Ελλάδα «τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα» αποτελεί «υπέρμετρη επιβάρυνση» για την ελληνική οικονομία.

Όπως επισημαίνει, «κατ΄αρχήν, η λιτότητα έχει μια πολύ αρνητική επίδραση στην παραγωγή σε μια χώρα που δεν έχει το δικό της νόμισμα, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αντισταθμιστεί η πτώση της ζήτησης με τη νομισματική πολιτική».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΥΜΦΩΝΩ! ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!

Βαρουφάκης: Υπέρ της κατάργησης της κρατικής χρηματοδότησης σε ΟΤΑ

Θετικός σε πρόταση του Στ.Μάνου

Βαρουφάκης: Υπέρ της κατάργησης της κρατικής χρηματοδότησης σε ΟΤΑ

Βαρουφάκης: Υπέρ της κατάργησης της κρατικής χρηματοδότησης σε ΟΤΑ
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Υπέρ της πρότασης του Στέφανου Μάνου για πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος και τη χρηματοδότηση των δήμων από τους δημότες με ανταποδοτικό τέλος τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
  Ο Στέφανος Μάνος σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βούληση να περιορίσει τη διαφθορά και την διαπλοκή, ωστόσο τα μέτρα που προτείνει για την ώρα είναι κατασταλτικά και τιμωρητικά, καθώς αυξάνει τους ελέγχους και τις ποινές.
«Υποστηρίζω ότι μια σπουδαία μεταρρύθμιση που θα περιόριζε τη διαπλοκή και θα ενίσχυε την ανάπτυξη θα ήταν η συστηματική διάχυση της εξουσίας. Από την κεντρική εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χρειαζόμαστε ευρεία διασπορά της εξουσίας. Έχω ζητήσει την πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος (με συνέπεια τη διακοπή της εξάρτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική διοίκηση) και τη δυνατότητα των δήμων να αντλούν τους πόρους που χρειάζονται από τους δημότες με ανταποδοτικό τέλος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μάνος.
Σύμφωνα με τον ίδιο εάν καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει 2,6 δισ. ευρώ ετησίως και όπως αναφέρει «μια τέτοια μεταρρύθμιση θα είναι μουσική στα αυτιά των πιστωτών μας». Σημειώνει δε πως καθώς ο προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει 2,6 δισ. ευρώ, δεν θα χρειαστεί νέος ΕΝΦΙΑ (ή ΦΜΑΠ) και η κυβέρνηση δεν θα μπλέξει σε μια αναπόφευκτη περιπέτεια (ασυνάρτητες αντικειμενικές τιμές, κλπ).
Θετικός στην πρόταση Μάνου εμφανίσθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος μέσω twitter απάντησε τα εξής: «Συμφωνώ κ. Μάνο - χωρίς να δεσμεύω την κυβέρνηση. Μόλις πάψει η διαπραγμάτευση να ξεκοκκαλίζει τον χρόνο μας θα το θέσω».
Στο tweet του υπουργού Οικονομικών ο Στέφανος Μάνος απάντησε ως εξής: «Πολύ χαίρομαι για την απάντησή σας. Καλή επιτυχία!»
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ; ΞΥΠΝΑΤΕ

ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ...

ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑΣ...

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ;

Αφορολογητο μονο για την α κατοικια και για υψος αντικειμενικης αξιας 200.000 ευρω. Το δουλεμα συνεχιζεται ο ΕΝΦΙΑ απο την πισω πορτα για ολα τα αλλα ακινητα.

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Λοιπον επειδη δεν μπορω να ακουω θεωριες ημιμαθων στα καναλια το Συνταγμα προβλεπει μεν οτι τουλαχιστον ενα μηνα πριν την ληξη της θητειας του Προεδρου Δημοκρατιας αρχιζει η διαδικασια εκλογης νεου Προεδρου αλλα αυτο ισχυει για την εκκινηση της διαδικασιας και οχι ασφαλως για την εκλογη απο την νεα βουλη που προκυπτει μετα απο αδυναμια εκλογης Προεδρου. Η προυποθεση αυτη εχει εκπληρωθει. Η νεα βουλη δεν δεσμευεται απο τετοια ημερομηνια καθως θα μπορουσε η εκλογη να γινει και μετα την ληξη της θητειας του απερχομενου. Αυτο θα ειχε μαλιστα συμβει αν η εκλογη ξεκινουσε κανονικα τον Φεβρουαριο και οδηγουμασταν σε εκλογες.

«Ύστατη προσπάθεια» Γιούνκερ για το ζήτημα του ελληνικού χρέους

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση

«Ύστατη προσπάθεια» Γιούνκερ για το ζήτημα του ελληνικού χρέους

«Ύστατη προσπάθεια» Γιούνκερ για το ζήτημα του ελληνικού χρέους
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ   (Φωτογραφία:  Intime )


Την «ύστατη προσπάθεια» για την επίλυση του ζητήματος του ελληνικού χρέους θα κάνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
  Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Κυριακή ο κ. Γιούνκερ και ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Ο πρόεδρος Γιούνκερ κάνει μια ύστατη προσπάθεια σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».
Το πρακτορείο σημειώνει πως εάν το σημερινό Eurogroup δεν παράξει αποτελέσματα, υπάρχει ανησυχία ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μια πιστωτική κρίση που θα την αναγκάσει να βγει από τη ζώνη του ευρώ.
Ενδεχόμενη πρόοδος, ωστόσο, θα μπορούσε να σημαίνει περαιτέρω διαπραγματεύσεις, σε επίπεδο κορυφής, ίσως αργότερα εντός της εβδομάδας.
Το Reuters αναφέρεται στις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ότι η θέση μια χώρας στο ευρώ είναι «αμετάκλητη», αλλά και στη δήλωση του Χανς Βέρνερ Ζίν, του επικεφαλής του Ifo στην εφημερίδα Bild ότι εάν η Ελλάδα εξέλθει της ευρωζώνης «θα ήταν καλύτερα για τον ελληνικό λαό».

ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: KAKA MANTATA ΜΑΛΛΟΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Σόιμπλε: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ζήτημα ως μεγάλο παιχνίδι πόκερ

«Δεν επιθυμούμε Grexit»

Σόιμπλε: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ζήτημα ως μεγάλο παιχνίδι πόκερ

Σόιμπλε: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ζήτημα ως μεγάλο παιχνίδι πόκερ
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Γιάνη Βαρουφάκη   (Φωτογραφία:  EPA pictures )


Σκεπτικισμό ως προς το αν στο Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία για την ελληνική υπόθεση εξέφρασε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. 
Ερωτηθείς για το εάν οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα βρούμε μια λύση για τα ελληνικό πρόβλημα χρέους ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε: «Από ό, τι έχω ακούσει για τις τεχνικές συνομιλίες του Σαββατοκύριακου, είμαι πολύ δύσπιστος (skeptical), αλλά θα λάβουμε σήμερα μια έκθεση και εν συνεχεία θα δούμε».
Ο κ. Σόιμπλε, σημείωσε ότι το θέμα κατά την αποψινή συνάντηση δεν είναι να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός, αλλά «να κάνουμε την Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική» και πρόσθεσε ότι πολλοί συνάδελφοί του στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρουν στο μεταξύ ότι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες τους είναι χαμηλότερο από αυτό της Ελλάδας.
Ο ίδιος είπε ότι η Γερμανία δεν θα επιθυμούσε μια ελληνική έξοδο από τη ζώνη του ευρώ, ωστόσο προσέθεσε πως νέα ελληνική κυβέρνηση στην πρέπει να εκπληρώσει «το ελάχιστο των απαιτήσεων» (the minimum of the claims).

Αναφερόμενος στα πανευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η ελληνική πλευρά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν τίθενται σε συζήτηση και τα χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου».
«Λυπάμαι για τους Έλληνες» δήλωσε ο Σόιμπλε, ο οποίος έκανε λόγο για «ανεύθυνη» συμπεριφορά εκ μέρους της κυβέρνησης.
«Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχει μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. Το ζήτημα είναι εάν το θέλουν και οι Έλληνες» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως «ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ».
Σημειώνεται πως το Σάββατο η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ είχε σύσκεψη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αντικείμενο τις  διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ευρωζώνη για το θέμα του ελληνικού χρέους.
Πάντως, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επισήμως δεν επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

Τα διεθνή ΜΜΕ για το σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα Τα διεθνή ΜΜΕ για το σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα

Τα διεθνή ΜΜΕ για το σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα

Τα διεθνή ΜΜΕ για το σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα
  (Φωτογραφία:  AP )


Το κλίμα δυσπιστίας με το οποίο θα έλθουν αντιμέτωποι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στο σημερινό Eurogroup περιγράφουν δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, τα οποία επαναφέρουν το ζήτημα του Grexit. Από τα ρεπορτάζ των διεθνών πρακτορείων δεν απουσιάζουν πάντως οι αναφορές στην μεγάλη αποδοχή που χαίρει η κυβέρνηση και οι χειρισμοί της από τους Έλληνες πολίτες, αλλά και ο γεωπολιτικώς  ρόλος της Ελλάδας την τρέχουσα συγκυρία.
  Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times η ελληνική αποστολή θα βρεθεί απόψε στο Eurogroup αντιμέτωπη με την σκληρή στάση των δανειστών που θα δοκιμάσει την αποφασιστικότητά της. Η βρετανική εφημερίδα  υποστηρίζει πως οι διαβουλεύσεις του Σαββατοκύριακου στις Βρυξέλλες ανέδειξαν μεγαλύτερο των εκτιμήσεων χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς η ελληνική πλευρά ήγειρε περισσότερες ενστάσεις σε σχέση με το 30% των δεσμεύσεων με τις οποίες είχε δηλώσει ότι διαφωνεί.
Πάντως, ο αρθρογράφος των Financial Times Βόλφγκανγκ Μίνχαου σε σημερινό του άρθρο «συμβουλεύει» τον Γιάνη Βαρουφάκη να αψηφήσει τις «εξαγριωμένες ματιές και τις πλάγιες απειλές» των ομολόγων του και να επιμείνει στις θέσεις του. Σύμφωνα με τον Μίνχαου η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει στη θέση να μην αποδεχτεί τη συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος χρηματοπιστωτικής στήριξης, κάτι που αν το καταφέρει, θα σταματήσει να είναι δέσμια σε ανέφικτους στόχους, όπως η δεσμευτική απαίτηση για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3% του ΑΕΠ.
«Αν αυτό δεν είναι εφικτό, η Αθήνα θα πρέπει να ετοιμάσει το Plan B», σημειώνει ο αρθρογράφος των Financial Times και προτείνει ως λογική επιλογή την εισαγωγή ενός «παράλληλου νομίσματος», ως κυβερνητικής έκδοσης χρέους, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένους σκοπούς.
Στην κρισιμότητα του σημερινού Eurogroup εστιάζει και σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο υπογραμμίζει πως στήριξη στο ελληνικό οικονομικό επιτελείο προσφέρουν οι χιλιάδες πολίτες που διαδηλώνουν στο Σύνταγμα στηρίζοντας τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης.
Το πρακτορείο φιλοξενεί στο συγκεκριμένο δημοσίευμα και δηλώσεις του Ντάνιελ Γκρός διευθυντή του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών ο οποίος αναφέρει: «Τα διακυβεύματα είναι πολλά. Αμφιβάλλω αν απόψε θα δούμε κάθε παραπάνω από θεατρινισμούς. Η πραγματικά αναμέτρηση θα έρθει πολύ αργότερα».
Άλλο δημοσίευμα του Bloomberg εστιάζει στη στρατηγική σημασία της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο ως προς το σκέλος του ΝΑΤΟ, όσο και ως προς το σκέλος της Ρωσίας. Όπως τονίζεται, με τον πόλεμο στη Συρία στα ανατολικά, την κατάρρευση του κράτους της Λιβύης στα νότια και μια εκκολαπτόμενη κατάπαυση πυρός στα βόρεια να προσθέτουν τις πολυετείς εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και των γειτόνων του, η αξία της Ελλάδας ως μέλος του ΝΑΤΟ και τα λιμάνια της στην Ανατολική Μεσόγειο, αυξάνεται. Ακόμη, αναφέρεται πως η διπλωματική προσπάθεια που έπεισε την Ρωσία να ανακόψει την βία στην Ουκρανία προκλήθηκε από την πολύ πιο φιλική ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ του προέδρου Πούτιν με τον Αλέξη Τσίπρα.
Συμβιβαστική πρόταση
Τέλος, δημοσίευμα της Wall Street Journal σημειώνει ότι οι όποιες αλλαγές στο τρέχον πρόγραμμα στήριξης ή η λήξη του θα πρέπει να αποφασισθούν έως την Παρασκευή, ώστε να εγκριθούν έως το τέλος του μήνα από τα κοινοβούλια της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας. «Αν δεν υπάρξει μία τέτοια συμφωνία, η Ελλάδα δεν θα έχει από την 1η Μαρτίου ένα πλαίσιο χρηματοδοτικής στήριξης από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, όπως είχε τα τελευταία πέντε χρόνια», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανής εφημερίδας αξιωματούχοι των Βρυξελλών και άλλων χωρών της ευρωζώνης παρουσίασαν μία νέα πρόταση, η οποία θα συμβιβάζει τόσο με την απαίτηση των πιστωτών της Ελλάδας για επέκταση του τρέχοντος προγράμματος όσο και με την άρνηση της Αθήνας να την αποδεχθεί.
«Σύμφωνα με το σχέδιο, η τελευταία δόση των 7,2 δισ. ευρώ από το τρέχον πρόγραμμα θα μπορούσε να διασπαστεί σε μικρότερες δόσεις και να εκταμιεύεται τους επόμενους μήνες με την υλοποίηση διαφορετικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών περικοπών», σημειώνεται στο δημοσίευμα, όπου παρατίθεται η γνώμη Γερμανού αξιωματούχου σύμφωνα με τον οποίο αν εφαρμοσθεί το 70%, ή ακόμη και το 50%, των μέτρων του σημερινού προγράμματος θα μπορούσε να είναι αρκετό, εφόσον υπάρχει το σωστό μείγμα και ευρεία συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς και οικονομικούς στόχους του.

 ΠΗΓΗ: REAL

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"