ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ποινή φυλάκισης για το bullying

Ποινή φυλάκισης για το bullying


Ποινή φυλάκισης για το bullying
Της Άννας Κανδύλη
Με ποινή τουλάχιστον 6 μηνών θα τιμωρείται οποίος διαπράττει bullying βάσει ειδικής διάταξης που εισαγάγει προς ψήφιση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.
Η διάταξη αυτή έρχεται να καλύψει ένα νομικό κενό που όπως επισημάνθηκε υφίσταται. Με την ίδια ποινή πέραν των δραστών θα τιμωρείται και όπως κακόβουλα παραμέλησε τα καθήκοντά του και δεν απέτρεψε, ως όφειλε το συμβάν.
Η διάταξη αναφέρει επί λέξει:
Το άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα και ο τίτλος του αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 312. Πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.
Αν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης, τιμωρείται με φυλάκιση όποιος με συνεχή σκληρή συμπεριφορά προξενεί σε τρίτον σωματική κάκωση ή άλλη βλάβη της σωματικής ή ψυχικής υγείας. Αν το θύμα δεν συμπλήρωσε ακόμη το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του ή δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του και ο δράστης το έχει στην επιμέλεια ή στην προστασία του ή ανήκει στο σπίτι του δράστη ή έχει μαζί του σχέση εργασίας ή υπηρεσίας ή που του το έχει αφήσει στην εξουσία του ο υπόχρεος για την επιμέλειά του επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με κακόβουλη παραμέληση των υποχρεώσεών του προς τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνεται αιτία να πάθουν σωματική κάκωση ή βλάβη της σωματικής ή ψυχικής τους υγείας».

ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ. ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.

Ντάισελμπλουμ: Στο τραπέζι και «σενάριο Κύπρου» με ελέγχους κεφαλαίων

Νέο μήνυμα από το Eurogroup

Ντάισελμπλουμ: Στο τραπέζι και «σενάριο Κύπρου» με ελέγχους κεφαλαίων

Ντάισελμπλουμ: Στο τραπέζι και «σενάριο Κύπρου» με ελέγχους κεφαλαίων
O Ντάισλεμπλουμ με τον Μάριο Ντράγκι   (Φωτογραφία:  Associated Press )


«Η Eυρωζώνη έχει εξετάσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις, σε περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα δεν κατορθώσει να εκπληρώσει μέχρι τον Ιούλιο τους όρους που έχουν συμφωνηθεί, συμπεριλαμβανομένης της λήψης μέτρων ανάλογων με αυτών που εφαρμόστηκαν στην Κύπρο», υποστήριξε την Τρίτη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό BNR, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι το να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και, γενικότερα, να μην υπάρξει καμία διάσπαση της ευρωζώνης, αποτελεί βασική του προτεραιότητα.

Ωστόσο, πρόσθεσε, η ευρωζώνη έχει φροντίσει να εξετάσει όλα τα σενάρια και κυρίως τις λύσεις που έχουν ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία.

«Σκεφτείτε τι έγινε στην Κύπρο. Οι τράπεζες εκεί έκλεισαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα, οι εισροές και εκροές κεφαλαίων μέσα στη χώρα αλλά και έξω από αυτή τέθηκαν υπό διάφορους περιορισμούς. Επομένως, υπάρχουν διάφορα σενάρια, που μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση και εξετάζονται» τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

«Πρέπει να κρατήσουμε την Ελλάδα σε τροχιά. Η ανάκαμψη πήγε πολύ καλά, αλλά λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Η δέσμευσή μου είναι να κρατήσουμε ενωμένη την Ευρωζώνη» εξήγησε, για να συνεχίσει:

«Τα πιο δύσκολα για την ελληνική οικονομία πέρασαν. Υπάρχει πλεόνασμα για να πληρώνονται τα χρέη. Το σημαντικό είναι να διατηρηθεί η δημοσιονομική ισορροπία και να μην αφήσουμε την κατάσταση να επιδεινωθεί.  

Παράλληλα, επανέλαβε ότι υπάρχει καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ευρωζώνης, τονίζοντας ότι «μετά τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, πέρασαν δύο εβδομάδες χωρίς να έχει γίνει τίποτε. Τόνισα ότι έχουμε ένα Eurogroup τη Δευτέρα (σ.σ. 9 Μαρτίου) και πρέπει να είστε εκεί».

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΤΟ BULLYING ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ. ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

ΤΟ ΜΠΟΥΛΙΓΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Το μπουλιγκ πρεπει να παταχθει οργανωμενα σοβαρα και αμειλικτα. Καμια ανοχη σε ψευτομαγκες και αγριμια. Εχει τεραστιες ευθυνες και το υπουργειο παιδειας για την κατασταση που εχει διαμορφωθει. Χρονια τωρα η ανοχη στην παραβατικοτητα και το θρασος καλλιεργουνται συστηματικα αφοπλιζοντας παραλληλα τους διδασκοντες που θελουν να λειτουργησουν με κανονες στην ταξη τους.Επισης αθλιοι γονεις αναγωγοι και οι ιδιοι μεγαλωσαν θηρια ορισμενοι και ειναι ετοιμοι να ζητησουν τα ρεστα χωρις να ντρεπονται. Μια κοινωνια χαρβαλο που καταστρεφει ακομη και τις προσοψεις ιστορικων κτηριων της ανεχομενη τετοιες συμπεριφορες οδηγειται σε αυτοκαταστροφικες τασεις.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΧΡΩΜΑ. ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΝΤΡΟΠΗ. ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΟΙ. ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΩΣΤΟΙ ΜΗΠΩΣ;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"