ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΝ

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

ΕΙΧΑ ΤΟΝΙΣΕΙ ΕΞΑΡΧΗΣ ΠΩΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ. ΟΣΟ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΚΟΣΤΟΛΟΓΗΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΟΙΧΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ Η ΕΕ. Η ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ. ΟΜΩΣ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ. ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΣΕ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΩΡΕΙΑ ΛΑΘΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΗΣΥΧΩ.

ΟΥΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ

ΟΥΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΜΕΤΕΡΧΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΘΛΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.

Μαξίμου: Η κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα

Τι απορρίπτει η ελληνική πλευρά

Μαξίμου: Η κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα

Μαξίμου: Η κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα
Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει ότι παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην αναζήτηση αμοιβαία επωφελούς λύσης με τους ευρωπαίους εταίρους   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην αναζήτηση αμοιβαία επωφελούς λύσης με τους ευρωπαίους εταίρους και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώνει για τις εξελίξεις όποιον πολιτικό αρχηγό το επιθυμεί, αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, απαντώντας στο αίτημα για ενημέρωση που εκπέμπουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας ήδη ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες και με άλλες ευρωπαίους ηγέτες.

Ειδικότερα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην αναζήτηση αμοιβαία επωφελούς λύσης με τους ευρωπαίους εταίρους, μέσω της συνέχισης των διαπραγματεύσεων, και παράλληλα εκτιμούν ότι η διαμόρφωση μιας τέτοιας λύσης είναι απολύτως εφικτή.

Εξάλλου, επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί τελεσίγραφα και είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη λαϊκή εντολή και την ιστορία της Δημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς «το Μνημόνιο έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση κι έχει οδηγήσει την οικονομία σε πλήρες αδιέξοδο. Τον άμεσο τερματισμό του δεν τον υπαγορεύει μόνο το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά η ίδια η κοινή λογική».

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, στο κείμενο που κατάθεσε στο χθεσινό Eurogroup o Γερούν Ντάισελμπλουμ υπήρχαν σημεία που δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά από την ελληνική κυβέρνηση, όπως ότι:

  • «Οι ελληνικές Αρχές κατέστησαν σαφές ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπ' όψιν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης».
  • «Οι ελληνικές Αρχές εξέφρασαν την σταθερή τους δέσμευση να απέχουν από κάθε μονομερή δράση ή ενέργεια και θα εργαστούν, σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους, ιδιαίτερα στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, των μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασία, στον οικονομικό τομέα και στο συνταξιοδοτικό».
  • «Σε αυτήν τη βάση οι ελληνικές Αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν 6μηνη τεχνική παράταση του τρέχοντος προγράμματος σαν ένα μεταβατικό βήμα».
Επιπλέον, αναφέρουν ότι στο κείμενο που θα αποτελούσε τη βάση συζήτησης στο Eurogroup, και στο οποίο η ελληνική πλευρά ήταν καταρχήν θετική, υπήρχαν προωθητικά σημεία, όπως:

  • «Η ελληνική κυβέρνηση (…) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να λάβει έκτακτες δράσεις για να διασφαλίσει ένα δικαιότερο και αποτελεσματικότερο φορολογικό σύστημα και να περιορίσει την ανθρωπιστική κρίση».
  • «Μέτρα για τον περιορισμό του βάρους του χρέους και για να επιτευχθεί μια περαιτέρω βιώσιμη μείωση της ελληνικής αναλογίας χρέους ανά ΑΕΠ πρέπει να υπολογιστούν παράλληλα με τις δεσμεύσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012».
  • «Τα παραπάνω σχηματίζουν μια βάση για μια επέκταση της τρέχουσας δανειακής σύμβασης, που θα μπορούσε να λάβει τη μορφή ενός [τετράμηνου] ενδιάμεσου προγράμματος, ως μεταβατικό στάδιο προς ένα νέο σύμφωνο για την ανάπτυξη για την Ελλάδα, που θα εξαχθεί και ολοκληρωθεί σε αυτή την περίοδο».
Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις επισημάνσεις του νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν, σε άρθρο του στους «New York Times», στο οποίο αναφέρει:

«Στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι κρίσιμης σημασίας για τους ηγέτες της Ευρώπης να φέρουν στη μνήμη τους τη σωστή ιστορία. Εάν δεν το πράξουν, το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη και τη δημοκρατία μέσω της ευημερίας δεν θα επιβιώσει (…)

» Όσον αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων από τη νεοϊδρυθείσα Γερμανική Δημοκρατία μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή αντιμετωπίζονταν τότε όχι ως ένας εν δυνάμει εταίρος, αλλά ως ένας ηττημένος εχθρός από τον οποίο υπήρχε η απαίτηση να αποκαταστήσει τις πολεμικές ζημιές που υπέστησαν οι σύμμαχοι (…) Η απαίτηση των δανειστών για την πλήρη αποπληρωμή των χρεών τους από κατεστραμμένες από την ύφεση οικονομίες (το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 26% από το 2007 ως το 2013, ενώ αντίστοιχα το γερμανικό είχε μειωθεί κατά 29% από το 1913 ως το 1919), καταστρέφουν την οικονομία των χωρών αυτών (…) Η επίτευξη μεγαλύτερων πρωτογενών πλεονασμάτων από την Ελλάδα θα την οδηγούσε σε βαθειά ύφεση. Για να επιτύχει επιπλέον αύξηση του πλεονάσματος αυτού κατά 3%, θα κοστίσει στην οικονομία της χώρας όχι 3%, αλλά 8% του ΑΕΠ».

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Βαϊμάρη του Αιγαίου και η καταστροφή της Αθήνας

Η Βαϊμάρη του Αιγαίου και η καταστροφή της Αθήνας: Δύο κείμενα “φωτιά” του Paul Krugman

Η Βαϊμάρη του Αιγαίου και η καταστροφή της Αθήνας: Δύο κείμενα “φωτιά” του Paul Krugman

February 17, 2015 1:59 am Category: Αμερικη, Ελλαδα, ΕΥΡΩΠΗ, Οικονομια, Πολιτική, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ Leave a comment
Σε άρθρο γνώμης του οικονομολόγου Paul Krugman στην εφημερίδα New York Times με τίτλο «Weimar on the Aegean», επισημαίνονται οι ομοιότητες μεταξύ της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και της Ελλάδας, με τον αρθρογράφο να τονίζει ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι κρίσιμης σημασίας για τους ηγέτες της Ευρώπης να φέρουν στη μνήμη τους την «σωστή ιστορία». Εάν δεν το πράξουν το Ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη και τη δημοκρατία μέσω της ευημερίας δεν θα επιβιώσει.
Όσον αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων από τη νεοϊδρυθείσα Γερμανική Δημοκρατία μετά των 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή αντιμετωπίζονταν τότε όχι ως ένας εν δυνάμει εταίρος, αλλά ως ένας ηττημένος εχθρός από τον οποίο υπήρχε η απαίτηση να αποκαταστήσει τις πολεμικές ζημίες που υπέστησαν οι σύμμαχοι. Μάλιστα η Γαλλία στην προσπάθειά της να εισπράξει τις αποζημιώσεις, εισέβαλλε και επέβαλε Γαλλική κατοχή στην καρδιά της Γερμανικής Βιομηχανίας, την περιοχή του Ρουρ.
Η απαίτηση των δανειστών για την πλήρη αποπληρωμή των χρεών τους από κατεστραμμένες από την ύφεση οικονομίες (το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 26% από το 2007 ως το 2013, ενώ αντίστοιχα το Γερμανικό είχε μειωθεί κατά 29% από το 1913 ως το 1919), καταστρέφουν την οικονομία των χωρών αυτών. Το γεγονός είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει πλήρως τα χρέη της, διαπιστώνει ο Κρούγκμαν. Η επίτευξη μεγαλύτερων πρωτογενών πλεονασμάτων από την Ελλάδα θα την οδηγούσε σε βαθειά ύφεση. Για να επιτύχει επιπλέον αύξηση του πλεονάσματος αυτού κατά 3%, θα κοστίσει στην οικονομία της χώρας όχι 3% αλλά 8% του ΑΕΠ.
Τι θα συνέβαινε, θέτει το ερώτημα ο αρθρογράφος, αν η Ελλάδα, απλά, αρνούνταν να πληρώσει? Η ΕΚΤ θα μπορούσε, όπως έκανε και αυτό πλέον έχει γίνει γνωστό στην περίπτωση της Ιρλανδίας το 2010, να απειλήσει την Ελλάδα με χρεοκοπία του τραπεζικού της συστήματος, για να απαιτήσει την πλήρη αποπληρωμή των χρεών της. Η ίδια απειλή επικρέμεται, εμμέσως, πάνω από την Ελλάδα, απειλή που ο κ. Κρούγκμαν απεύχεται κυρίως διότι η ΕΚΤ βρίσκεται σήμερα κάτω από μια πιο ανοιχτόμυαλη διοίκηση.
Κλείνοντας, ο Κρούγκμαν διαπιστώνει ότι σε κάθε περίπτωση οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δίνοντας στην Ελλάδα μια ευκαιρία να ορθοποδήσει ενεργούν υπέρ των δικών τους συμφερόντων. Μπορεί να μην τους αρέσει η νέα αριστερή ελληνική κυβέρνηση, αλλά αυτή έχει δεόντως εκλεγεί δημοκρατικά και η ηγεσία της είναι ειλικρινά δεσμευμένη στα δημοκρατικά ιδεώδη. Η Ευρώπη θα μπορούσε να πράξει πολύ χειρότερα και αν οι πιστωτές είναι εκδικητικοί, θα το κάνει.
http://www.nytimes.com/2015/02/16/opinion/paul-krugman-weimar-on-the-aegean.html?ref=todayspaper&_r=0
«Η ΑΘΗΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ»
Σε άρθρο γνώμης ο οικονομολόγος Paul Krugman στην ε/φ New York Times με τίτλο «Athenae Delenda Est», χαρακτηρίζει καταπληκτικό, αλλά όχι με την καλή έννοια, το γεγονός ότι οι συνομιλίες του Eurogroup διακόπηκαν εξαιτίας του σχεδίου δήλωσης που η ελληνική κυβέρνηση περιέγραψε ως «παράλογο».
Το σημείο κλειδί του σχεδίου, σύμφωνα με τον Κρούγκμαν είναι η εξής πρόταση: «Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να εξασφαλίσουν κατάλληλα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα και χρηματοδότηση, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, σύμφωνα με τους στόχους που συμφωνήθηκαν στη δήλωση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012. Επιπλέον, τυχόν νέα μέτρα θα πρέπει να χρηματοδοτούνται και να μην θέτουν σε κίνδυνο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».
Αυτό «σε μετάφραση» σημαίνει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας δεν δέχονται καμία υποχώρηση από τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 4,5% του ΑΕΠ.
Ο Κρούγκμαν επισημαίνει ότι δεν υπήρχε απολύτως καμία περίπτωση ο Τσίπρας και η ομάδα του να προσυπογράψουν αυτό το σχέδιο απόφασης, το οποίο «σε κάνει να αναρωτιέσαι τι νομίζουν ότι κάνουν οι υπουργοί του Eurogroup». Εικάζω, τονίζει ο Κρούγκμαν, και είναι πιθανόν ότι πρόκειται, απλά, για χαζούς, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα του 2015 δεν είναι η Ιρλανδία του 2010 και ότι δεν μπορεί να εκφοβίζεται με απειλές. Διαφορετικά, εικάζω πως το πλέον πιθανόν είναι να έχουν αποφασίσει να σπρώξουν την Ελλάδα στον γκρεμό.
Αντί να δεχθούν να υποχωρήσουν στο ελάχιστο προτιμούν να δουν την Ελλάδα να οδηγείται υποχρεωτικά στη χρεοκοπία και πιθανόν στην έξοδο από το ευρώ, ως ένα παραδειγματικό μάθημα προς όλους όσους ίσως σκέφτονται να ζητήσουν «ανακούφιση από το χρέος».
http://krugman.blogs.nytimes.com/2015/02/16/athenae-delenda-est/

ΠΗΓΗ: 

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εχω την γνώμη ότι η ορθή κατα το σύνταγμα και τον κανονισμό της βουλης άποψη είναι η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας να ξεκινήσει 5 πλήρεις ημέρες μετά την έκδοση της ειδικής ημερήσιας διάταξης απο την πρόεδρο της βουλής και όχι αμέσως αύριο όπως αποφασίστηκε τώρα για λόγους πολιτικής τακτικής. Άλλωστε και στην προηγούμενη διαδικασία μεσολάβησαν 5 πλήρεις ημέρες απο την έκδοση της ημερήσιας διάταξης μέχρι την διενέργεια της ψηφοφορίας. Πρόσεξτε τι κάνετε για να μην πάσχει με ακυρότητα η εκλογή του Προέδρου.

  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (Μέρος Κοινοβουλευτικό)
 
Άρθρο 140: Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας παρ 3: H εκλoγή τoυ Πρoέδρoυ της Δημoκρατίας εγγράφεται σε ειδική ημερήσια διάταξη, της oπoίας η ανακoίνωση γίνεται πέντε πλήρεις ημέρες πριν από την oριζόμενη σ’αυτήν ημερoμηνία ψηφoφoρίας, σύμφωνα με τo άρθρo 32 παρ. 3 τoυ Συντάγματoς

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"