ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΜΕΝΑ

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΕΣ ΣΟΒΑΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΒΑΡΗΣ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΛΥΠΗΡΟ ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Λίγος και πολύ κατώτερος των περιστάσεων ο κ. Τσίπρας»

Συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ στον "ΕΤτΚ"

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Λίγος και πολύ κατώτερος των περιστάσεων ο κ. Τσίπρας»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Λίγος και πολύ κατώτερος των περιστάσεων ο κ. Τσίπρας»
Ηχηρό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον «να στρίψει επιτέλους το τιμόνι, αντί να επιταχύνει και να πατάει την κόρνα, μπροστά στο παγόβουνο». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. εμφανίζεται έντονα ανήσυχος, βλέποντας, όπως λέει, «τη σφοδρή σύγκρουση να έρχεται», καθώς «η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται και απλά κωλυσιεργεί αρνούμενη να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα» και προτείνει ως μίγμα πολιτικής που θα βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο «τη συνέχιση και την επιτάχυνση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και τη σύμπνοια του λαού για την εφαρμογή τους».

Σχολιάζοντας τη στάση της Προέδρου της Βουλής, λέει πως έχει μετανιώσει για τη στήριξή του και ξεκαθαρίζει ότι δεν απολαύει πλέον της εμπιστοσύνης του. Αναφορικά με το ρόλο της Ν.Δ., σημειώνει πως «βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο στο διάλογό της με την κοινωνία» και χρειάζεται να μεταρρυθμιστεί, ενώ για το ενδεχόμενο συγκρότησης Ευρωπαϊκού Μετώπου θεωρεί ότι «αν χρειαστεί να υπάρξει μια τέτοια προσπάθεια τότε η χώρα θα έχει πέσει στα βράχια».

Καθημερινά πληθαίνουν τα δημοσιεύματα των Διεθνών Μέσων και οι δηλώσεις ξένων αξιωματούχων για «ρήξη», «Grexit» κ.λπ. Ανησυχείτε;

Περισσότερο από ποτέ. Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η χώρα δεν αντέχει να περιμένει άλλο την ωρίμαση του ΣΥΡΙΖΑ και τη στροφή του προς το ρεαλισμό. Ο κίνδυνος της βαλκανιοποίησης, της παγίωσης της άποψης ότι η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση που χρήζει ειδικής αντιμετώπισης, δυστυχώς, ενισχύεται μέρα με τη μέρα. Αντί η κυβέρνηση να φέρνει νομοσχέδια όπως αυτό που ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή και απελευθερώνει τον τρομοκράτη Σάββα Ξηρό, κάνοντας παράλληλα χατίρια στους γνωστούς αντιεξουσιαστές, ας ασχοληθεί επιτέλους με το πώς θα αποτρέψει τη σύγκρουση με το παγόβουνο. Αντί να επιταχύνει και να πατάει την κόρνα, ας στρίψει επιτέλους το τιμόνι ο κ. Τσίπρας. Βλέπω τη σφοδρή σύγκρουση να έρχεται και ανησυχώ πολύ.

Θεωρείτε ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί στη διαπραγμάτευση είναι σωστοί;

Ειλικρινά, προσπαθώ να καταλάβω αν και τι είδους διαπραγμάτευση κάνει η κυβέρνηση. Και ξέρετε τελικά τι νομίζω; Οτι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται - απλά κωλυσιεργεί αρνούμενη να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Παίζει ένα θέατρο εσωτερικών εντυπώσεων με άλλα να λέει εντός και άλλα εκτός Ελλάδας. Και το ερώτημα πλέον που τίθεται είναι: δεν μπορεί να διαπραγματευτεί ή δεν θέλει και στρουθοκαμηλίζει; Διότι η διαπραγμάτευση ορίζεται ως μια διαδικασία δούναι και λαβείν. Ούτε δώσαμε τίποτα ούτε λάβαμε τίποτα τους τελευταίους τρεις μήνες. Παραμείναμε ακίνητοι. Φοβάμαι ότι βαδίζουμε αποχαυνωμένοι και υπνωτισμένοι στην καταστροφή. Με τις πολιτικές της η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα την πόρτα στη μαζική εξαθλίωση των περισσότερων πολιτών της χώρας. Ας σοβαρευτεί πριν η ζημιά που θα προκαλέσει καταστεί μη αναστρέψιμη.

Ποιο πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι το μίγμα πολιτικής ώστε να υπάρξει ισορροπία μεταξύ της ελληνικής κοινωνίας και των απαιτήσεων των δανειστών;

Το μίγμα πολιτικής που θα βγάλει την Ελλάδα από το απειλητικό αδιέξοδο στηρίζεται σε δύο άξονες: τη συνέχιση και την επιτάχυνση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και τη σύμπνοια του λαού για την εφαρμογή τους. Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση αδυνατεί παντελώς να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων με εθνικό πρόσημο ώστε να κλείσει η διαπραγμάτευση. Θα όφειλε να το έχει έτοιμο και να το έχει θέσει ήδη σε εφαρμογή. Το μίγμα πολιτικής δεν είναι το πρόβλημα. Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία εφάρμοσαν το δικό τους μίγμα και βγήκαν από τα Μνημόνια με πολιτική σύμπνοια και κοινωνική ανοχή. Ο κ. Τσίπρας τορπίλισε το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης για να φέρει το «καλύτερο» δικό του. Πού είναι αυτό; Πού είναι το μίγμα πολιτικής του κ. Τσίπρα; Είναι καλός για τα εύκολα. Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός μού δίνει την εντύπωση ενός άβουλου ανθρώπου, ο οποίος αναλώνεται στη διαχείριση των αντιφατικών συνιστωσών του κόμματός του. Ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται, δυστυχώς, λίγος και πολύ κατώτερος των περιστάσεων.

Η πραγματική οικονομία έχει «στεγνώσει» και στην αγορά μπαίνουν νέα «λουκέτα». Εκτιμάτε πως έστω και τώρα μπορεί να υπάρξει φως στο τούνελ και, αν ναι, τι θα πρέπει να γίνει;

Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει χειροτερέψει απότομα. Βρισκόμαστε σε μια ιδιότυπη παράλυση η οποία έχει τεράστιο κόστος για τις επιχειρήσεις. Υπάρχουν μεγάλη κρίση ρευστότητας, πλήρης ανακοπή των επενδυτικών δραστηριοτήτων και αν δεν δοθεί λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Η κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει τους ερασιτεχνισμούς και τον πολιτικό βερμπαλισμό, να στρωθεί στη δουλειά και να ασχοληθεί επιτέλους με την εφαρμογή μεταρρυθμιστικής πολιτικής. Αν η κυβέρνηση σοβαρευτεί, υπάρχει φως στο τούνελ. Αντίθετα το σκοτάδι θα είναι πυκνό.

Η Βουλή λειτουργεί σωστά; Η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου; Θα υπάρξουν πρωτοβουλίες από τη Ν.Δ. για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση;

Η μέχρι σήμερα στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου, την οποία και εγώ στήριξα με την ψήφο μου, εγείρει εύλογα ερωτήματα κατά πόσο μπορεί να κάνει τη μετάβαση από τον αριστερό ακτιβισμό στον οποίο έχει διακριθεί στο θεσμικό ρόλο της Προέδρου της Βουλής. Σας το λέω ευθέως ότι το έχω μετανιώσει και πλέον δεν απολαύει της εμπιστοσύνης μου. Δεν βλέπω τι μπορεί να κάνει η Ν.Δ. για να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία και το κύρος της Βουλής. Το πρόβλημα μόνο ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να το λύσει -αυτός το δημιούργησε άλλωστε- καθώς δική του πρόταση ήταν η σημερινή Πρόεδρος της Βουλής.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
gefthimiou@e-typos.com


ΠΗΓΗ:΅ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"