ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΤΩΡΑ Ο ΟΟΣΑ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ;

ΤΩΡΑ Ο ΟΟΣΑ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΟΤΙ ΕΚΔΙΔΕΙ ΜΑΥΡΕΣ ΒΙΒΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΠΟΣΟ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;

Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΟ - ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΕΠΡΑΞΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΔΩΣΕ ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ.

Steve Forbes: Η Ελλάδα να διδάξει στον κόσμο ένα απαραίτητο μάθημα

Steve Forbes: Η Ελλάδα να διδάξει στον κόσμο ένα απαραίτητο μάθημα


Διαψεύστε όσους από εμάς σας αμφισβητούμε και κάντε την Ευρώπη να... τρίβει τα μάτια της, γράφει σε ανοικτή επιστολή σε Τσίπρα και Βαρουφάκη ο εκδότης του Forbes. Οι προτάσεις για φόρους, ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματικότητα και εργασιακά.
Steve Forbes: Η Ελλάδα να διδάξει στον κόσμο ένα απαραίτητο μάθημα
Αγαπητέ πρωθυπουργέ Τσίπρα και υπουργέ Οικονομικών Βαρουφάκη:
Μπορεί να κερδίσατε μια τετράμηνη αναβολή από τους πιστωτές σας, όμως η κατάστασή σας είναι απελπιστική και όλοι το γνωρίζουν, ιδιαίτερα οι ταμίες της Ευρώπης, οι Γερμανοί. Όμως μόλις μάθατε με επώδυνο τρόπο ότι η ικανότητά σας να εκβιάσετε τους πιστωτές σας είναι ένα κλάσμα αυτής που κάποτε ήταν. Οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες και άλλοι είχαν άφθονο χρόνο για να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο: την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Οι ίδιοι οι πολίτες σας δεν έχουν καμία πίστη σε εσάς, όπως απέδειξαν οι μαζικές αποσύρσεις καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες και η έξοδος κεφαλαίων από την Ελλάδα προς υποτίθεται πιο ασφαλή καταφύγια.
Έχετε κάποιο δίκιο στην αντίρρησή σας ως προς την αύξηση του ήδη τρομακτικού ΦΠΑ 23%. Και έχετε δίκιο όταν λέτε ότι το τρέχον πρόγραμμα δεν είναι αποτελεσματικό. Όμως οι ιδέες σας -υψηλότερη φορολογία στους «πλούσιους», περισσότεροι κρατικοί γραφειοκράτες, ουσιαστικά καμία ιδιωτικοποίηση, υψηλότεροι κατώτατοι μισθοί- είναι χειρότερες.
Αν εννοείτε σοβαρά να σώσετε τη χώρα σας και να σώσετε τους ανθρώπους της από μια πιο φοβερή οικονομική καταστροφή, υπάρχουν βασικά βήματα που θα πρέπει να κάνετε που θα προωθούσαν άμεσα την οικονομική ανάπτυξη, δίνοντάς σας ταυτόχρονα την ανεκτίμητη πολιτική ευκαιρία να πείτε στην τρόικα -το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ε.Ε. (δηλαδή τους Γερμανούς)- πού... μπορεί να κατέβει.
Άλλωστε, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίον η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να επεκταθεί. Κοιτάξτε τη γειτονική Βουλγαρία, την Αλβανία και, ναι, την ΠΓΔΜ. Προφανώς έχουν προβλήματα, όμως οι επιδόσεις τους είναι λαμπρές σε σύγκριση με τις δικές σας. Οι οικονομίες τους έχουν επεκταθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ η δική σας έχει βιώσει μια τρομερή συρρίκνωση. Πρέπει μονίμως η Ελλάδα να είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη; Όχι.
Ορίστε πώς θα μπορούσατε να βάλετε μια για πάντα στην άκρη το πιατάκι του ζητιάνου:
-Φορολογία: Η Βουλγαρία και η ΠΓΔΜ έχουν ενιαίο φορολογικό σύστημα με φορολόγηση του 10% επί των προσωπικών εισοδημάτων. Υιοθετήστε τον δικό σας ενιαίο φόρο 10%. Στη συνέχεια κάντε κάτι καλύτερο και μειώστε τον εταιρικό σας φόρο στο 10%. Και μειώστε τον ΦΠΑ στο 15%, που θα δείξει την προσήλωσή σας στους καταπιεσμένους. Σε ό,τι αφορά τον γελοία υψηλό φόρο μισθωτών υπηρεσιών του 45%, ρίξτε τον και αυτόν στο 10%.
Βέβαια, η τρόικα και όλοι οι άλλοι θα φωνάζουν ότι δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να το κάνετε αυτό. Η απάντησή σας θα είναι ότι δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να μην το κάνετε αυτό. Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι ενδημική. Το φρικιαστικό φορολογικό σας σύστημα είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα έχει μια μεγάλη μαύρη οικονομία.
Για να ενοχλήσετε τους Γερμανούς, επικαλεστείτε το παράδειγμα της Ρωσίας. Όταν ανέλαβε την εξουσία ο Πούτιν το 2000, το φορολογικό σύστημα της Ρωσίας ήταν ακόμα πιο περίπλοκο και διεφθαρμένο από αυτό της Ελλάδας. Ο Πούτιν το ξεκαθάρισε θεσμοθετώντας ενιαίο φόρο 13% στα προσωπικά εισοδήματα και μειώνοντας άλλους συντελεστές φορολόγησης. Τα έσοδα εκτινάχθηκαν αμέσως λόγω της ευκολίας της επιβολής και της μεγαλύτερης οικονομικής ανάπτυξης.
Οι φόροι είναι ένα τίμημα και ένα βάρος. Όταν αυξάνεις την τιμή για τέτοια καλά πράγματα όπως η παραγωγική εργασία, η επιτυχία και η ανάληψη ρίσκου, το βάρος γίνεται μεγαλύτερο και τόσο λιγότερο θα πάρεις από τα προαναφερθέντα. Δεν δημιουργούν οι κυβερνήσεις τους πόρους, αλλά οι άνθρωποι.
-Ιδιωτικοποιήσεις: Να μια εύκολη πηγή αξιοσημείωτου χρήματος που θα οδηγούσε σε τεράστια ελάφρυνση των πιέσεων στον προϋπολογισμό σας. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έσερναν τα πόδια τους και ήταν ακόμα και απρόθυμες να ολοκληρώσουν μια απογραφή αυτών που έχει στην πραγματικότητα στην κατοχή της η κυβέρνηση και όσων εργάζονται για τις οντότητες αυτές. Αυτό είναι άκρως ανεύθυνο. Και η κυβέρνησή σας έχει περιορίσει δραματικά αυτό που με απροθυμία θα έκαναν οι προκάτοχοί της.
Το 2011 συμμετείχα σε συνέδριο στην Αθήνα, σκοπός του οποίου ήταν να συζητήσουμε το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν αξιωματούχοι από την Πολωνία, που είχαν προχωρήσει σε αρκετές πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων και εταιρειών, ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι αξιωματούχοι αυτοί, εκνευρισμένοι, σημείωναν πως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν ήθελε καν να συναντηθεί μαζί τους για να συζητήσει τα μαθήματα που πήρε η Πολωνία αναφορικά με τον σωστό τρόπο για να κάνει κανείς ιδιωτικοποιήσεις. Οι πιστωτές σας μπορούν δικαίως να ισχυριστούν πως το να συνεχίσουν να σας σώζουν όταν αρνείστε να επιδιώξετε ζωηρά μια τέτοια προφανή πορεία μεταρρυθμίσεων είναι γελοίο.
-Σταματήστε να απορρίπτετε τους πρώην κατοίκους της Ελλάδας ή τους Έλληνες από καταγωγή που θέλουν να βοηθήσουν επενδύοντας στη χώρα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να καλωσορίζει τέτοιους επενδυτές με ανοιχτές αγκάλες και όχι με καχυποψία. Επίσης, θα πρέπει να καλέσετε τους ίδιους τους πολίτες σας να μην τους θεωρούν ανεπιθύμητους παρείσακτους.
-Κάντε εύκολη τη διαδικασία δημιουργίας μιας επιχείρησης στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κάνει κάποια πρόοδο σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα των ανθρώπων να δημιουργήσουν νόμιμες επιχειρήσεις, όμως η διαδικασία εξακολουθεί να είναι χρονοβόρα και προσφέρει ευκαιρίες στους γραφειοκράτες να απαιτήσουν λάδωμα. Χρησιμοποιείστε τη Νέα Ζηλανδία για μοντέλο: χρειάζονται μόνο να πατήσουν μερικά πλήκτρα στο πληκτρολόγιο για να υποβάλουν αίτηση online για το άνοιγμα μιας νέας επιχείρησης εκεί.
Στο ίδιο θέμα, κάτι που είναι κρίσιμο για μια οικονομία που θα λειτουργεί σωστά, είναι η επιβολή συμβάσεων. Στην κατηγορία αυτή η Παγκόσμια Τράπεζα κατατάσσει την Ελλάδα ως μία από τις χειρότερες χώρες του κόσμου.
Αλλάξτε τους εργασιακούς νόμους που σκοτώνουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Οι αποπνικτικοί νόμοι που διατηρούν φαινομενικά θέσεις εργασίας με τον να καθιστούν δύσκολη και ακριβή την απόλυση υπαλλήλων, καταλήγουν στο να κάνουν τις επιχειρήσεις επιφυλακτικές να προσλάβουν ή τις ωθούν να καταφύγουν στη μαύρη εργασία. Έχει γίνει κάποια πρόοδος σε αυτό το θέμα, την οποία όμως, παραδόξως, θέλετε να αντιστρέψετε. Τα συνδικάτα θα φωνάζουν, αλλά μία οικονομία σε κατάρρευση με μία εκρηκτική ανεργία δεν είναι καθόλου ευχάριστη προοπτική.
Ούτε να σκεφτείτε να εγκαταλείψετε το ευρώ. Οι δραχμές σας, όπως λέει ένα γνωστό κλισέ, δε θα αξίζουν ούτε το χαρτί στο οποίο θα τυπώνονται. Οι ίδιοι οι Έλληνες θα τις σνομπάρουν κι έτσι το ευρώ (ή το δολάριο) θα παραμείνει de facto νόμισμα της χώρας. Μία τέτοια κίνηση θα ισοπέδωνε άλλωστε ό,τι έχει απομείνει από το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας και η οικονομία θα γκρεμιζόταν, έτσι που οι πρόσφατοι δύσκολοι καιροί θα έμοιαζαν με παράδεισο. Και, για όνομα του Θεού, μην το κάνετε σαν την Κύπρο, κι αρχίσετε να κατάσχετε τραπεζικές καταθέσεις.
Όσο για ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων: εάν κάνετε τις παραπάνω πραγματικά αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, το κεφάλαιο θα εισρεύσει στην υφεσιακή οικονομία σας.
Αλίμονο, δεν είναι και πολύ πιθανό να λάβετε αυτά τα μέτρα, τα οποία θα σώσουν την οικονομία σας δίνοντάς της πραγματικά μία νέα ώθηση, ειδικά μάλιστα όσα μέτρα αφορούν τους φόρους. Ούτε εσείς ούτε και οι πιστωτές σας φαίνεται να καταλαβαίνετε τι είναι αυτό που κάνει μια οικονομία να ευημερεί. Δεν είστε άλλωστε οι μόνοι. Η σύγχυση είναι παγκόσμια. Όταν οι Η.Π.Α. εκλέξουν έναν νέο πρόεδρο σε δύο χρόνια, αυτό θα αλλάξει, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά για να γλιτώσει η Ελλάδα περισσότερο αχρείαστο πόνο.
Σας παρακαλούμε όμως: διαψεύσετε όλους εμάς τους αμφισβητίες με το να μετατρέψετε αποφασιστικά τη χώρα σας σε Χονγκ-Κονγκ/Σιγκαπούρη/Ελβετία της Μεσογείου.
Η επιτυχία θα είναι η καλύτερής σας εκδίκηση.
Με εκτίμηση,
Steve Forbes

ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr


Στο 26,1% αυξήθηκε η ανεργία στο δ’ τρίμηνο 2014

Οι άνεργοι ανέρχονται σε 1.245.854 άτομα

Στο 26,1% αυξήθηκε η ανεργία στο δ’ τρίμηνο 2014

Στο 26,1% αυξήθηκε η ανεργία στο δ’ τρίμηνο 2014
Στο 26,1% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014, ενώ στο ίδιο διάστημα η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,4% σε τριμηνιαία βάση.
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στο τέταρτο τρίμηνο 2014  ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.535.274 άτομα και των ανέργων σε 1.245.854. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 26,1%, έναντι 25,5% του προηγούμενου τριμήνου και 27,8% του αντίστοιχου τριμήνου 2013.
Η απασχόληση στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014 μειώθηκε κατά 1,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ αυξήθηκε κατά 1,6% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε κατά 6,8% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013.
Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (29,6%) ήταν σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (23,3%). Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρήθηκε στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (51,5%), το οποίο στις νέες γυναίκες ανήλθε στο 56,9%.
Η κατανομή της ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, έχει ως εξής: το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους έχουν πάει Μερικές τάξεις Δημοτικού (43,0%) ενώ ακολουθούν τα άτομα που δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (41,0%) . Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (13,1%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούσαν στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014 μισθωτή απασχόληση, το 16,0% αναζητούσε αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 78,1% αναζητούσε πλήρη αλλά στην ανάγκη ήταν διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση. Τέλος, το 5,9% είτε αναζητούσε μερική απασχόληση είτε δεν ενδιαφερόταν αν θα βρει μερική ή πλήρη απασχόληση.
Ένα ποσοστό ανέργων (6,1%) απέρριψε, κατά τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου του 2014, κάποια πρόταση ανάληψης εργασίας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή: α) δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (25,3%), β) δεν εξυπηρετούσε το ωράριο (20,2%), γ) δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (19,7%).
Το ποσοστό των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν, ανέρχεται στο 24,3% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 73,0%. Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (31,7% έναντι 25,6%). Επίσης, το 71,4% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 50,4%.
Σε επίπεδο Περιφέρειας στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014 το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρήθηκε στην Κεντρική Μακεδονία και τη Δυτική Μακεδονία με 27,9%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρήθηκε στο Νότιο Αιγαίο με 16,9% και στο Βόρειο Αιγαίο με 20,5% πριν από ένα έτος.
Παράλληλα, στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014 περίπου 46.464 άτομα μετακινήθηκαν από τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό σε θέσεις απασχόλησης. Αντίθετα, 122.750 άτομα, τα οποία ένα χρόνο πριν ήταν απασχολούμενα, σήμερα είναι άνεργα και άλλα 72.102 άτομα που ήταν απασχολούμενα, είναι πλέον οικονομικά μη ενεργά. Επιπλέον, 117.787 άτομα, που πριν ένα έτος ανήκαν στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, εισήλθαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, αλλά είναι άνεργα.
Στον πρωτογενή τομέα παρατηρήθηκε αύξηση 0,3% στον αριθμό των απασχολούμενων σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Στον δευτερογενή μείωση 1,3% στον αριθμό των απασχολούμενων και στον τριτογενή αύξηση 2,5%.
Στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014 βρήκαν απασχόληση 153.592 άτομα, τα οποία δήλωσαν ότι ήταν άνεργα πριν από ένα έτος. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, 46.464 άτομα μετακινήθηκαν από τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό σε θέσεις απασχόλησης. Αντίθετα, 122.750 άτομα, τα οποία ένα χρόνο πριν ήταν απασχολούμενα, σήμερα είναι άνεργα και άλλα 72.102 άτομα που ήταν απασχολούμενα, είναι πλέον οικονομικά μη ενεργά. Επιπλέον, 117.787 άτομα, που πριν ένα έτος ανήκαν στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, εισήλθαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, αλλά είναι άνεργα.
Το ποσοστό της μερικής απασχόλησης ανήλθε στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014 στο 9,9% του συνόλου των απασχολουμένων. Από το υποσύνολο αυτό των εργαζομένων το 69,1% έκανε αυτή την επιλογή διότι δεν μπόρεσε να βρει πλήρη απασχόληση, το 6,4% για άλλους προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους, το 3,9% γιατί εκπαιδεύεται, το 2,3% διότι φροντίζει μικρά παιδιά ή εξαρτώμενους ενήλικες και το 18,3% για διάφορους άλλους λόγους.
Τέλος, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό των μισθωτών, το οποίο εκτιμάται σε 63,8%, εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία ανέρχεται στο 83,5 του συνόλου των απασχολουμένων.

ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Η ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΕΙ. Η ΑΝΑΙΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ. ΜΑΥΡΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"