ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Quo vadimus, στρατηγοί μου; ΑΡΘΡΟ Μ. ΠΥΡΓΙΩΤΗ ΓΙΑ ΝΔ

Quo vadimus, στρατηγοί μου;

Quo vadimus, στρατηγοί μου;
Πού πηγαίνουμε πολιτικά όλοι όσοι δεν είμαστε για -πρώτη φορά- αριστερά; «Οπου θέλετε, στο τέλος εδώ θα καταλήξετε» είναι η απάντηση, «κι αν δεν σας αρέσει πρόβλημά σας». Κάπως έτσι αποτυπώνεται η πραγματικότητα με βάση το ρεαλιστικό σκεπτικό των ιθυνόντων της Κεντροδεξιάς ή φιλελεύθερης παράταξης.

 Υπάρχει μια θεωρία βάσει της οποίας δεν θίγεις τα κακώς κείμενα όταν είσαι αντιπολίτευση διότι έτσι κάνεις «αβάντα» στην «κακή» κυβέρνηση των αντιπάλων και δεν θίγεις τα κακώς κείμενα όταν είσαι κυβέρνηση διότι έτσι την υπονομεύεις. Κοινώς «σκάσε και κολύμπα», εν προκειμένω «σκάσε και στήριζε». Και τι ακριβώς κέρδισε ο χώρος από αυτή την τακτική, η οποία σημειωτέον πολλές φορές καταστρατηγήθηκε, αλλά σχεδόν πάντα λόγω εσωκομματικών διενέξεων… για το πάπλωμα; Θα σας πω τι κέρδισε.

Τη σταδιακή του αποσύνθεση διότι όταν σε ένα ζώντα πολιτικό οργανισμό δεν έχουν ελευθερία λόγου και άποψης, δεν μετέχουν πραγματικά όλοι, ο καθένας στο δικό του επίπεδο, αλλά όλοι, καλοπροαίρετοι, κακοπροαίρετοι, έμπειροι, άπειροι, πρακτικά μυαλά, θεωρητικοί, παλιοί, νέοι κ.λπ., η κατάληξη είναι μοιραία. Δεν σώζεται ούτε από πεφωτισμένες δεσποτείες ούτε από μεσσιανικές παρεμβάσεις.

Η περίκλειστη ηγεσία μπορεί να μακροημερεύσει αν αυτό είναι το θέμα της ή να καταρρεύσει αν αυτό είναι το θέμα των εκάστοτε δελφίνων, ο χώρος όμως γίνεται σταδιακά ένα σερνάμενο, άρρωστο και κοινωνικά αναντίστοιχο σκηνικό. Κι όταν αυτό συμβαίνει επί δεκαετίες, τότε ο χώρος υποφέρει κι από σειρά σοβαρότατων παρενεργειών, όπως η κληρονομιά σκανδάλων με πρωταγωνιστές σημαντικά στελέχη, από σκιές διαφθοράς και διαπλοκής, από έντονα φαινόμενα νεποτισμού, από κραυγαλέες περιπτώσεις εξωθεσμικής ευνοιοκρατίας. Κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα στο άκουσμα των παραπάνω κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα: Κάποτε όχι απλά έπεφτε, αλλά έβγαινε από τα ρούχα του, αντιδρούσε.

Πιστεύει κανείς ότι ο μόνος λόγος, η μόνη αιτία για την οποία η Ν.Δ. είναι σε αποδρομή αφορά στην κρίση και μόνον σε αυτήν; Οτι η άρνηση που εκφράζουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι πολιτικά δεν είναι και τόσο ή καθόλου μακριά από τις βασικές της θέσεις, δεν έχει σχέση με τη συνολική της πορεία, την αλλοιωμένη από τα χρόνια εικόνα, με τις σκιές και τις υποψίες ότι όλα τελικά αφορούν στους στρατηγούς και τους υπασπιστές μετά των αυλοκολάκων και κανέναν άλλον; Οτι αν, με δυο λόγια, ήταν υγιής ο χώρος, θα είχε την ίδια μικρή απήχηση στην κοινωνία ακόμη κι αν ήταν, όπως τώρα, στην αντιπολίτευση; Αν το πιστεύει ας συνεχίσει στον ίδιο δρόμο…

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"