ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Η ΝΔ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ


Η ΝΔ θα πρέπει άμεσα να βρει τον νέο πολιτικό προσανατολισμό της και να ξαναγίνει η μεγάλη πατριωτική δημοκρατική φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη. Η συζήτηση για τα αίτια της ήττας και για τις επείγουσες λύσεις και αλλαγές που απαιτούνται πρέπει να ανοίξει εδώ και τώρα. Πάνω απο όλα πρέπει να ξαναβρεί την χαμένη κοινωνική ευαισθησία της και να ξανακερδίσει την μεσαία τάξη και την λαϊκή της βάση που έχασε με άστοχες πολιτικές και οικονομικές επιλογές. Παράλληλα απαιτείται να ανοίξει θέμα ριζικών αλλαγών και ανανέωσης προσώπων σε όλη την κλίμακα της στελέχωσης της από την κορυφή ως την βάση της.

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΝΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Να βλέπω τον απίστευτο και λαλίστατο Λαφαζάνη να ζητά να μην περάσει απο την βουλή η συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης με τους δανειστές μας με ξεπερνά... Ποιός; Αυτός που κατήγγειλε συνεχώς κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα με την προηγούμενη κυβέρνηση και μιλούσε συνέχεια για ευτελισμό του κοινοβουλίου με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Τώρα ζητά να μην πάει καθόλου η σύμβαση στην βουλή. Τέτοια δημοκρατική συνέπεια και σεβασμός στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Η καρέκλα της εξουσίας είναι γλυκιά τελικά.

Μπακογιάννη: Ό,τι έχω να πω για την ηγεσία της ΝΔ θα το πω στην ΚΟ

«Χρειάζεται καθαρή εσωκομματική κουβέντα»

Μπακογιάννη: Ό,τι έχω να πω για την ηγεσία της ΝΔ θα το πω στην ΚΟ

Μπακογιάννη: Ό,τι έχω να πω για την ηγεσία της ΝΔ θα το πω στην ΚΟ
Η Ντόρα Μπακογιάννη   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας  χαρακτηριστικά: «Ό,τι έχω να πω θα το πω στην ΚΟ».

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως η Ελλάδα χρειάζεται μια «υγιή και ισχυρή» κεντροδεξιά, θέση που δεν έχει αυτή τη στιγμή η ΝΔ.Τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν έχει «κανέναν προσωπικό στόχο», επιδιώκοντας μονάχα να «ξανασυνέλθει η παράταξη» και να βρει τον σωστό πολιτικό προσανατολισμό.

Υπογράμμισε, ωστόσο, πως η παράταξη έχει πρόβλημα ιδεολογίας, στρατηγικής, πολιτικής και λειτουργίας, που θα πρέπει να λυθεί με «καθαρή εσωκομματική κουβέντα» και χωρίς να υπάρχουν «προσωπικές στρατηγικές».

Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν να μην κατατεθεί η συμφωνία του Eurogroup για κύρωση στη Βουλή, προσθέτοντας πως έχει πλέον έρθει η «ώρα της πραγματικότητας» για την κυβέρνηση.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ στις 8 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ!

Παίρνουν θέσεις στη ΝΔ εν όψει συνεδρίασης της ΚΟ

Σε κλίμα αναμονής

Παίρνουν θέσεις στη ΝΔ εν όψει συνεδρίασης της ΚΟ

Παίρνουν θέσεις στη ΝΔ εν όψει συνεδρίασης της ΚΟ
Από προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Πυκνώνουν οι μυστικές συναντήσεις των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ, βαρόνων και δελφίνων, αλλά και προσώπων από την νεώτερη γενιά, εν όψει των δυο κρίσιμων για την κεντροδεξιά συνεδριάσεων, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Επιτροπής, όπου αναμένεται να...«ανοίξουν» πολλά στόματα και να ασκηθεί σκληρή κριτική.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί και ο ίδιος πολλές συναντήσεις, με κορυφαία αυτή που έγινε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στην οικία του με τον Κώστα Καραμανλή με τον οποίο συζήτησαν εφ' όλης της ύλης.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, όλοι σχεδόν οι δελφίνοι και οι βαρόνοι είχαν τις τελευταίες τρεις ημέρες αλλεπάλληλες συναντήσεις με πολλούς βουλευτές και στελέχη.
Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει δεχθεί πάρα πολλούς βουλευτές, ακόμα και ορισμένους που ήταν «ορκισμένοι» υποστηρικτές του κ. Σαμαρά στο παρελθόν, ο Νίκος Δένδιας έχει συναντηθεί με ομάδα νέων βουλευτών και πολλά στελέχη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πραγματοποίησε αρκετές επαφές με βουλευτές, στελέχη της ΟΝΝΕΔ και συνδικαλιστές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται έντονα στο παρασκήνιο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε δυναμική εμφάνιση στη Βουλή, ο Μάκης Βορίδης είχε αρκετές συναντήσεις με βουλευτές που έχουν πιο δεξιές απόψεις, ενώ συναντήθηκαν και συνομίλησαν η Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Βασίλη Κικίλια.
Η παρουσία του κ. Καραμανλή αποτελεί «εγγύηση ενότητας», λένε κορυφαία στελέχη της ΝΔ και συμπληρώνουν ότι η άποψή του για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ έχει βαρύνουσα σημασία για όλους και για όλα.

Αυτό όμως που προέχει, όπως αποφάσισαν και οι δυο στη συνάντησή τους, είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τη χώρα και εκφράστηκε ανησυχία για τα μελλούμενα, ενώ κοινή ήταν η εκτίμηση πως η παράταξη πρέπει να είναι ενωμένη για να διαδραματίσει τον ιστορικό της και σταθεροποιητικό ρόλο.

Ο κ. Καραμανλής και σε αυτή τη συνάντηση, την οποία ζήτησε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, όπως έχει κάνει σε όλες τις συνομιλίες που έχει το τελευταίο διάστημα, τονίζει ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης και συνιστά σε όλους ψυχραιμία, αν και θεωρεί απαραίτητη την εκκίνηση ενός εσωτερικού διαλόγου για την ιδεολογική τοποθέτηση της ΝΔ στο νέο περιβάλλον.

«Εγώ δεν εγκρίνω και δεν παροτρύνω. Δεν εμπλέκομαι και δεν μπορώ να ελέγξω τι κάνουν και πώς κινούνται όσοι έρχονται και με συναντούν. Ζητούν να με δουν και να μιλήσουμε και το αποδέχομαι» απαντάει ο κ. Καραμανλής, ο οποίος έχει τονίσει σε όλους όσοι τον βλέπουν πως πρέπει να πέσουν οι τόνοι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κ. Καραμανλής δεν ανησυχεί για την πορεία της ΝΔ και ευρύτερα της παράταξης που αναζητεί πυξίδα για την επόμενη ημέρα. Ο ίδιος, αν και δεν έχει καμία διάθεση επιστροφής στην παρούσα χρονική περίοδο, θέση που έχει καταστήσει πολλάκις σαφής, δεν θα μείνει αμέτοχος στην εσωτερική διαδικασία διαλόγου που έχει ξεκινήσει για τη φυσιογνωμία της ΝΔ.

«Δαχτυλίδια ο ίδιος δεν δίνει» λένε τακτικοί συνομιλητές του και δεν θεωρείται πιθανόν να δώσει το «πράσινο φως», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει λόγο για διάφορα πρόσωπα. Μένει όμως και θα μείνει μακριά από τις μηχανορραφίες διαφόρων και τα μικροπολιτικά παιχνίδια τους και φέρεται να έχει πει ότι «κανείς δεν πρέπει και δεν δικαιούται να ρίχνει λάδι στη φωτιά».

«Ο Καραμανλής ήταν, είναι και θα είναι εδώ ως εγγυητής της ενότητας, όχι της ΝΔ, αλλά της ευρύτερης μεγάλης κεντροδεξιάς, ευρωπαϊκής, μεταρρυθμιστικής και φιλελεύθερης παράταξης» τονίζουν συνομιλητές του, ενώ και τις προσεχείς ημέρες έχουν προγραμματισθεί πολλές και ενδιαφέρουσες συναντήσεις με αρκετά κορυφαία στελέχη και βουλευτές.

Σε αυτό το κλίμα αναμονής, εν όψει των συνεδριάσεων της ΚΟ και της Πολιτικής Επιτροπής, η ΝΔ θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φοβάται να καταθέσει τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup, ενώ σημειώνει πως αυτή συνιστά επιστροφή στο σημείο που είχε αφήσει τη διαπραγμάτευση η προηγούμενη κυβέρνηση, όμως με πολύ δυσμενέστερους όρους, καθώς έχει επιβαρυνθεί η θέση των τραπεζών, έχουν αυξηθεί τα επιτόκια των ομολόγων και έχουν καταρρεύσει τα δημόσια έσοδα.

Στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, εκτός από τους χαρακτηρισμούς περί «κωλοτούμπας» που έκανε η κυβέρνηση, στέκονται στους όρους της συμφωνίας, δηλαδή στην εκταμίευση δόσεων μόνον μετά την αξιολόγηση της «τρόικας», στη δέσμευση των κεφαλαίων του ΤΧΣ αποκλειστικά για τις τράπεζες (σ.σ. η κυβέρνηση Σαμαρά τα ήθελε ως προληπτική γραμμή πίστωσης) και στην πρόβλεψη ενός νέου μνημονίου, τον Ιούνιο, αντί της εξόδου που σχεδίαζε η απελθούσα κυβέρνηση.

Αρης Ραβανός
ΠΗΓΗ :Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ  ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ.

Παππάς: Η συμφωνία μπορεί να κατατεθεί με τη μορφή πολλών νομοσχεδίων

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Παππάς: Η συμφωνία μπορεί να κατατεθεί με τη μορφή πολλών νομοσχεδίων

Παππάς: Η συμφωνία μπορεί να κατατεθεί με τη μορφή πολλών νομοσχεδίων
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς   (Φωτογραφία:  Intime )


Το ενδεχόμενο η συμφωνία να μην κατατεθεί ενιαία στη Βουλή, αλλά με τη μορφή ξεχωριστών νομοσχεδίων, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Σε συνέντευξή του στον Σκάι o κ. Παππάς είπε ότι πρόκειται για επέκταση της προηγουμένης συμφωνίας και δεν έχει σχέση με το δίμηνο που πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά, που είχε μετατροπή και αλλαγές στην πέμπτη αξιολόγηση.

Πρόκειται για μια αλλαγή ημερομηνίας, ανέφερε, σημειώνοντας ότι η συμφωνία θα συζητηθεί μόνο σε τρία ή τέσσερα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Δεχόμαστε κριτική από αυτούς που δεν φέρανε καν την πρώτη σύμβαση στη Βουλή, που ήταν τεράστια, πρόσθεσε.

Σημείωσε πάντως ότι «όλα τα κομμάτια της συμφωνίας που πετύχαμε θα γίνουν κοινοβουλευτικό έργο και τότε όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ερωτηθείς για τη διαφοροποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην «ενδεικτική ψηφοφορία» επί της συμφωνίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι όλοι λειτουργούμε «με το βάρος της ευθύνης μας».

Όσον αφορά στο θέμα της αποπληρωμής των ομολόγων του ΔΝΤ που λήγουν, ο κ. Παππάς είπε ότι θα καλυφθούν. Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων να βρεθεί λύση και τόνισε πως δεν εξετάζεται παράταση των οφειλόμενων στο ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί και διά της αποφάσεως του Εurogroup ότι θα εκπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις, σημείωσε και πρόσθεσε πως σε αυτό δεσμεύονται και οι εταίροι. Επισήμανε ότι «θα διευκρινιστεί και το δημοσιονομικό κενό, όχι ερήμην του πρωτογενούς πλεονάσματος και η χώρα θα μπει σε περίοδο ομαλότητας».

Δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα νέων εκλογών, καθώς η κυβέρνηση έχει «σαφή λαϊκή εντολή και συμπαγή πλειοψηφία». Για τις επικρίσεις Σόιμπλε κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Παπάς ανέφερε ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να δει πώς θα αντιμετωπίσει τα εσωκομματικά του προβλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ τον κατηγόρησε ότι εξέφρασε την πιο ακραία και επιθετική γραμμή εναντίον της Ελλάδας.

Το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Τέλος, είπε πως ο ΦΠΑ δεν θα αυξηθεί και πως ο νόμος για τα ακίνητα θα καθυστερήσει λίγο, ενώ προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα, θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ όπου θα προβλέπεται μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, προκειμένου να επαναλειτουργήσει.

Προτεραιότητα στις προσλήψεις έχουν, όπως επισήμανε, όσοι απολύθηκαν από την παλιά ΕΡΤ η οποία θα λειτουργήσει από μηδενική βάση.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ. ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ

ΝΔ: Η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή

«Εμείς θα την ψηφίσουμε»

ΝΔ: Η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή

ΝΔ: Η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους πρέπει να περάσει από τη Βουλή, υποστήριξε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική υποκρισία και εμπαιγμό και σημειώνοντας ότι η ΝΔ θα την υπερψηφίσει.
«Στην πρώτη κρίσιμη απόφασή του ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν θα την περάσει καθόλου από τη Βουλή. Αυτό ξεπερνά την πολιτική υποκρισία και γίνεται ανοιχτός εμπαιγμός» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση, όταν περνούσε επείγουσες αποφάσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να φοβάται ότι πολλοί βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν την απόφαση που μέχρι χθες πανηγύριζε. Ας μην ανησυχεί. Εμείς θα την ψηφίσουμε. Είναι πια σαφές ότι η συμφωνία είναι χειρότερη από τη δική μας, αφού εμείς ετοιμάζαμε την πλήρη έξοδο από το μνημόνιο, αλλά εδώ που έφερε τα πράγματα, δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια» πρόσθεσε, τονίζοντας:

«Δεν θα τους αφήσουμε να γελοιοποιήσουν τη Δημοκρατία μας. Ούτε να απαξιώσουν τη Βουλή των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατό άλλα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια να ψηφίζουν την επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα και η Ελληνική Βουλή να στερείται από αυτό το δικαίωμα, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τους βουλευτές του».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή, επειδή:

«Πρώτον, κάθε προηγούμενη τροποποίηση είχε επίσης εγκριθεί από τη Βουλή. Και το Δεκέμβριο του 2014 και το Δεκέμβριο του 2012. Αν δεν συμβεί το ίδιο και αυτή τη φορά, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ερωτηματικά και επιπλοκές στο εξωτερικό.

»Δεύτερον, διότι η επέκταση της σύμβασης ψηφίζεται από τα άλλα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια που το προβλέπουν νομικά. Δεν μπορεί να παίρνει νομιμοποίηση από εκείνους και να μην παίρνει αντίστοιχη νομιμοποίηση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όταν την Ελλάδα πρωτίστως ενδιαφέρει και αφορά.

»Τρίτον, διότι αφορά δεσμεύσεις και της Ελληνικής Πολιτείας και της Τράπεζας Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Δεν μπορεί η έγκρισή της να εξαντλείται με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού και των δύο διοικητών (της Τράπεζας Ελλάδας και του ΤΧΣ), χωρίς η Ελληνική Βουλή να την εγκρίνει για λογαριασμό της Ελληνικής Πολιτείας».
\
ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. ΤΑ ΛΕΩ ΑΠΟ ΧΘΕΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΑΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.

Καμία συνεργασία με το καθεστώς του Άσαντ διαμηνύουν Γαλλία-Βρετανία

Μπροστά στην απειλή των τζιχαντιστών

Καμία συνεργασία με το καθεστώς του Άσαντ διαμηνύουν Γαλλία-Βρετανία

Καμία συνεργασία με το καθεστώς του Άσαντ διαμηνύουν Γαλλία-Βρετανία
Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ «δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Συρίας» , τονίζουν Λοράν Φαμπιούς και Φίλιπ Χάμοντ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ «δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Συρίας» επειδή αντιπροσωπεύει «την αδικία, την αταξία και τον τρόμο», τονίζουν υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Βρετανίας σε κοινό άρθρο τους που δημοσιεύεται στις εφημερίδες Le Monde και Al-Hayat. Η παρέμβαση έρχεται στη σκιά της αμφιλεγόμενης συνάντησης γάλλων βουλευτών με τον Άσαντ στη Δαμασκό και εν μέσω φωνών για επανάληψη των επαφών της Δύσης με το καθεστώς του στο πλαίσιο της μάχης κατά των τζιχαντιστών.

«Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ αντιπροσωπεύει ταυτόχρονα την αδικία, την αταξία και τον τρόμο. Και εμείς, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, λέμε 'όχι' και στα τρία» γράφουν οι Λοράν Φαμπιούς και Φίλιπ Χάμοντ, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για «το διάβημα αυτο-αποκατάστασης» στο οποίο προβαίνει, σύμφωνα με τους ίδιους, ο σύρος πρόεδρος.

«Στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, επιχειρεί να επωφεληθεί από τον τρόμο που προκαλούν οι εξτρεμιστές για να εμφανισθεί ως έπαλξη κατά του χάους. Ορισμένοι εμφανίζονται ευαίσθητοι στο λόγο αυτό: μπροστά στον τρόμο, λένε, η αδικία και η δικτατορία θα ήταν προτιμότερες από την αταξία» συνεχίζουν οι δύο υπουργοί.

Το άρθρο δημοσιεύεται την επομένη του αμφιλεγόμενου ταξιδιού στη Δαμασκό τεσσάρων γάλλων βουλευτών, οι τρεις εκ των οποίων συναντήθηκαν με προσωπική τους πρωτοβουλία με τον Άσαντ, τον οποίο οι γαλλικές αρχές αποκαλούν «χασάπη».

Επίσης το άρθρο των Φαμπιούς και Χάμοντ δημοσιεύεται σε μια στιγμή που όλο και περισσότερες φωνές υψώνονται για να ζητήσουν επανάληψη των επαφών με το καθεστώς της Δαμασκού με στόχο την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που ελέγχουν μεγάλα τμήματα συριακού εδάφους και δημιουργούν τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη.

«Το να προτείνεται ο Μπασάρ αλ-Άσαντ ως λύση έναντι του εξτρεμισμού, συνιστά παραγνώριση των αιτίων της ριζοσπαστικοποίησης. Έπειτα από 220.000 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους, αποτελεί ψευδαίσθηση το να φαντάζεται κανείς πως η πλειονότητα των Σύρων συναινούν στο να τεθούν και πάλι υπό την εξουσία αυτού που τους βασανίζει» σύμφωνα με το άρθρο.

«Για τη δική μας εθνική ασφάλεια, οφείλουμε να νικήσουμε το Νταές [το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους] στη Συρία» αναγνωρίζουν οι δύο υπουργοί.

«Έχουμε ανάγκη από έναν εταίρο που να δρα εναντίον των εξτρεμιστών, συνεπώς από μια πολιτική διευθέτηση κατόπιν διαπραγμάτευσης ανάμεσα στα διάφορα συριακά μέρη που να οδηγήσει σε μια κυβέρνηση ενότητας. Αυτή θα πρέπει να συνασπίζει ορισμένες δομές του υφιστάμενου καθεστώτος» και αντιπροσώπους της αντιπολίτευσης που έχουν «ένα μετριοπαθές όραμα» για τη Συρία, εκτιμούν.

«Είναι σαφές για μας πως ο Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν μπορεί να ενταχθεί σ' ένα τέτοιο πλαίσιο» επαναλαμβάνουν, διαβεβαιώνοντας επίσης πως ο σύρος πρόεδρος «δεν παύει να εξασθενεί» και υπόσχονται πως το Παρίσι και το Λονδίνο «δεν θα φεισθούν προσπαθειών» για να επιτύχουν μια λύση με διαπραγματεύσεις.

Όλες οι απόπειρες διαπραγμάτευσης για την επίλυση της συριακής τραγωδίας έχουν ως τώρα αποτύχει.
ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΑ. 

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"